Bugün, 7 Ekim 2024 Pazartesi

Gıda Teröristlerine Asıl Cezayı Siz Kesin!

Gıda Teröristlerine Asıl Cezayı Siz Kesin!

GENEL 6.10.2024 09:49:00 0
Gıda Teröristlerine  Asıl Cezayı Siz Kesin!

Pul biberde boya, kaşar peynirde nişasta, dana eti olarak satılan etin içerisinde de domuz eti ya da at veya eşek eti tespit eden ve bu uygunsuzlukları yapan firmaları ifşa eden Tarım ve Orman Bakanlığı; “Biz bu gıda sahtekarlarına para cezası ve işyeri kapatma cezası veriyoruz. Ancak, milletimiz isimlerini duyurduğumuz bu firmaların ürünlerini satın almayarak asıl cezayı onlar kesmiş olacaklardır” açıklamasında bulundu. 

Bu yıl yapılan 940 bin denetimde 16 bin uygunsuzluk tespit edildiğini ve 771 milyon TL idari para cezası kesildiğini bildiren yetkililer, 368 işletme hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu anlattı. Bakanlık yetkilileri, bu işletmelere asıl cezayı ise vatandaşın keseceğini belirterek, ‘tüketimden gelen hakkınızı kullanın, taklit ve tahriş ürün satan firmaların ürünlerini almayın’ uyarısında bulundu.

GIDA SAHTEKARLARINI 

ALO 174’E BİLDİRİN

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıdada taklit ve tağşiş yaptığı tespit edilen üreticileri 2 Ekim’den itibaren anlık olarak yayınlamaya başladı. İfşa edilen firmalara ise mevzuat çerçevesinde 146 bin 337 liradan 10 milyon 500 bin liraya kadar ceza kesiliyor. Bakanlık yetkilileri bu işletmelere asıl cezayı vatandaşın keseceğini belirterek, “Sorun olarak gördüğünüz her konuyu Alo 174 Hattı’na bildirin” uyarısı yaptı.


Anahtar Kelimeler: Teröristlerine Cezayı Kesin!
Pazartesi 24.7 ° / 11.8 °
Salı 26 ° / 12 °
Çarşamba 25.9 ° / 12.4 °