Bugün, 28 Haziran 2024 Cuma

Gül Kampanyası Sona Erdi

Gül Kampanyası Sona Erdi

ISPARTA 24.06.2024 14:32:00 0
Gül Kampanyası Sona Erdi

Gülçiçeği alımlarına 29 Nisan’da start veren Gülbirlik, Gülçiçeği alımlarını noktaladı. Genel Müdür İbrahim Işıdan, bu yılki kampanya döneminde Isparta ve bölgesinde ortalama 11-12 bin ton civarında gülçiçeği alımı yapıldığını belirterek, yaklaşık 50 gün süren kampanyanın tamamlandığını söyledi. 

Türkiye’nin gül bahçesi Isparta’da bu yıl yağışların az olması ve havaların sıcak gitmesiyle gül hasadı erken başlamıştı. Kısa adı Gülbirlik olan Gül, Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği tarafından 29 Nisan’da başlatılan gülçiçeği alımları geçtiğimiz günlerde sona erdi. Bu yıl yaklaşık 50 alım merkezinde gülçiçeği alımı yaptıklarını belirten Gülbirlik Genel Müdürü İbrahim Işıdan, "Bu yıl ilk gül alımlarımızı Çeltikçi, Kılıç, Baladız ve Güneykent beldelerinden gerçekleştirmeye başlamıştık. Kampanyanın ileriki aşamalarında ise diğer bölgelerde de gülçiçeği alımları yaptık ve hayırlısıyla kazasız belasız bir şekilde 2024 gülçiçeği alım kampanyamızı tamamlamış bulunmaktayız.

Daha öncede belirttiğimiz gibi gülçiçeği Isparta yöresinde yaklaşık 11-12 bin ton gül çiçeği hasat edildiğini tahmin ediyoruz. Gülçiçeği alımları, geçmiş yıllara göre bu yıl yaklaşık 3 hafta önce başlamıştı. Hasat başlamasıyla havaların sıcak gitmesi; hemen akabinde de serin ve yağışlı hatta 7 Mayıs gecesi bazı bölgelerde don yaşanması ve arkasından da birkaç gün dolu yağması ile bazı yörelerde ürün kaybına yol açtı. Yine de “Her şeye rağmen gülçiçeği alımlarımızı hayırlısıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Işıdan, toplanan gülçiçeklerinin fabrikalarda gülyağı ve konkret olarak değerlendirildiğini ve ihracat için önümüzdeki günlerde yurt dışında görüşmelerde bulunacaklarını kaydetti. 

Beklentimiz üretilen ürünlerimizin en iyi şekilde satışlarını yaparak, üreticilerimize de hak ettikleri ürün bedellerini verebilmektir.  Gülbirlik ve Rosense olarak Isparta gülünü Dünyaya tanıtma adına başlattığımız çalışmaları aralıksız devam ettirdiklerini belirten Işıdan, “Bu doğrultuda Gülbirlik olarak ülkemiz ekonomisine katma değer kazandırma çabalarına durmadan devam ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz” dedi. 

BAYRAM ÖNCESİ ÜRETİCİYE

KİLO BAŞINA 45 TL ÖN

ÖDEMEDE BULUNULDU

Bu arada Gülbirlik kampanya döneminde üreticilere yaptığı ön ödeme geleneğini de bu yılda devam ettirdi. Gülbirlik Yönetim Kurulu kararı ile gül üreticilerine kilo başına 45 lira ön ödeme yapıldı. Ödemeler ilgili kooperatifler aracılığıyla üreticilere peşin olarak yapıldı. Gülbirlik Genel Müdürü İbrahim Işıdan, üreticilere yapılan kilo başına 45 liralık ön ödemenin daha sonra açıklanacak fiyattan düşüleceğini ve doğan farkın üreticilere ödeneceğini sözlerine ekledi. 

 

 

 


Anahtar Kelimeler: Kampanyası
Cuma 32.8 ° / 18.1 °
Cumartesi 29.6 ° / 18.6 °
Pazar 26.8 ° / 16 °