Bugün, 29 Eylül 2024 Pazar

Hurda Fiyatları Zirveyi Gördü! Hurdacılık Sektörü Ne Durumda?

Hurda Fiyatları Zirveyi Gördü! Hurdacılık Sektörü Ne Durumda?

GENEL 22.07.2024 11:10:00 0
Hurda Fiyatları Zirveyi Gördü!  Hurdacılık Sektörü Ne Durumda?

Geçtiğimiz günlerde ciddi bir artışla gündeme gelen hurda fiyatları hala değişmeye devam ediyor. Uzmanlar fiyatların yükselmeye devam edeceğini ifade ederken bazı analistler, sabit bir skalada kalacağı yönünde görüşlerini paylaştı. 

Hurdacılık sektörünün nasıl ilerleyeceği yönünde de önemli açıklamalar yapılırken elindeki malzemeleri satmak isteyenler güncel ücretleri yakından takip ediyor. İşte, geri dönüşüm firmaları tarafından açıklanan son verilere göre güncel hurda fiyatları ve sektörel gelişmeler!

HURDA FİYATLARI NEDEN ARTIYOR? 

Hurda fiyatları üzerinde ciddi değişimler meydana gelirken ücretleri nelerin etkilediği de oldukça merak ediliyor. Fiyatlar, birçok etken çerçevesinde şekillendiği için grafiklerde ciddi değişimler görülüyor. Başta arz-talep unsuru olmak üzere; 

● Londra Metal Borsası verileri, 

● Stok seviyeleri, 

● Ekonomik gelişmeler, 

● Enflasyon, 

● Metallerin cinsi ve kullanılabilirliği de fiyatların değişmesine neden oluyor. 

Piyasalarda anlık değişimler meydana geldiği için geri dönüşüm firmaları ve analistler tarafından yapılan açıklamalar yakından takip ediliyor. Aynı zamanda geçtiğimiz günlerde yükselişe geçen hurda fiyatlarının aynı seyirde devam edip etmeyeceği de gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Elindeki atıl malzemeleri satmak isteyen kişilerse geri dönüşüm işletmeleriyle iletişime geçerek ücretler hakkında net bilgi alabiliyor. 

HURDA FİYATLARI NE KADAR OLDU? 

Geri dönüşüm sektörüne önemli katkılarda bulunan hurdacılık sektöründe dinamikler anbean değişiyor. Demir, bakır, alüminyum gibi değerli metaller inşaat sektörünün canlanmasıyla birlikte yüksek fiyatlardan satın alınırken ilerleyen günlerde düşüş yaşanıp yaşanmayacağı da analistler tarafından tartışılmaya devam ediyor. Geri dönüşüm firmaları tarafından açıklanan son verilere göre güncel hurda fiyatları ise şu şekilde: 

Hurda Türü                        Fiyat (TL/Kg) 

Demir Hurda                           12 TL 

DKP Hurda                             12,99 TL 

Hurda Talaş                              8,99 TL 

Hurda Teneke                           6,90 TL 

Hurda Sac Profil Demir            9,86 TL 

DKP Hurda                             12,99 TL 

Boru Bakır Hurda                  265,00 TL 

Soyma Bakır                          288,02 TL 

Kırkambar Karışık Bakır       275,13 TL 

Külçe Bakır                            270,09 TL  

Hurda Kablo                           160,91 TL 

Tek Damar Kalın Kablo         220,30 TL 

Metal borsasında veriler anlık olarak değişebileceği için elindeki malzemeleri satmak isteyen kişilerin açıklanan son bilgileri dikkate alması önem arz ediyor. 

HURDACILIK SEKTÖRÜ FİYAT 

ARTIŞINDAN NASIL ETKİLENİYOR? 

Hurdacı faaliyetlerinin giderek daha önemli bir hale gelmesi, sektörün dinamiklerinde ne gibi değişiklikler olabileceğini de gündeme taşıyor. Aynı zamanda hurda fiyatlarının nelerden etkilendiği de merak edilen konuların başında geliyor. Atıl malzemelerin fiyatları, öncelikle Londra Metal Borsası’nda belirleniyor ve dönemsel koşullarla birlikte ciddi değişimlere uğruyor. Arz-talep unsuru, ülkelerin stok seviyeleri, siyasi ve ekonomik krizler de ücretlerin değişmesine neden olan faktörlerin başında geliyor. 

Hurda fiyatları üzerinde görülen anlık değişimler, hurdacılık sektörünü de ciddi oranda etkiliyor. Piyasaları yakından takip eden işletmeler, kâr marjını sürekli değiştirmek durumunda kaldığı gibi alım-satım ücretlerini de kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor. 

Uzmanlara göre bakır, demir, çelik gibi metallerin fiyatlarının artması, hurdacılık sektörünü daha önemli bir hale getirecek. Ham madde kaynaklarının tükenmesi ve ithalat-ihracat maliyetlerinin artmasından dolayı geri dönüşümün daha fazla rağbet görmesi bekleniyor. Bu anlamda geri dönüşüme önemli katkılarda bulunan hurdacılık sektörünün değer kazanacağı yönünde görüşler de paylaşılmaya devam ediyor. 

EKSAN METAL HURDACI 

HİZMETLERİNİ TERCİH EDİN! 

Hurdacılık sektöründe yaşanan gelişmeler gündemi meşgul etmeye devam ederken atıl malzemelerin nereye satılabileceği de oldukça merak ediliyor. Bu noktada kaliteli hizmet anlayışı ve adil fiyat politikasıyla hurdacı firmaları arasında ön plana çıkmayı başaran Eksan Metal, vatandaşların ilk adreslerinden biri olmayı başarıyor. Aynı zamanda firma, web adresi üzerinden güncel fiyat skalası başta olmak üzere birçok gelişmeyi anında paylaşmaya devam ediyor. 


Pazar 27.5 ° / 15.2 °
Pazartesi 18 ° / 9.9 °
Salı 17.6 ° / 7.5 °