Ensar Vakfı Isparta Şubesi Başkanı Salih Arslan; Ayasofya Tevhidin Silinmez Mührüdür

Ensar Vakfı Isparta Şubesi Başkanı Salih Arslan; 
Ayasofya Tevhidin 
Silinmez Mührüdür

Ensar Vakfı Isparta Şubesi Başkanı Salih Arslan; Ayasofya Tevhidin Silinmez Mührüdür

Ensar Vakfı Isparta Şubesi Başkanı Salih Arslan, Ayasofya’nın İstanbul’un fethi ile birlikte kıyamete kadar cami olarak vakfedildiğini belirterek; “Beş asır boyunca minarelerinde ezanların, kubbesinde tekbirlerin, mihrabında Fatihaların yankılandığı Ayasofya Camii, başka hiçbir amaçla kullanılamaz” dedi.
 
ARSLAN; “İSTANBUL’UN FETHİ
ORTA ÇAĞ KARANLIĞINA SON VERDİ”
Ayasofya’nın Bizans’ın başşehri Konstantinopolis’in İslambol oluşunun nişanesi, fethin sembolü ve tevhidin silinmez mührü olduğunu vurgulayan Ensar Vakfı Isparta Şubesi Başkanı Salih Arslan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Osmanlı İmparatorluğunun cihan padişahı İkinci Mehmet, 1453 yılında İstanbul’u fethederek Orta Çağ karanlığına son vermiş, sadece Bizans’ın zulmü altındaki insanları değil, şehirle birlikte mekânları da hakkın, adaletin, hürriyetin, güven ve huzurun aydınlığına kavuşturmuştur.
“AYASOFYA CAMİİNİN DIŞINDA
BAŞKA HİÇBİR AMAÇLA KULLANILAMAZ”
Ayasofya, Bizans’ın başşehri Konstantinopolis’in İslambol oluşunun nişanesi, fethin sembolü ve tevhidin silinmez mührüdür. Ayasofya, çağ açıp çağ kapatarak Fatih unvanını kazanmış olan Sultan Mehmed’in vakfiyesidir. Ayasofya, İstanbul’un fethi ile birlikte kıyamete kadar cami olarak vakfedilmiştir. Beş asır boyunca minarelerinde ezanların, kubbesinde tekbirlerin, mihrabında Fatihaların yankılandığı Ayasofya Camii, başka hiçbir amaçla kullanılamaz.
“AYASOFYA CAMİİ’NİN
KİLİTLİ KAPILARI ARTIK AÇILMALI”
Ayasofya Camii’nin kilitli kapıları artık açılmalı; fethin sembolü, Konstantinopolis’in İslambol oluşunun nişanesi olan bu mahzun mabedin cemaate, kıyama, rükû’a, secdeye, tekbire, salavata ve duaya olan hasreti dindirilmelidir. Ayasofya Camii sadece fethin değil, büyük tarihimizin de bir sembolüdür. Ayasofya Camii’nin asli hüviyetine kavuşması demek, azîz milletimizin kendi inancı, tarihi, kültürü ve kendi ruhuyla yeniden buluşmasının önündeki kapıların da sonuna kadar açılması demektir.
“AYASOFYA’NIN CAMİ OLMASI
GECİKMİŞ HAKLI TALEBİMİZDİR”
Biz millet olarak Ayasofya’nın kapısının önündeyiz. İktidarı ve muhalefeti ile bütün siyasilerden Ayasofya’nın kapılarını açmalarını; ülkesini seven, istiklal ve hürriyetine âşık, ecdadına ve değerlerine saygılı tüm sivil toplum kuruluşlarından ve bu topraklarda beraberce yaşadığımız vatandaşlarımızdan gecikmiş haklı talebimize destek vermelerini bekliyoruz.”