Bugün, 22 Kasım 2024 Cuma

Hem Uçak hem Helikopter Bakım Teknisyeni olacaklar

BAKA’nın Avrupa Birliği’nden 333 bin Avro hibe almaya hak kazandığı ‘Uçak Bakım Teknisyenliği’ kursu eğitimleri Keçiborlu’da başladı. Kursiyerlere uçağın yanı sıra Helikopter Bakım Teknisyenliği eğitimleri de veriliyor.

ISPARTA 21.12.2016 05:22:00 0
Hem Uçak hem Helikopter Bakım Teknisyeni olacaklar
Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) hazırladığı ve AB İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı’ndan 333 bin Euro hibe almaya hak kazanan ‘Uçak Bakım Teknisyeni Eğitimi Projesi’ kapsamında 100 gence eğitim veriliyor. Eğitimler pazartesi günü Keçiborlu’da yapılan açılış toplantısı ile başladı. İngilizce ağırlıklı gerçekleştirilecek eğitimlerde başarılı olan gençlerin, Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı’nın (EASA) akredite ettiği kurumlarca yapılan sertifika sınavlarına girmeleri sağlanacak. ASA tarafından verilen sertifika 193 ülke tarafından tanınıyor. Uçak teknisyenliği eğitim programını başarıyla tamamlayıp sertifika alacak adaylardan 10’unun Süleyman Demirel Havalimanı’nda faaliyet gösteren uçak bakım hangarında istihdam edilmesi ile en başarılı 30 öğrenciye de dünyanın en büyük üçüncü havacılık bölgesi kabul edilen Almanya’nın Hamburg kentinde bir hafta staj yapma imkânı sağlanacak. Eğitimler sadece uçak bakımı teknisyenliği alanında olacaktı ancak kursa helikopter bakım teknisyenliği de dahil edildi. Bu kapsamda helikopter bakımla ilgili ek modül eğitim programları anlatılacak.
EĞİTİMLER KEÇİBORLU’DA
Keçiborlu’da gerçekleştirilen kursun açış toplantısına BAKA Genel Sekreter Vekili Abdullah Madenci, Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan, Keçiborlu MYO Müdürü Doç. Dr. İbrahim Üçgül, kursiyerler ve eğitmenler katıldı.
ÜÇGÜL: BU SEKTÖRDE BÜYÜK İŞLER YAPABİLİRSİNİZ
Toplantının açış konuşmasını yapan SDÜ Keçiborlu MYO Müdürü İbrahim Üçgül, Uçak Bakım Teknisyenliği kursunun Isparta’nın ve Süleyman Demirel Üniversitesi’nin bir kararı olduğunu belirterek, “BAKA’nın öncülüğünde bu proje başladı. Biz de Keçiborlu MYO olarak destek verdik. Sınava girdiniz, kazandınız. Gerçekten iyi bir karar verdiniz. Havacılık sektörü ülkemizde hızla gelişen ve önümüzdeki yıllarda da gelişmesini hissettirecek olan bir sektörümüz. Bu sektörde büyük işler yapabilirsiniz. Çok güzel bir karar verdiniz ancak meşakkatli, birkaç ay da olsa çok sıkı çalışmanız gereken bir dönem” dedi.
SALTAN: BU PROJE SİZİN HAYATINIZIN BUNDAN SONRAKİ AKIŞINI ÇOK DEĞİŞTİRECEK
SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Saltan da Uçak Bakım Teknisyenliği Projesi’nin Avrupa Birliği’nden alınmış yüksek bütçeli bir çalışma olduğunu ifade ederek, kursiyerlere eğitimleri iyi değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu. Prof. Saltan,  “Bu eğitimin önemini şöyle anlatmak isterim; üniversitemizde bir öğrencimiz bir yerde bu kursa katılmış ve belgesini almış. Okulu bitirmek üzere, Antalya’da çalışıyor, işe girmiş. Fakat Dubai’den iş teklifi almış. Birkaç dersi kalmış okulu bitirmesi gerekiyor. Şuanda sizin talip olduğunuz meslek yurtdışından bile iş teklifi alan bir meslek. Bu proje sizin hayatınızın bundan sonraki akışını çok değiştirecek bir proje. Sizin de bu sınavı kazanmanız büyük başarı. Yerinizde olmak isteyen çok arkadaşınız vardı ama sizler kazandınız. Eğer bu işe gönül verir ve layıkıyla bu kursları geçerseniz belki de hayatınız değişecek, geleceği daha güzel yaşayacaksınız. Bu projeyi aldıkları için BAKA’ya teşekkür etmek istiyorum.
KEÇİBORLU, TÜRKİYE’NİN ÇOK ÖNEMLİ BİR İLÇESİ OLACAK
Bu kolay bir iş değil Türkiye’de bir ilk. Sizlerin bu projede üstün başarı gösterdiğinizi görebilirsek belki BAKA’nın desteği ile ikinci adımını alabileceğimiz. Keçiborlu adına çok önemli bir proje. Keçiborlu’muz artık havacılık konusunda trend topik konumuna gelmiş olacak. Havacılık denilince aklımıza artık Keçiborlu gelecek. Önceden Keçiborlu başka konularla anılan bir yerdi ama şuanda ivme kaybına uğramış oldu. Bu havacılık konusunda çok önemli bir ivme yakalayacak. Keçiborlu konum olarak çok iyi bir yerde. Belki bundan sonra Keçiborlu, Türkiye’nin çok önemli bir ilçesi olacak” şeklinde konuştu.
PARLAK: KEÇİBORLU, TÜRKİYE’NİN ÇOK ÖNEMLİ BİR İLÇESİ OLACAK
Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak ise proje için BAKA, SDÜ ve Doç. Dr. İbrahim Üçgül’e teşekkür etti. Uçak bakımı ya da uçakçılık sektörünün ne olduğunu Isparta’nın daha yeni yeni anlamaya çalıştığını belirten Parlak, sözlerini şöyle sürdürdü: “BAKA’nın projesini duyduğumuz zaman çok ısrar ettik. Sivil Havacılık Bölümü, uçak teknisyenliği, son olarak modül ekleyerek helikopter teknisyenliğini de içine aldılar. Bu çok önemli bir durum. Biz hocamızla yaklaşık 1 yıl önce Sivil Havacılık Genel Müdürünün yanına gitmiştik. Uçak bakım teknisyenliği için o kadar şey anlattı ki; teknisyenleri tutmak için o kadar çok çaba harcıyorlar ki, bu ayağınıza gelmiş bir fırsat. Bu eğitimi dışarıda almaya kalksanız yaklaşık 10 bin dolar paranız gider. Bu BAKA, Isparta Valiliği ve üniversitemizin verdiği şansı iyi değerlendirin. Çok çalışmanız gerekiyor. 2,5 aylık bir döneminiz var. Hem İngilizceyi çok iyi bilmeniz ve modüler programları iyi takip etmeniz gerekiyor. Eğitim sonucunda buradan bir diplomana almanız lazım. Biz belediye olarak gerekirse öğrencilerimize İngilizce programı desteği vereceğiz. Derdimiz sizlerin uçaktan anlayan birer teknisyen olarak bu kursu bitirmeniz” dedi.
Konuşmaların ardından eğitimler başladı. Yaklaşık 2,5 ay sürecek eğitimler İngilizce ağırlıklı olacak. Eğitimi başarıyla tamamlayanlar girecekleri sınavlarda da başarılı olurlarsa Uçak ve Helikopter Bakım Teknisyenliği sertifikası alacaklar.

Anahtar Kelimeler:
Cuma 10.5 ° / 7.7 °
Cumartesi 11.2 ° / -0.4 °
Pazar -0.3 ° / -5.2 °