Isparta’da Kentsel Dönüşüm’ün başlangıç yeri olan Gülistan Mahallesi’nde 3 bin 700 olan nüfusun, projeler tamamlandığında 10 bine çıkması bekleniyor. Bu durum mahallede okul, çocuk oyun parkı ve sağlık ocağı sorununu beraberind
Isparta’da Kentsel Dönüşüm’ün başlangıç yeri olan Gülistan Mahallesi’nde depreme dayanıksız binaların yenilenme süreci devam ediyor. Kentsel Dönüşüm çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Gülistan Mahallesi Muhtarı Zafer Uzun, “Mahallemizdeki binalardan alınan numunelerde sonuçlarda yüzde 80-90 depreme dayanıksız çıkıyor. Demek ki bizim insanımız çürük binalarda oturuyor. Allah korusun yüksek şiddetli bir depremde yıkılabilecek binalarda oturuyorlar. Yenilenme başladı ve devam ediyor. Bittiğinde de inşallah yeni bir Gülistan Mahallesi olacağız” dedi.
KORKULAR YIKILDI
Kentsel Dönüşüm’ün başladığı ilk günlerde vatandaşların korktuğunu dile getiren Muhtar Uzun, “Ne olduğunu bilmiyorlardı. Evlerimiz yıkılırsa, müteahhit kaçarsa, evimizin yerine yenisi yapılmazsa dışarıda kalırız, komşuluk ilişkileri ölsün istemiyoruz gibi taleplerle geliyorlardı. Sonra birkaç firmamızın yaptığı evleri gördükçe halkımıza güven gelmeye başladı. Dolayısıyla talepler farklılaştı. Bizde kentsel dönüşümden faydalanmak istiyoruz, nasıl yol çizebiliriz gibi talepler gelmeye başladı. Apartman olarak yüzde 60’ı mahallemizde anlaştı. Yıkılanlar var, yıkılacak olanlar ve sözleşmesi yapılanlar var. Allah’ın izniyle inşallah bittiğinde çok güzel bir mahalle ile Isparta’nın merkezinde yeni bir mahalle olacağız” şeklinde konuştu.
OKULLARIMIZIN YENİLENMESİ VE BÜYÜTÜLMESİ İÇİN
MAHALLEMİZDE BUNU KALDIRABİLECEK BİR ALANIMIZ YOK
Öte yandan Gülistan Mahallesi’nin nüfusunun 3 bin 700 olduğunu kaydeden Zafer Uzun, şunları söyledi: “Kentsel dönüşüm tamamlandığında mahalle nüfusu 10 bini bulacak. Bu yüzden okullar, çocuk oyun alanları yetersiz gelecek. Bunların yeniden ele alınması gerekiyor. Şuanda mahallemizde mevcut ilköğretim okulumuz var. İmam Hatip Lisemiz var. Bu lisemizde 2 sınıf ortaokul bölümümüz var. tabi 3 bin 700 nüfuslu bir mahalledeki nüfusa göre hitap eden okullar, nüfusumuz 10 bini geçtiğinde yetersiz kalır. Arz talep meselesi olacak. Okullarımızın yenilenmesi ve büyütülmesi için mahallemizde bunu kaldırabilecek bir alanımız yok. Karşılayabilecek, inşaatları yapabilecek bir alanımız yok. Sağlık ocağımız şuan 2 doktorla hizmet veriyor. Nüfus artınca doktor sayımız artacak. Bunu karşılayacak bir sağlık ocağımız yok. Yeşil alanlarımızda da durum aynı. Mahallemizde 2 parkımız var. Dolayısıyla bunlar da yetersiz gelecek. Burada belediyemize büyük görevler düşüyor. Altyapımızın, çocuk parklarımızın yenilenmesini istiyoruz. Kamudan da okul ve sağlık ocağımız için destek bekliyoruz.
BEKLE KENTSEL DÖNÜŞÜ BİTSİN HEPSİ YAPILACAK DENİLİYOR
Belediyeden altyapı, asfaltla alakalı ya da elektriklerin yer altına alınmasıyla ilgili taleplerimiz oluyor. Bekle kentsel dönüşü bitsin hepsi yapılacak deniliyor. O yüzden binaların tamamlanması bekliyoruz.”