Tarih: 04.11.2016 07:00
Gençliğin tüm kılcal damarlarına kadar dokunmamız lazım
AK Parti Isparta İl Gençlik Kolları Danışma Meclisi toplantısı dün Öğretmenevi Konferans Salonu’nda AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya ayrıca AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, Güneykent Belediye Başkanı Fahretdin Gözgün, belediye ve il genel meclisi üyeleri ile partili gençler katıldı.
ÜNLÜ: ONLAR BU MİLLETİ HESAP EDEMEDİLER
Toplantının açış konuşmasını yapan İl Gençlik Kolları Başkanı Yaşar Ünlü, 15 Temmuz hain darbe girişimini hatırlatarak, “Devletimize, milletimize, demokrasimize bir grup kendisini bilmez FETÖ üyeleri darbe girişiminde bulunmaya çalıştılar. Ama çok şükür ki başarısız oldular. Nedne mi başarısız oldular? Çünkü onlar bu milleti hesap edemediler. Anadolu’nun o asil halkını hesaplayamadılar. Ülkemizin başkomutanı, sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dimdik milletinin yanında duracağını, milletin de onun arkasında duracağını hesap edemediler. Alnı ak, yüreği ak yani bu ülkenin gerçek sahibi olan biz gençleri hesaplayamadılar. Çok şükür ki oyunlarını milletçe başlarına yıktık.
BU SAATTEN SONRA DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ, DAHA ÇOK OKUYACAĞIZ
Göğsünü ecdadı gibi siper edip bu topraklar için toprağa düşen 246 vatan evladını yad ediyoruz. İşimiz asıl şimdi başlıyor. Bu saatten sonra daha çok çalışacağız, daha çok okuyacağız. Allah’ın rızasını kazanmak için başarılı olacağız. Ve sonrasında sadece ama sadece bu ülkenin gerçek sahibi olan milletimize ve devletimize hizmet edeceğiz. Bunun en güzel örneklerini bugün bizleri kırmayarak aramızda bulunan Keçiborlu Kurucu Gençlik Kolları Başkanlığı yapmış ve mevcut Belediye Başkanımız Yusuf Murat Parlak ağabeyimiz, yine Gençlik Kollarımızdan başlayıp 2004 yerel seçimlerinde henüz 28 yaşında iken Türkiye’nin en genç belediye başkanı olarak seçilen ve halen görevine devam eden Güneykent Belediye Başkanımız Fahretdin Gözgün ağabeyimize, belediye ve il genel meclisinde halen görevde yapmakta olan ağabeylerimiz aramızda. Tıpkı reis gibi gençlik teşkilatlarından başlayarak bu hak davada hizmet edebilmeyi Allah onlar gibi bizlere de nasip eylesin” şeklinde konuştu.
GÖZGÜN: HER EVDEN ÇIKTIKTAN SONRA HEP AĞLAMIŞTIM
Güneykent Belediye Başkanı Fahretdin Gözgün de gençlere partinin gençlik kollarında görevliyken nasıl belediye başkanlı görevine geldiğini anlattı. Gözgün, “2004’ten önce partinin kuruluşuyla birlikte gençlik kollarında yer aldık. Partimiz teveccüh buyurdu, başkan yardımcılıklarında görev aldık. Özellikle medyadan sorumlu başkan yardımcılığı üzerimdeydi. Sokakları gezdik, cadde aralarında gezdik. Evlere girdik. Evlerde öyle fotoğraflar yakalamışımdır ki halen arşivimdedir. Her evden çıktıktan sonra hep ağlamıştım. Biz bu evlere çok şükür girebildik, o gün o evde aş kaynayacak diye öyle ağladığım günler oldu” diye konuştu.
ZABUN: 15 TEMMUZ’DA EN BÜYÜK DESTANI GENÇ KARDEŞLERİMİZ YAZDI
AK Parti İl Başkanı Osman Zabun ise yaptığı kısa konuşmada “Gençler bizim her şeyimiz. Sürekli dile getiriliyor ama 15 Temmuz’da en büyük destanı genç kardeşlerimiz yazdı” dedi.
