Halk Eğitim Kursları; Tasarrufa Takıldı!

Halk Eğitim Kursları;  Tasarrufa Takıldı!

Halk Eğitim Kursları; Tasarrufa Takıldı!

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Halk Eğitim Merkezleri bünyesindeki kursların çok büyük bölümü, tasarruf tedbirleri nedeniyle açılmayacak. 

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Halk Eğitim Merkezleri ile ilgili alınan karar camiada büyük rahatsızlık yarattı. Tasarruf tedbirleri nedeniyle HEM’lerin bünyesinde açılan kursların çok büyük bölümü açılmayacak. Kadrolu HEM öğretmenlerinin görev alacağı kursların dışında hiçbir kurs açılmayacağı belirtirken, bu kurslarda görev alan usta öğreticiler ve kurslardan yararlanan vatandaşları rahatsız etti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı bu karardan Isparta’da 500’e yakın usta öğretici ve binlerce kursiyer etkilenecek. Vatandaşlar kursların açılması için CİMER’e başvurdular. Haber hattımıza yazan bir okurumuz da taleplerini şu şekilde dile getirdi:

SOSYAL YAŞAM ALANI

"Halk eğitim merkezleri, bizler için sadece bir kurs değil, aynı zamanda sosyal bir yaşam alanıydı. Eğiticilerimizin desteğiyle yeni beceriler kazanırken, aynı zamanda farklı yaş ve deneyimlere sahip insanlarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyorduk. İleri yaşta olsak da, öğrenmeye ve üretmeye devam etme hakkımız olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle, bu değerli imkanın geri verilmesini talep ediyoruz.” 



Anahtar Kelimeler: Eğitim Kursları; Tasarrufa Takıldı!