Bugün, 6 Temmuz 2024 Cumartesi

İlk katıldığı yarışmada birinci oldu

İlk katıldığı yarışmada birinci oldu

SPOR 26.10.2016 09:53:00 0
İlk katıldığı yarışmada birinci oldu
Krosta Yıldız Erkek Kategorisinde yarışan  Gönen İmam Hatip Orta Okulu öğrencilerinden Alettin Deniz ilk katıldığı yarışmada birinci oldu. Spor dalları arasında en zoru olarak bilinen atletizmde ilk yarışmada derece alan Alettin’i Gönen Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü ve Beden Eğitimi Öğretmeni keşfetti.
 
 Her yıl geleneksel olarak düzenlenen “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 10 Kasım Atatürk’ü Anma”  okullar arası kros yarışmaları 21 Ekim  Cuma günü Botanik Park’ta, Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapıldı.
Katılımın yoğun olduğu yaklaşık 300-350 sporcunun katıldığı yarışta öğrenci sporcuların kıyasıya mücadelesi vardı.
Fakat bizim ilgimizi bir sporcu çekti. Yıldız Erkek Kategorisinde Gönen İmam Hatip Orta Okulu öğrencilerinden Alettin Deniz birinci gelmişti. Tabiiki birisi birinci gelecek, birincinin nereden ve kim olduğu ilgi çekici değildi. Beden Eğitimi Öğretmeni Mehtap Altunel’den sporcu için edindiğimiz bilgiler ilginçti. Alettin Gölbaşı köyünden, babası el işi bulursa geçimini sağlamaya çalışan, anne ev hanımı hayatında hiç atletizmle uğraşmamış, hiçbir yarışa girmemiş hiçbir kros antrenmanı görmemiş bir köy delikanlısı. Gönen Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü ve Beden Eğitimi Öğretmeninin derste ilgisini çekmesiyle başlayan Alettin’in kros macerası, beslenme olmadan antrenman olmadan Isparta şampiyonluğuyla noktalaması herhalde hepimize ilginç gelir diye düşünüyorum. Hele hele atletizm gibi her gün antrenman ve beslenmenin önemli olduğu bir dalda bu başarı takdire şayan bir yetenek olarak görünüyor.
Demek ki güzel ülkemizde keşfedilmeyi bekleyen çok Alettinler var. Biz yine de Gönen Gölbaşı Köyünden Allah vergisi yetenekli Alettin’in bu güzel başarısını kutluyor, atletizmle ilgili iyi yerlerde görmek istiyoruz. Levent DOĞAN
 
 

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 28.6 ° / 15.7 °
Pazar 29.9 ° / 18.1 °
Pazartesi 31.6 ° / 19.3 °