Tarih: 29.04.2017 10:29

Gülkent Anadolu Liseliler projelere doymuyorlar

Facebook Twitter Linked-in

Gülkent Anadolu Lisesi, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarının 9’uncusunu düzenlemenin mutluluğunu yaşıyor. Okul Müdürü Karadem, proje üretmeyi gelenek hale getirdiğini söyledi.

 

Gülkent Anadolu Bünyesinde gerçekleştirilen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı. Okul Spor Salonu’nda açılan 2017 Bilim Fuarının açılışına yoğun katılım oldu. Açılışa Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hacı İbrahim Berkil, Halil Doğan, Okul Müdürü Niyazi Karademorta okul ve lise müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

20 projenin yer aldığı 4006 Bilim Fuarını gezen davetliler, öğrencileri ve öğretmenlerinin projeyle ilgili Açılışta bir konuşma yapan Proje Yürütücüsü Şeniz Kubilay, proje hakkında bilgiler verdi. Kubilay, açıklamasında şunları söyledi:

Okulumuz tarafından 9’uncusu düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarına hoş geldiniz. 

Bilim meraktır, dahası yaşamı farklı boyutlarıyla algılayabilmektedir. Onun içindir ki herkes değil, fark eden ve fark ettiğini merakıyla besleyen bilim insanı olur. Biz eğitimcilerin amacı, fark edebilen, fark ettiğini merakıyla besleyen bireyler yetiştirmek olmalıdır. 

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere hedef olarak gösterdiği ‘Milletimizi muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkarmalıyız.’ Sözlerine, ancak öğrencilerimize bilim sevdirmek, bilimle ilgili merak uyandırarak başarabiliriz. 

Kimya Nobel ödülü alan Prof. Dr. Aziz Sancar hocamız bir konuşmasında şöyle diyor: ‘Biz Türkler her şeyi yaparız, fikriyle Amerika’ya gittim. Aşırıya kaçırdım.’

HERŞEYİ YAPARIZ DİYE BU YOLA ÇIKTIK…

Bizde Gülkent Anadolu Lisesi olarak her şeyi yaparız diye bu yola çıktık. Bu bilim fuarımızın 9’usunu yaparak aşırıya mı kaçırdık?

AZİZ HOCA FUARA DAVET EDİLDİ

Bu arada Aziz Sancar hocamızın da bu bir şekilde bilim fuarımızda bizlerle olmasını çok istedik. Bunun için kendisine öğrencilerim ve ben mail attık. Kendisine gönderdiğimiz maili sizlerle paylaşmak istiyorum: ‘Sizin hayatınız ve yaptığımız çalışmaları tanıtmak amaçlı bir proje hazırladık. Bu projeyi okulumuzun 9’sunu hazırladığı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarında 28 Nisan 2017 tarihinde sunacağız. Gençlerin sizi örnek alarak cesaretlenmesini bilim adına, daha güzel projeler hazırlanmasını sağlamak için sizden bir videoyla ilk fuarımıza katılmanızı bekliyoruz. Katılımınız olursa bizi çok mutlu edersiniz.

Gülkent Anadolu Lisesi öğrencilerinden Nilay Şavklı, Berra Ceylan ve Danışman öğretmen Şeniz Kubilay.’

Bir hafta ara ara ben ve öğrencilerim bu maili Aziz hocamıza gönderdik. Kendisinden cevap gelmeyeceğini düşünürken dün akşam bir mail geldi. Bunu da sizinle paylaşmak istiyorum. 

‘Değerli kardeşlerim; Beni onurlandırdınız, çok sağ olun. Türkiye’de bunun gibi çok istek geliyor. Maalesef katılamayacağım, kusura bakmayın. Sevgi ve selamlarımla, Aziz.’

Hocamıza ben ve öğrencilerim çok teşekkür ediyoruz.Son olarak bu vesileyle aramızda bulunan Milli Eğitim Müdür Yardımcılarımıza, müdürlerimize, okul idaremize ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz.”

Proje yürütücüsü Şeniz Kubilay’ın ardından TÜBİTAK 4006 Fuarının açılış kurdelesi kesildi.

“BİZ KURUMSAL BİR OKULUZ”

Okul Müdürü Niyazi Karadem ise Gülkent Anadolu Lisesi’nin proje üretmeyi gelenek hale getirdiğini belirterek, “Bugün TÜBİTAK’IN 9.sunu düzenledik. Biz bakanlığımızla zaten bu proje etkinliği noktasında bütün ders programlarını bu yönde hazırlamış vaziyette ve okullarımızda uygulanmasını istemektedir. Biz kurumsal bir okuluz. Bu yaklaşımda bir kültür bir alışkanlık haline getirmekteyiz, bunun için 9.sunu düzenledik diyoruz. İlk sene bilim şenliği şeklinde yürütülen proje daha sonra milli bayramlarımızın kutlanması yönetmenliğin değişmesiyle birlikte ilimizin GSİM ile 2 yıl gençlik haftası içerisinde bilim şenliği ve gençlik şöleni şeklinde tertip edildi. 

ÖĞRENCİLERİMİZİN UFKU AÇILIYOR

Ve nihayetinde bakanlığımız bu projeleri desteklediği için bilim fuarlarına dönüştürüldü.Son 3 yılda da TÜBİTAK 4006 fuarı şeklinde gerçekleşti.Bu yıl TÜBİTAK bir farklılık geliştirerek bilim fuarını düzenleyecek okullarla ilgili hazırlanan projeleri önceden istedi uygun bulunduğu taktirde bunun sergilenmesini istedi ki bizim projelerimizde kabul gördü ve 20 projeyle sınırlandırdı. Daha önceki yıllarımızda 60a 70’e yakın proje sergiliyorduk. Altyapımızda bu yönde güçlü ve nihayet bu sene biz 20 ile sınırlandırılınca bizde iyi olan projelerimizi yolladık. Bunların yanı sıra bazı etkinliklerimizi ve resim öğretmenimizin ve öğrencilerimizin hazırladığı resimlerin sergilemem imkanı bulduk. Bu güzel oluyor ve öğrencilerimizin ufkunu açıyor. Ben bütün çalışan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum görev alan öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

İŞTE TÜBİTAK 4006 PROJELERİ:

Gülkent Anadolu Lisesi 2017 Bilim Fuarı Projeleri:

-Aziz Sancar’ın Biyografisi ve yaptığı çalışmalarla ilgili Farkındalık Oluşturma

-Küreselleşme, Gençlik ve Değerler Algısı: Isparta lise gençliği üzerine bir araştırma

-20 yıl önce ve sonrası çocuk hastalıklarının verileri Isparta Çocuk Hastalıkları Hastane Örneği

-Huzurevindeki  Yaşlıların Sağlık, Sosyal Durumlarının Araştırılması: Isparta Huzurevi Örneği

-Çörek Otu Yağı Radyasyonunun çimlenme üzerindeki etkisini değiştirebilir mi?

-Alzheimer Hastalarına bakan kişilerin psikolojik durumlarının araştırılması

-Dildeki bozukluk ve bunların örneklendirilmesi Isparta örneği

-Oyuncakları tekrar kullanılabilir hale getirme

-Değerler Eğitimi

-Çemberimdeki gül oyunlar

-Okulumuzdaki fizik öğretimi

-Suçlu mu, masum mu?

-Laf ebesi: Gülkent Anadolu Lisesi Etkileşimli Öğrenci Dergisi

-Yaşayan edebiyat

-Wattpad Uygulamasının Orta Okul öğrencilerinin okuma alışkanlığına etkisi

-Lise öğrencilerinin Eba’daki Eğitim Videolarını İzleme Düzeyleri: Isparta Örneği

-Alan seçimi sırasında Rehber Öğretmenler tarafından uygulanan envanter sonuçlarıyla alan tercihleri arasındaki ilişki

-Katalizör etkisi

-Metallerin yer değiştirmesi

-Elementleri doğal halleriyle gözlemleme.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —