Tarih: 23.06.2024 15:32

Geride Kalan Kurban Bayramı Sonrası; Isparta’da Kasaplarda İşler Durgun!

Facebook Twitter Linked-in

Kurban Bayramı sonrasında, Isparta’da kasaplarda durgunluk yaşıyor. Kasaplardaki et fiyatları kurban öncesine göre fazla değişmezken, işlerin açılması için belli bir sürenin geçmesi bekleniyor.

Kurban Bayramı sonrasında, vatandaşın ete olan talebinin azalması, et satışlarının düşmesine neden oldu. Bu durum kasaplar ile birlikte et kesimi yapan firmaların da işlerini azalttı. Kurban Bayramı sonrasındaki et piyasası ile ilgili görüşünü aldığımız Kasaplar, kesim sayılarının kurban öncesine göre büyük oranda düştüğünü söyledi. Kasaplar; “Kurban bayramından önce, bayram öncesinde et satışlarımız iyi durumdaydı. Bayram sonrasında bu satışlar bir hayli düştü. Nerede ise, üçte bir oranında azalma oldu” dediler.

KASAP ESNAFI YATIYOR

Kurban Bayramı'nın ardından işlerinde durgunluğun başladığını vurgulayan kasaplar; “Yaşanan durum Kurban Bayramı'nın ardından kasap esnafının kaderidir. 6 ay iş olur 6 iş olmaz. Bu durum esnafı zor durumda bırakmaktadır. Vatandaşlar kurban etlerini kıymalık ve kuşbaşı olarak buzdolabında sakladıkları için uzun bir süre et alma ihtiyaçları olmuyor. Onun için yaz başlarına kadar durgunluk devam edecek. Baharla birlikte mangal ve ızgara sezonunun açılmasıyla işlerde yeniden bir hareketlilik başlar.”

ET FİYATLARINDA ARTIŞ YOK

Et fiyatlarının da bayramdan önceyle aynı olduğunu dile getiren Kasaplar,  kıymanın 23, kuşbaşının 26 liradan satıldığını kaydetti. Satışların olmamasının fiyatları da etkilemeyeceğinin altını çizen Kasaplar; “Şu anda kesim maliyetleri 50 kuruş, kuzuda 2 liralık artış olmasına rağmen biz bunları fiyatlara yansıtmıyoruz. Çünkü esnafın işleri zaten durgun. Birde et fiyatlarının yükselmesi demek, satışların tamamen durması demek. Bu bakımdan et fiyatlarında bir yükselme olmayacağı gibi satışların olmaması da fiyatları düşürmez” diye konuştu.

KASAPLAR YENİ ARAYIŞ İÇİNDE

Zor durumda kalan kasap esnafının yeni arayışlar içine girdiğini ifade eden Kasaplar, sözlerini şöyle tamamladı: “Çok sayıda esnafımız etin yanında şarküteri ve mandıra işine girmeye başladı. Bu noktada artık etten kazanamayacağını anlayan esnaf dükkanını büyüttü. Çünkü dükkan kiralarının yüksekliği esnafımızı zor durumda bırakıyor. Esnafta hiç olmazsa dükkan kirasını çıkarmak için işyerinde içecek, süt ürünleri, yumurta satıyor. 30 tane esnafımız mandıra işine girmiş durumda. Şartlar böyle devam ederse çok sayıda kasap da başka işlere yönelmeye başlayacak.”




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —