Bugün, 4 Ekim 2025 Cumartesi

İhtiyaç olduğu sürece OHAL devam edecek

İhtiyaç olduğu sürece OHAL devam edecek

SİYASET 19.07.2017 06:17:00 0
İhtiyaç olduğu sürece OHAL devam edecek

Olağanüstü halin (OHAL), 19 Temmuz 2017 Çarşamba gününden geçerli olmak üzere 3 ay süreyle uzatılmasına ilişkin Başbakanlık tezkeresi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, FETÖ ile mücadelenin hassasiyet ve itinayla sürdüğünü belirterek, “İhtiyaç olduğu ve bu süreç devam ettiği sürece OHAL devam edecek” dedi.

Olağanüstü Hal(OHAL) tekrar 3 ay uzatıldı. OHAL’in uzatılmasını değerlendiren AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, FETÖ ile mücadelenin hassas ve itinayla yürütüldüğünü ifade ederek, şunları söyledi: “OHAL uzatıldı. Bana da OHAL ne olacak diye soranlar oluyor. İhtiyaç olduğu ve bu süreç devam ettiği sürece OHAL devam edecek. Eskiden OHAL denilince farklı bir şey algılanıyordu. Çünkü OHAL vatandaşa karşı ilan ediliyordu. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız ilk çıktıklarında ifade ettikleri şey biz devlete karşı OHAL ilan ediyoruz, vatandaşımız bundan etkilenmeyecek dediler. Geçen bir yıl süresince ürktüğümüz OHAL manzarası değil, devletin kendisini arındırdığı, temizlediği ve OHAL’in sağlamış olduğu imkanları bu anlamda kullanan, değerlendiren bir anlayışa sahibiz. Bu tehlike bertaraf edilene kadar da bu işin sürmesi gerekir. Vatandaşlarımız bir tedirginlik içerisine girmesinler. Bu bir tasfiye süreci. Biz millet olarak uyanık olmak zorundayız. Bir yere odaklanıp da başka tehlike alanlarını da görmezden gelmemiz lazım.

UYANIK OLMAK DURUMUNDAYIZ

Millet olarak uyanık olmak durumundayız. Bütün risk alanlarımızı kuşatarak bir bilince anlayışa sahip olmamız lazım. Nereden gelirse gelsin, gelebilecek tüm tehlikelere karşı dinamizmimizi, direniş ruhumuzu hiçbir zaman elden bırakmamız lazım. Çiftçimiz daha fazla üretim için gayret göstermek zorunda. Esnafımız daha iyi iş yapmak için, ihracatçımız daha fazla ihracat için gayret göstermek zorunda. Memurumuz, bürokrasimiz birçok alanda hizmet ediyor. Memurumuz, bürokratımız ben havamı atarım anlayışında olmaması lazım. Memurumuz ve idarecimizin millet adına orada olduğunu unutmaması lazım.

BİZİM İDEALLERİMİZE ULAŞMAMAMIZ İÇİN HİÇBİR SEBEP YOK

Herkes başını yastığa koyduğu zaman bu ülke ve bu millet için yarın artı ne yapabilirim, neyin üzerine koyabilirim diye düşünmeli. Devlet ve millet olma böyle bir şey. Bizim ideallerimize ulaşmamamız için hiçbir sebep yok.”

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 18 ° / 9.5 °
Pazar 19.4 ° / 8.3 °
Pazartesi 21.2 ° / 8.9 °