İYİ Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, ‘80 bin liraya konut’ projesiyle ilgili AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in ‘hesap bilmiyor’ açıklamasına yanıt verdi. Toplu konutla ilgili tüm hesaplamaları yaptıklarını ifade eden Gökmenoğlu, brüt 98 m2 bir daireyi 83 bin 220 TL’ye mâl edeceklerini söyledi.
İYİ Parti Isparta Belediye Başkan Adayı Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu, 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında dün Yeni Sanayi Sitesi’nde esnafları ziyaret etti. Ziyaretlerde İYİ Parti eski İl Başkanı Mustafa Şimşek de yer aldı. Burada esnaflarla tek tek tokalaşan Gökmenoğlu, projelerini anlattı. Gökmenoğlu, daha önce açıkladığı bin lira taksitle 80 bin liraya ev sahibi yapma sözü için AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’ten gelen ‘hesap bilmiyor’ açıklamasına da yaptığı hesapla yanıt verdi.
ESNAF SİFTAH YAPAMIYOR
İnsanların zor durumda olduğunu ve esnafların siftah bile yapmadan dükkanlarını kapattığını ileri süren Gökmenoğlu, “İnsanlar eve nasıl ekmek götüreceğim, çocuğuma nasıl oyuncak götüreceğim derdinde. Artık projeler konuşsun. Artık insanlar birbirine baban olsaydı senle gurur duymazdı, ben senin kısa donlu durumunu seviyorum gibi cümlelere gerek yok. Isparta’da kayıtlı olarak 16 bin genç işsizimiz var.” dedi.
DAİRELER BRÜT 98 M2 OLACAK
Belediye Başkanı Yusuf Ziya GÜnaydın’a atıfta bulunarak ‘Ben 55 yaşında belediye başkanı olsaydım Isparta’ya sosyal konut yapardım. 13-15 bin konutsuz insanın 5-6 binini konut sahibi yapardım’ diyen Gökmen Gökmenoğlu, 80 bin liraya yapacağı toplu konutların hesabını anlattı. Gökmenoğlu, “Ayda bin lira taksitle 80 bin TL’ye 85-90 m2 ev imal ederdim. İnsanlara kredi çektirmeden ev sahibi yapardım. Biz hesabımızı yaptık. Brüt 98 m2 bir daire 83 bin 220 TL’ye mal oluyor. 8 kat olmak şartıyla her katta 5 daire ve 40 dairelik bloklar halinde imal ettiğimizde bu rakama çıkabiliyoruz. Belediye olduğumuzdan dolayı arsa bedeli, proje, hafriyat, ruhsat, iskan, otopark, altyapı harçları yok. 98 m2’lik bir daire 83 bin 220 lira çıkıyor. Bunun daha da aşağı çıkacağına inanıyoruz. Hesap yapmadı diyenler gelsin imalat cetvelini kendilerine verelim. Bu daireleri belirttiğimiz rakamlara çok rahat veririz” şeklinde konuştu.
GÖKMEN KARDEŞİNİZ BELEDİYE BAŞKANI OLSAYDI
O PARAYLA EN AZ 3-4 FABRİKA KURARDI
Yeni Sanayi’de ustaların ve kalfaların zor durumda olduğuna değinen Gökmenoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eskiden bu dükkanları yapanlardan Allah razı olsun ama rantiyecilere, Almancılara satmışlar. Dolayısıyla insanlar büyük kira yükü altında. Biz göreve geldiğimizde diyeceğiz ki; güzel dükkanlar yapalım, usta, kalfaların varsa bin lira ödeme gücü, sana vereceğim ama rantiyeciye vermeyeceğim. Kira geliri elde etmek isteyenlere bunları vermeyeceğim. Ayda bin liraya dükkan sahibi yapacağız. Sosyal belediyecilik budur. Fabrikamız yok. Keşke 100-150 trilyon heykele vermeseydik. Gökmen kardeşiniz belediye başkanı olsaydı o parayla en az 3-4 fabrika kurardı.
ELMA UNU ÜRETELİM
Burası elma memleketi. Isparta 750 bin ton elma üretiyor. Halen depolarda 400 bin ton elma var. Nasıl satacağız diye bekliyoruz. Arjantin, Çin bunu yapıyor. Batı Avrupa artık elma unundan ekmek ve pasta yemek istiyor. Çünkü glüten yok. Bölgemizde Çölyak rahatsızlığı var. Bu rahatsızlıkla mücadele eden 5 bin insanımız var. Elma unu üretelim. Normal bir çuval undan 225 ekmek, elma unundan 350 ekmek çıkıyor. Gelin elma unu fabrikası kuralım. Çin’de elma yok, elma unu yapıp Batı Avrupa’ya satıyor. Isparta’da domates üretiliyor, daha çok üretilsin. Salça fabrikası kuralım. Burası tarhana, erişte memleketi. Bunların fabrikalarını kuralım. Bu fabrikalarda işsizlerimizi çalıştıralım. Herkesi belediyede çalıştıramıyoruz. Belediyede 1200 çalışan var.
TARIM ÜRÜNLERİMİZİ SANAYİ İLE BULUŞTURALIM
Isparta, müzelerle, asfaltla, kent meydanlarıyla karın doymuyor. Belediye istihdam konusunda bir şeyler yapmalı. Her şeyi devletten beklemeyelim. Tarım ürünlerimizi sanayi ile buluşturalım. Sıfır atık tesisleri kuralım. Çöpümüzü topluyoruz araziye döküyoruz. Kağıdını, plastiğini, demirini ayıralım. Onu ayrı satalım. Ailesel atıklardan gübre yapalım diyoruz. Çiftçimize kendi fidanlığımızda domates, salatalığın, marulun fidesini üretelim. Biz artık istihdam istiyoruz, insanlar işsiz kalmasın. Biz üretmek istiyoruz. Belediye özel sektöre de lokomotif olsun.
HALICILIĞI CANLANDIRIP, İHRAÇ EDELİM
Isparta’da halıcılığı tekrar canlandıralım. Uşak Belediyesi, Manisa Gördes, Akhisar Belediyeleri halıcılığı canlandırdı. Bunu kooperatifçilikle yaparız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, savaştan çıkan ülkeyi kooperatifçilikle canlandırdı. En az bin kadınımızı orada istihdam edeceğiz. Halı dokuyacağız. İpekten ince halıyı klasik motiflerimizle dokuyacağız. Biz bunu Ürdün, Kuveyt, Lübnan’a satacağız. Onlar da Amerika’ya satacak. Onlar da para kazanacak. Bunların pazarları var, yapan belediyeler var. Bugüne kadar ne dediysek hepsini biz yapacağız dediler. Değer miydi, 55 yaşında belediye başkanı oldu ve 15 yıldır belediye başkanı. Keşke bunları baştan yapsaydı. Diğeri iktidar partisinin adayı ITSO başkanlığı yaptı. Gönül isterdi ki ITSO Başkanı olarak Isparta tabelasını düzelttirebilseydi de Burdur üzerinden İzmir, İstanbul’a gidilmeseydi.”