Bugün, 8 Eylül 2024 Pazar

Elektrik Faturalarına Yeni Dönem Geliyor!

Elektrik Faturalarına Yeni Dönem Geliyor!

GENEL 14.07.2024 17:08:00 0
Elektrik Faturalarına  Yeni Dönem Geliyor!

EPDK, fatura ödemelerini düzenli yapan mesken abonelerinden yeni abonelik sözleşmelerinde güvence bedeli alınmaması için Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği'nde değişiklikler yapmayı planlıyor ve bu yönde sektörden gelen görüşleri değerlendirecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), fatura ödemelerini düzenli yapan mesken abonelerinden yeni yapacakları sözleşmelerde güvence bedeli alınmaması yolunda Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği'nde değişiklikler yapmayı planladığını açıkladı. EPDK'nın resmi internet sitesinde yayımlanan taslak, sektördeki ilgili kurumlar ve paydaşların görüşlerine sunuldu ve 15 günlük bir süre boyunca bu görüşler toplanacak. Gerekli görüldüğü takdirde taslak üzerinde değişiklikler yapılacak ve nihai karar Kurul tarafından verilecek.

Önerilen değişikliklerle birlikte, fatura ödemelerini düzenli olarak gerçekleştiren mesken aboneleri için yeni abonelik sözleşmelerinde güvence bedeli uygulamasının kaldırılması öngörülüyor. Şu anki uygulamada mesken aboneleri için güvence bedeli 680 TL ile 1135 TL arasında değişkenlik gösteriyor. Borcu sebebiyle aboneliği iptal edilenler ise yeni abonelik için %50 daha fazla güvence bedeli ödemek durumunda kalıyor.

Ayrıca, yabancı uyruklu tüketicilerin aboneliklerini sonlandırıp kullanım yerini terk etmelerinin ardından kalan borçların yasal takibe konu olmasının artış gösterdiği gözlemlenmiş ve EPDK bu duruma yönelik yeni önlemler almıştır.


Anahtar Kelimeler: Elektrik Faturalarına Dönem Geliyor!
Pazar 28.4 ° / 17.2 °
Pazartesi 27.5 ° / 16.2 °
Salı 26.9 ° / 15.6 °