ECERTAŞ: HERKESİ GÖRMEMİZ VE HERKESİN DERDİNİ DİNLEMEMİZ LAZIM
AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Melih Ecertaş da gençliğin tüm kılcal damarlarına kadar dokunmaları gerektiğini vurgulayarak, “Herkesi görmemiz ve herkesin derdini dinlememiz lazım” dedi. Ecertaş, konuşmasına şöyle devam etti: “
Bir tane hocamız var. Üniversiteyi enine yaşamak diye bir projesi var. Enine yaşama dediği çok yönlü bir hayat. Projesinde diyor ki; bir taraftan kendi meslek alanında iyi projeler yapmak, o alanda başarılı kim varsa en azından eserlerini bilmek, konuya dair biraz teori biraz pratik tecrübesi edinmek. İşin kültürel boyutu; biz hepimiz bir medeniyetin çocuğuyuz. Hepimiz Osmanlı medeniyeti çocuğuyuz. Dolayısıyla kendi medeniyetimizi bilmemiz lazım. Osmanlı medeniyeti yaşarken aynı zamanda başka yerlerde ne yaşanmış, ne görülmüş bunları biliyor olmamız lazım. Böyle bir güzel medeniyet perspektifi almamız lazım. Keşke imkan olsa da öğrenci kardeşlerimizi dünyayı gezdirsek. Ama imkanları bu alanda sonuna kadar kullanmamız lazım. Hayır faaliyetlerinde hepimizin mutlaka bir tane yurtdışı faaliyeti yapması lazım.
GENÇLERİMİZİN MUTLAKA BİR SANAT DALIYLA İLGİLENMESİ LAZIM
Üniversitedeki arkadaşlarımızın mutlaka bir sanat dalıyla ilgilenmesi lazım. Sanat konusunda ciddi bir eksikliğimiz var. İstanbul’da okurken sanat açısından şanslıydık. Bilim Sanat Vakfı vardı. Orada yüzlerce seminer olurdu. Ben işletme öğrencisi olmama rağmen, gayet güzel dünya, medeniyetler, düşünce tarihlerini okuduk. Bu imkanları İstanbul’da bulmak kolay da önemli olan Isparta’daki gençliğe bunlarla alakalı bir şey sunulması lazım. artık okuma grupları sunulabilir, bu anlamda hocalar buraya davet edilebilir. Bu anlamda imkanlar konusunda hiçbir sıkıntımız yok. Sanat konusunda da mutlaka bizim arkadaşlarımızın en az bir sanat dalıyla ilgilenmesi lazım. Örneğin parti gençliği değil Isparta gençliği olarak biz kaligrafi kursu istiyoruz. Gençlik Merkezi’miz hangi kursu istersek onlar açıyorlar. Bu noktada imkanlar o kadar fazla ki kullanmıyorsak bizim suçumuz.
ISPARTA BİSİKLET KULLANIMINA ÇOK UYGUN BİR ŞEHİR
Sporu da ihmal etmemiz lazım. Isparta’yı bugün biraz arabayla gezdik. Bisiklete çok uygun bir şehir. Kampüsten şehre bisikletle gelinebilir gibime geliyor.
AK PARTİ GENÇLİĞİNDE İNGİLİZCE MESELESİNİ GÜNDEMDEN KALDIRMAK İSTİYORUM
Diğer bir boyut ise dil. Dil kısmı gerçekten önemli. Ben meslek olarak insan kaynakları işiyle meşgulüm. Adam Boğaziçi Üniversitesi’ni bitiriyor. Gel Singapur’lu müşteri geldi, onunla irtibat kuralım, ürün satalım diyorum. Zor çünkü teoride kalmış. Bu konuda konuşma kulüpleri kuralım. AK Parti gençliğinde İngilizce meselesini gündemden kaldırmak istiyorum. Bu konuda sıkıntımız var. Kendi MYK’mda başladım. Güzel İngilizce konuşanları tespit ettik, onları yurtdışı programlarına gönderiyorum. Gidiyorlar 15 Temmuz’u anlatıyorlar.”
Konuşmaların ardından toplantı soru cevap şeklinde devam etti.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —