ENSAR Vakfı Isparta Şube Başkanı Salih Arslan, 12 – 19 Ekim İmam Hatipliler Haftası dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.
BAŞKAN ARSLAN; “İMAM – HATİPLERİN AMACI VİZYONU
VE MİSYONU OLAN GENÇLER YETİŞTİRMEKTİR”
Mesajında İmam Hatiplerin önemine değinen ve amaçların okuyan, araştıran, öğrenen, gelişime açık nesiller yetiştirmek olduğunu söyleyen Ensar Vakfı Isparta Şube Başkanı Salih Arslan; “İmam – Hatip Okulları 13 Ekim 1951’de açılmıştır. Bu nedenle her yıl 12 – 19 Ekim tarihleri arasında ‘İmam – Hatipler Haftası’ kutlanmaktadır. İmam – Hatip okullarımızın açılışının bu yıl 71. Yılını kutlamaktayız. Okuyan, araştıran, öğrenen, düşünen, gelişime açık, öğrendiği ilmi ile amel eden, samimi, gayretli, vizyonu ve misyonu olan gençler yetiştirmek için gayret ediyoruz
“İMAM – HATİP OKULLARININ
AÇILIŞININ 71. YILI KUTLU OLSUN”
Millî Eğitim Bakanlığı'mızın 2023 Eğitim vizyonunda program çeşitliliği korunarak ve genel ortaöğretimdeki esnek, modüler yapıyla uyumlu hâle getirileceği belirtilen İmam Hatip Okulları, Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak açılan ve genel ortaöğretim sistemi içerisinde yer alan köklü kurumlarımızdandır.
“İMAM – HATİPLER BÜYÜK
BAŞARILARA İMZA ATMIŞTIR”
Bu kurumlar, 3 Mart 1924 tarihli Tevhid-i Tedrisat Kanunu'na dayalı olarak kurulmuştur. 13 Ekim 1951 tarih ve 601 sayılı Müdürler Komisyonu Kararının 17 Ekim 1951 tarihinde dönemin Millî Eğitim Bakanı Tevfik İleri tarafından onaylanmasıyla bugünkü İmam Hatip Okulları resmî olarak açılmıştır. Hâlen, 1973 Tarih ve 1739 Sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu ile 2012 Tarih ve 6287 Sayılı Kanun kapsamında okullarımızda fen, sosyal, dil, spor, sanat ve kültür dersleri ile birlikte Temel İslâm Bilimlerine ait dersler verilmektedir. Öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine göre program çeşitliliğine gidilen Anadolu imam hatip liseleri YKS’de büyük başarılar sağladı. YKS 2022 sonuçlarına göre İmam Hatip Lisesi öğrencilerimiz ilk 100’e girmeyi başardı. Yine İmam Hatip Lisesi öğrencilerimiz Temel Yeterlilik Testi ve Alan Yeterlilik Testinde, Yabancı Dil Testinde ve yine Sınavı istatistiklerine göre TYT’de 2, AYT’de sözelde 1, eşit ağırlıkta 1, sayısalda 1 ve Yabancı Dil Testi'nde (YDT) İmam Hatip Lisesi öğrencileri ise sınavlarda önemli başarılara imza atmıştır.
“İMAM – HATİPLER BU
ÜLKENİN ÇİMENTOSUDUR”
İmam – Hatip Okulları 13 Ekim 1951’de açılmıştır. Aziz milletimiz bu okullara sahiplenmiş teveccüh göstermiş, bizzat inşa etmiş bundan dolayında her geçen gün bu okulların ve öğrencilerinin sayısı artmıştır. Zaman zaman bu okulların açılması engellense de ‘Milletin Çimentosu’ olan bu okullar her dönemde bir bütünün tamamlayıcısı olarak eğitimde temel ihtiyaç olmuş, sanattan spora siyaseten edebiyata birçok alanda bu okullarda okuyan ve tahsil ettiği maddi ve manevi ilmiyle amel eden insanlarla ülkemize ve milletimize ve İslam dünyasına yeni ufuklar açmıştır.
“İMAM – HATİPLERİ YAŞATMAK İÇİN VARINI
YOĞUNU HARCAYANLARDAN ALLAH RAZI OLSUN”
Son yıllardaki gelişmelerle yeniden cazip hale gelen İmam – Hatip okullarımızın kurulmasında, açılmasında ve geliştirilmesinde emeği olan başta Merhum M. Celaleddin Ökten’i (Celal Hoca’yı) zamanın Başbakanı “Adnan Menderes’i, Milli Eğitim Bakanı Merhum Tevfik İleri’yi ve bu güzide okulların temelini atan İlim Yayma Cemiyeti’nin 68 kurucusunu, okulların yapımında çalışan, ihtiyaçları için evlatlarının nafakasından keserek bu eğitim yuvalarına harcayan, kızının çeyiz parasını, kendisinin kefen parasını bu okullar var olsun diye bağışlayan analarımızı, sırtında erzak taşıyarak Asım’ın Nesli olacak bu okulların öğrencilerini destekleyen Ensar Vakfı kurucularımızı ve diğer STK öncülerimizi minnetle yâd ediyor vefat edenleri rahmetle anıyoruz. Rabbimiz hepsinden razı olsun.
“TÜM İMAM HATİP SEVDALILARINI SAYGI
VE ŞÜKRANLARIMIZLA ANIYORUZ”
Zor dönemlerde dahi korkmadan çekinmeden bütün baskı ve yıldırmalara rağmen bu güzide eğitim yuvalarını sahiplenen, destek veren okullarımızı ayağa kaldıran tüm İmam Hatip sevdalılarını saygı ve şükranlarımızla anıyoruz. Yaşayanlara sağlık, sıhhat ve afiyet diliyoruz” dedi.