Bugün, 20 Eylül 2024 Cuma

Instagram Kullanıcılarına Müjde: Açılacağı Tarih Belli Oldu!

Instagram Kullanıcılarına Müjde: Açılacağı Tarih Belli Oldu!

ISPARTA 7.08.2024 14:56:00 0
Instagram Kullanıcılarına Müjde:  Açılacağı  Tarih Belli Oldu!

Bilgi Teknolojileri ve  İletişim Kurumu (BTK) tarafından erişim engeli getirilen Instagram için, tarih verildi. Kullanıcıların uzun süredir merakla beklediği Instagram artık açılacak. Instagram ne zaman açılacak? Sorunun cevabı haberimizin devamında…

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ( BTK) tarafından 2 Ağustos 2024 tarihinde Instagram’a getirilen erişim engelinin ne zaman kalkacağına dair önemli bir açıklama yapıldı. DEVA Partisi Milletvekili Burak Dalgın, Instagram’ın birkaç gün daha erişime kapalı kalacağını ve açılacağı tarihi söyledi.

ERİŞİM ENGELİ NEDEN GELDİ?

BTK'nın duyurduğu engelleme kararı, sosyal medya platformunun Türkiye’deki kullanıcılarına 2 Ağustos itibarıyla erişim imkânı sunmuyor. Engellemenin gerekçeleri arasında, “Atatürk’e hakaret, çocuk istismarı, cinsel içerik paylaşımları” ve Türkiye’nin Filistin tutumunu göz ardı etme” gibi sebepler öne sürüldü. Ayrıca, Filistin destekçisi içeriklerin kaldırılmaması ve İsrail destekçisi mesajlara müdahale edilmemesi gibi nedenler de engellemenin arkasındaki sebepler arasında sayıldı.

INSTAGRAMIN ETKİLERİ

Instagram’ın kapatılması, sosyal medya kullanıcıları arasında büyük bir tepkiye neden olurken, e-Ticaret sektörü de olumsuz etkiler yaşadı. DEVA Partisi Milletvekili Burak Dalgın, hükümetin benzer durumlarda daha önce de ani kapatmalar gerçekleştirdiğini belirterek, milyonlarca insanın Instagram’a erişim sağlayamadığını ifade etti. Dalgın, hükümetin Türkiye'yi "dünyanın taşrası" haline getirme çabasında olduğunu öne sürdü.

MİLLETVEKİLİ TARİH VERDİ!

Milletvekili Dalgın’ın verdiği bilgiye göre, Instagram’ın 6 Ağustos 2024 tarihinde erişime açılması bekleniyor. Ancak, bazı kaynaklar bu tarihin en geç 10 Ağustos’a kadar uzayabileceğini öngörüyor. Bu süreçte kullanıcılar, Instagram’ın yeniden aktif hale gelmesini dört gözle bekliyor. 


Cuma 24.2 ° / 13.4 °
Cumartesi 16.4 ° / 12.3 °
Cumartesi 16.4 ° / 12.3 °