Bugün, 29 Eylül 2024 Pazar

İsa Yalçın, rahatsızlıklarını Osman Zabun’a iletti

İsa Yalçın, rahatsızlıklarını Osman Zabun’a iletti

SİYASET 5.09.2016 05:46:00 0
İsa Yalçın, rahatsızlıklarını Osman Zabun’a iletti
Fetullahçı Terör Örgütü’nün(FETÖ) 15 Temmuz’daki hain darbe girişimin ardından Ankara siyasetinde yaşanan birliktelik Isparta’da da güzel bir şekilde devam ettiriliyor. Bu kapsamda MHP İl Başkanı İsa Yalçın ve yönetim kurulu üyeleri önceki gün AK Parti İl Başkanı Osman Zabun’u ziyaret etti. Ziyarette FETÖ ile mücadele kapsamında Isparta’da kurulması planlanan Milli Mutabakat Platformu gündeme getirildi. Ayrıca İsa Yalçın, AK Partili bazı isimlerden Isparta Belediyesi’ne yönelik FETÖ’cü eleştirilerinden dolayı duyduğu rahatsızlığı da Zabun’a iletti.
YALÇIN: DAHA ÖNCE PLANLANMIŞ BİR GÖRÜŞME
Ziyarette konuşan MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “Bugün Adalet ve Kalkınma Partisi Isparta il teşkilatını, arkadaşlarımızla birlikte ziyaret ediyoruz. 15 Temmuz darbe girişimini ve ülkenin yaşadığı sorunlarla alakalı MHP olarak siyasi kalkışma, çekişme, mücadele içerisinde olmadan bugünlere kadar getirdik. Bundan sonrası için de bir değerlendirme yapacağız. Daha önce planlanmış bir görüşme. Bu görüşmede aynı zamanda siyasi partilerin bir platform altında toplanıp, özellikle kamuoyunda son zamanlarda FETÖ ile alakalı kamuda açığa almalar, örgütle mücadele kapsamındaki gelişmelerin daha milletin gönlüne sinecek şekilde devam etmesi, yargıya müdahale değil, bilakis destek olunması, suçsuz olduğunu düşünen insanların son durumlarının değerlendirilmesi anlamında yapılan demokrasi mitinglerinin devamı olarak çalışma yapılması daha önce görülmüştü. Bunu neticelendirme için buradayız” dedi.  
SEÇİLMİŞLER VE ÜYELER ANLAMINDA DA BAZI SIKINTILI ŞEYLER VAR
AK Parti İl Başkanı Osman Zabun’la konuşacaklarını bazı konuların olduğunu belirten MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “Bazı sorunlarımız var. Bunları Osman Zabun’la konuşacağız ve çözüme kavuşturacağız” dedi. Yalçın, “İleteceğimiz bazı konular var. Sadece milletvekili, teşkilatlar anlamında değil seçilmişler ve üyeler anlamında da bazı sıkıntılı şeyler var. Bunları kendileriyle paylaşacağız. Bugüne kadar yapılan açıklamaların tekrar gözden geçirildikten sonra bir araya gelip, bu konuyla ilgili her iki siyasi partinin de şuanda aynı gemi içerisinde değil, aynı mevzide savaş devam ederken özellikle yanındaki ve omuz omuza mücadele ettiği kişilerin hakkını, hukukunu korumanın bir görev olduğu inancındayız. Bu konuda bazı rahatsızlıklarımız var. kendisiyle paylaşacağız. Bu görüşmenin sonucunda Türkiye ve kendimizle ilgili endişelerin hepsi bitecek. Buna herkes inansın. Esas hedefimiz Türkiye’de demokrasinin tekrar normalleşmesi sürecinde yapılması gereken ne varsa biz onu yapmaya hazırız. Bütün Türkiye’de olduğu gibi yönümüzü Ankara’ya çevirmek durumundayız. Önceki gün Ankara’da ülke adına güzel, ülkenin üzerinde emelleri olanlar adına da üzücü bir görüntü vardı. Bu görüntünün Isparta’da da devam etmesi temennisindeyiz” şeklinde konuştu.
ZABUN: BAHÇELİ’NİN DURUŞU ÇOK ÖNEMLİYDİ
Ziyaretlerinden dolayı MHP İl Teşkilatına teşekkür eden AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Milliyetçi Hareket Partisi’nin 15 Temmuz’daki darbe girişimindeki dik duruşunun önemli olduğunu vurguladı. Zabun,  şunları söyledi: “Milliyetçi Hareket Partisi il başkanımıza ve değerli yönetiminde yer alan teşkilat mensubu olan arkadaşlarımıza bu ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bugünlerde böyle bir ziyaretin gerçekleşmiş olması çok anlamlı. Tabi ülkemizin özellikle 15 Temmuz ve takip eden süreçte içinde bulunmuş olduğu durum bütün milletimizin malumu. Bütün milletimiz MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin 15 Temmuz darbe girişimi karşısında dik duruşunu biliyor, gördü ve izledi. Son derece önemliydi. B, C planından bahsediliyor. Sayın Bahçeli’nin o duruşu belki de B planı olarak değerlendirilebilecek ihtimalleri de ortadan kaldıran çok önemli bir duruştur. Bunu da tüm milletimiz takdir etmiştir ve etmeye de devam etmektedir. Ayın Bahçeli, önceki gün Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızla bu görüşme trafiğini devam ettiren şekilde hareket etmiş, samimi bir ortamda tüm kamuoyuna yansıdığı şekilde bu görüşmeler gerçekleşmiştir. Bundan sonra da aynı şekilde gerçekleşeceğini düşünüyoruz.
BU DİRENİŞE CİDDİ ANLAMDA DESTEK VERMİŞLERDİ
Isparta’da da MHP İl Başkanlığı ile sürekli diyalog halinde olduklarını belirten Zabun, “15 Temmuz gecesinden itibaren meydanda siyasi görüşüne bakılmaksızın, tüm siyasi görüşlerden hemşerilerimiz vardı. Orada en ilgi çekici katılımlarından ve bu darbe girişimine karşı duruş gösterenlerden en ilgi çekici de ülkücü kardeşlerimiz ve MHP’ye mensup hemşerilerimiz de meydanlardaydı. Bu direnişe ciddi anlamda destek vermişlerdi. Bu vesile ile kendilerine de tekrar teşekkür ediyoruz.”

Anahtar Kelimeler:
Pazar 27.5 ° / 15.2 °
Pazartesi 18 ° / 9.9 °
Salı 17.6 ° / 7.5 °