Tarih: 24.01.2019 09:32

İlk yerli Kemik Çimentosu Isparta’dan yola çıkacak

Facebook Twitter Linked-in

İlk yerli Kemik Çimentosu 
Isparta’dan yola çıkacak
KOSGEB Ar-Ge ve İnovasyon Destek Programı kapsamında ‘Kemik Çimentosu Geliştirilmesi’ projesini başarıyla sonuçlandıran Isparta’daki Tabib Farma Şirketi, KOSGEB Endüstriyel Uygulama Destek Programı kapsamında ‘Kemik Çimentosu Seri Üretimi' isimli projesini tamamlayarak seri üretime geçmeye hazırlanıyor. Firmanın amacı bu projeyle birlikte dışa bağımlılığın azaltılması. 

Isparta’da 2015 yılında KOSGEB’in desteğiyle kurulan Tabib Farma ilaç Tıbbi Cihazlar Ltd Şti, 'Kemik Çimentosu Geliştirilmesi' projesini üniversite iş birliği ve kendi Ar-Ge ekibi ile 2017 yılında başarıyla bitirdi ve kemik çimentosu seri üretimine geçmek için çalışmalarına başladı. Firma, yurt dışında akredite laboratuvarlardan ISO 5833 standardına göre onaylanan kemik çimentosunun ihracatını gerçekleştirmek istiyor. Ayrıca Tabib Farma, sadece Avrupa ve Amerika'da üretimi yapılan, Türkiye'de ilk defa üretilen bu ürünün tüm dünyaya ihracatını yapmayı aynı zamanda başka ülkelerdeki kullanıcı cerrahların Türkiye’de üretilen bu ürünü güvenle kullanımını sağlamayı hedefliyor. İşletme böylece, döviz girişi sağlayıp ülke ekonomisine katkıda bulunmayı, dışa bağımlılığın ve carı açığın azalmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

KOSGEB Ar-Ge ve İnovasyon Destek Programı kapsamında ‘Kemik Çimentosu Geliştirilmesi’ projesini başarıyla sonuçlandıran Isparta’daki Tabib Farma, yine KOSGEB’in desteğiyle seri üretime geçmeye hazırlanıyor. 
GİRİŞİMCİLİK DESTEĞİYLE BAŞLADI
Tabib Farma ilaç Tıbbi Cihazlar Ltd Şti. 2015 yılında Isparta’da KOSGEB Yeni Girişimci Desteği ile kuruldu. Sağlık hizmeti veren kurum ve kuruluşlara tıbbi cihaz üretimi alanında ürün desteği sağlayan firma, hem yerli ürün geliştirmek için gerekli araştırmalar yapıyor hem de mevcut ürünlerin kalite düzeyini artırmak için yurt içi ve yurt dışı Ar-Ge merkezleri ile iş birliği çalışmaları yürütüyor.
AR-GE RUHU
Kuruluşundan itibaren Ar-Ge'ye büyük önem veren Tabib Farma, laboratuvarında tıbbi cihazalanında ve ortobiyolojik ürünler sınıfında birçok ürün için Ar-Ge çalışmaları yapıyor.
Tabib Farma, KOSGEB’in Ar-Ge İnovasyon Destek Programı kapsamında 'Kemik Çimentosu Geliştirilmesi' projesini üniversite iş birliği ve kendi Ar-Ge ekibi ile 2017 yılında başarıyla bitirdi Daha sonra kemik çimentosu seri üretimine geçmek için çalışmalarına başladı. KOSGEB Endüstriyel Uygulama Destek Programı kapsamında 'Kemik Çimentosu Seri Üretimi" projesini yürüten firma, çalışmalarını tamamladıktan sonra ilk yerli üretim kemik çimentosunu
"ALCASİS BONE CEMENT" MARKASI İLE HİZMETE SUNACAK
Kemik çimentosu, hazırlanma süresi, çalışma zamanı ve polimerizasyon sırasında ortaya çıkardığı ısı derecesi ile kullanıldığı ameliyatların başarılı sonuçlanması noktasında önem arz ediyor.
Türkiye'de sağlık ve tıbbi cihaz alanında hizmet veren Tabıb Farma, alanındaki teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek, gereksinim ve değişimleri karşılayacak ürün ve hizmeti sunmayı amaçlıyor. Firma bu amaçla Ortobıyolojik tıbbi cihaz üretiminde gerekli olan alt yapı ve teknolojiye sahip olmak için Ar-Ge çalışmalarına ve makine teçhizat edinimlerine devam ediyor.
"CE" İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM
Tabib Farma, aynı zamanda aseptik dolum hattı ve ultrafiltrasyon cihazlarının kurulumu için çalışmalara devam ediyor, ürünün Türkiye'de ve tüm Avrupa'da satışının serbest olması için CE sertifikasının alınması gerekiyor. Firma ciddi sermayeler gerektiren bu çalışmalarla CE işaretlemesini almayı ve sürdürülebilirliğinin sağlanmasını amaçlıyor.
DIŞA BAĞIMLILIK AZALACAK
Tabib Farma, yurt dışında akredite laboratuvarlardan ISO 5833 standardına göre onaylanan kemik çimentosunun ihracatını gerçekleştirmek istiyor. Firma, sadece Avrupa ve Amerika'da üretimi yapılan, Türkiye'de ilk defa üretilen bu ürünün tüm dünyaya ihracatını yapmayı aynı zamanda başka ülkelerdeki kullanıcı cerrahların Türkiye’de üretilen bu ürünü güvenle kullanımını sağlamayı hedefliyor, işletme böylece, döviz girişi sağlayıp ülke ekonomisine katkıda bulunmayı, dışa bağımlılığın ve carı açığın azalmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.
Firma, ayrıca yerli olarak bu tür tıbbi cihazlarının Türkiye'de üretilebileceğini kanıtlayarak yeni girişimcilere fikir ve cesaret vermek istiyor.
'CE işareti” ve buna bağlı sertifikalar konusunda daha esnek davranan yakın ülkelere ihracat yapan firma. ‘CE” işaretlemesi sonrası birçok ülke ile çalışacak. Tabib Farma, projelerinin başından beri KOSGEB'in her anlamda desteğine, verdiği cesarete ve güvene çok şey borçlu olduğunu söyleyerek KOSGEB'e teşekkür ediyor.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —