“Hayvan haklarını yok sayan siyasilere oy yok”

“Hayvan haklarını yok sayan siyasilere oy yok”

“Hayvan haklarını yok sayan siyasilere oy yok”

Isparta Hayvan Koruma Derneği üyeleri, ‘Doğayı ve Hayvanların Yaşam Haklarını Korumayan Siyasilere Oy Yok’ kampanyası başlattılar. Dernek Başkanı Aynur Gül Asem, siyasileri ve adayları taleplerine kulak vermeye davet etti.
 
Isparta Hayvan Koruma Derneği üyeleri, dün Belediye İşhanı önünde yaptıkları basın açıklaması ile 24 Haziran seçimleri öncesinde Doğayı ve Hayvanların Yaşam Haklarını Korumayan Siyasilere Oy Yok’ kampanyası başlattılar. Konuyla ilgili basın açıklamasını okuyan Isparta Hayvan Koruma Dernek Başkanı Aynur Gül Asem, “Siyasi partilerin adaylarını ziyaret ederek Hayvanların Yaşam Haklarını ve Doğayı koşulsuz koruyacak uygulamaları da içeren bir yasa tasarısının hazırlanması için destek olacaklarına söz vermelerini talep edeceğiz” dedi.
OYLARIMIZ SÖZ VEREN ADAYLARA VE PARTİLERE OLACAK
Asem’in açıklaması şöyle; “Siz değerli basın mensupları nezdinde "yıllardır TBMM'de doğanın ve hayvan haklarının korunması için girişimde bulunmayan, masa başında hazırlanan sürgün-ölüm yasa taşanları ile katliamların daha da önünü açacak teşebbüslere karşı durmayan, belediyelerin katliam ve sürgünlerine seyirci kalan siyasî partilerin tümüne ayrım yapmaksızın sesleniyoruz. 7 Milyonu aşkın can yoldaşının, doğa ve hayvan haklan savunucusunun yıllardır "Hayvanları Koruma Kanunu'nun TCK kapsamına, resmi sivil ayırmadan herkesi kapsayacak şekilde geçirilip, hayvana esarete, şiddete, sürgüne, öldürmeye son verilsin, ağır cezalar getirilsin" çağrılarına sessiz kalan, sürgün - ölüm yasa taşanları ile sürekli olarak hayvan hakları savunucularını tehdide maruz bırakan siyasi partilere ve adaylara oy yok diyoruz. Oylarımız doğa ve hayvan haklarını savunacağına söz veren, bunun için çalışmalarına seçim kampanyası süresince ve sonrasında devam edecek adaylara ve partilere olacaktır.”
7 MİLYONA ULAŞAN CAN YOLDAŞI OLARAK SİZDEN TALEPLERİMİZ VAR
Milletvekili adaylarına da seslenen Asem, taleplerini şöyle sıraladı: “Hayvan Haklarını Savunan, merhametli ve vicdanlı insanlar olarak yurt genelinde 7 milyona ulaşan can yoldaşı olarak sizden taleplerimiz var. 2004 Yılında, (bazı eksikleri olmakla birlikte), Dünya'ya örnek olarak çıkartılan, öldürmeyi yasaklayan, sahipsiz hayvan nüfusunun kontrol altına alınmasını kısırlaştırma gibi bilimsel yolla yapılmasını, hayvanların her türlü işkence ve eziyetten uzak tutulmasını hükme bağlamış olan Hayvanları Koruma Kanunu'nun, sahipsiz hayvanlara ilişkin uygulanması için belediyelere, tüm hayvanlar için de Orman Su İşleri Bakanlığı koordinasyonunda kurumlara görevler verilmiştir. Fakat, belediyelerin büyük çoğunluğu kısırlaştırma yapılmadığı için çoğalan hayvanlardan dolayı vatandaştan şikayetler geldikçe, toplayıp yok etmeyi, öldürmeyi seçmiştir. Diğer kurumlar da diğer tüm hayvanların yaşam haklarını koruyacak uygulamaları maalesef yerine getirmemişlerdir.
4 MADDE İÇİN SÖZ İSTEDİLER
1.            Sahipsiz hayvanlara karşı belediye şiddetinin ve genel şiddetin durdurulmasını sağlamak için, gündemde olan yasa tasarısının STK, Meslek Odaları ve Gönüllülerin de katılımı ile görüşüldükten sonra kanunlaştırılmasına ve kanunun TCK kapsamına alınmasına destek olacağınıza,
2.            Hayvanlara eziyet işkence eden ve zulmedenlerin "normal vatandaş veya resmi görevli ayırımı yapılmadan TCK ya göre yargılanmasının üzerinde değişiklik çalışmaları yapılmakta olan Hayvanları Koruma Kanunu’nda yer almasının sağlanmasına destek olacağınıza,
3.            Hayvanların kaçak üretimine, satışına, yasa dışı ithalatı ve internet ortamındaki her türlü yası dışı satış ve yayınlarına, hayvan deneyleri, hayvanat bahçeleri, yunus parkları, sirklere, horoz ve köpek dövüşlerine, at, eşek, katır gibi yük hayvanlarının zulüm altında kullanılıp sonra kesime gönderilmesine, avcılık ve yaban hayvanlarına yönelik yanlış uygulamalara karşı insani ve vicdani boyutta tüm yasal tedbirlerin alınması için destek olacağınıza,
4.            Doğayı ve Hayvanların Yaşam Haklarını koşulsuz koruyacak uygulamaları da içeren bir yasa tasarısının hazırlanması için destek olacağınıza, şehrinizdeki hayvan haklarına ilişkin uygulamaların yasaya uygun ve doğru yapılması için gönüllü kişi ve kuruluşlar ile iletişim kurarak yerel bazda da çalışmalar yapacağınıza söz vermenizi talep ediyoruz. Seçildiğiniz takdirde bu taleplerimizi yerine getireceğinize söz vermenizi talep ediyoruz.”

Anahtar Kelimeler: