Tarih: 31.07.2021 12:27
Hayat Pahalılığı Tüm Etkisiyle Devam Ediyor;
Mutfakta
Yangın
Var!
Türk-İş’in Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırmasına göre, Temmuz ayında açlık sınırı geçen yıla göre 497 lira artışla 2 bin 903 lira oldu.
Türk-İş’in Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırmasına göre, Temmuz ayında açlık sınırı geçen yıla göre 497 lira artışla 2 bin 903 lira olurken, yoksulluk sınırı ise geçen yıla göre 1618 lira artı ve 9 bin 457 lira oldu. Son 12 aydaki gıda enflasyonu ise yüzde 20,65’i buldu. Türk-İş açıklamasında ise, “Aileler, çoğu zaman fiyatı yüksek olan gıda maddeleri yerine fiyatı düşük olan gıda maddelerini seçmektedir. Gelir düzeyinin düşük ve yetersiz olması, dar gelirli kişi ve ailelerin sağlıksız ve dengesiz beslenme yapmasına yol açmaktadır” denildi.
Türk-İş tarafından aylık olarak hazırlanan açlık ve yoksulluk sınırı rakamlarının Temmuz ayı sonuçları, ekonominin durumunu ve enflasyon tehdidini gözler önüne serdi. Yoksulluk sınırı 10 bin TL’ye dayanırken 12 aylık mutfak enflasyonu ise yüzde 20 seviyesine çıktı. Konfederasyon tarafından paylaşılan rakamlara göre, açlık sınırı 2 bin 903 TL’ye, yoksulluk sınırı ise 9 bin 457 TL’ye yükseldi. Bekâr bir çalışanın aylık yaşam maliyeti tutarı ise 3 bin 546 lira olarak kaydedildi. Geçen yılın Temmuz ayı verileri göz önüne alındığında açlık ve yoksulluk sınırındaki yaşanan artışın boyutları da gözler önüne serildi. Açlık sınırı geçen yılın Temmuz ayında 2 bin 407 lira iken bu yıl 500 lira arttı. Yoksulluk sınırı ise 2 bin liraya yakın bir artışla 7 bin 839 liradan 9 bin 457 liraya yükseldi.
YILLLIK GIDA
ENFLASYONU YÜZDE 20’Yİ AŞTI
Türk-İş’in raporuna göre, Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarı bir önceki aya göre yüzde 1,35 oranında artarken, 2021’in ilk yedi ayındaki artış yüzde 12,10, son 12 aydaki gıda enflasyonu da yüzde 20,65 olarak gerçekleşti. Araştırma sonuçlarına göre dar gelirli ailelerin elde ettiği gelirin yeterli ve dengeli bir beslenmeyi karşılamadığını belirten Türk-İş, “Aileler, çoğu zaman fiyatı yüksek olan gıda maddeleri yerine fiyatı düşük olan gıda maddelerini seçmektedir. Gelir düzeyinin düşük ve yetersiz olması, dar gelirli kişi ve ailelerin sağlıksız ve dengesiz beslenme yapmasına yol açmaktadır” değerlendirmesinde bulundu.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —