Bugün, 26 Haziran 2024 Çarşamba

Isparta HEM Müdürü Niyazi Karadem; Hayat Boyu Öğrenme Haftamızı Dolu Dolu Kutladık

Isparta HEM Müdürü Niyazi Karadem; Hayat Boyu Öğrenme Haftamızı Dolu Dolu Kutladık

ISPARTA 8.06.2021 15:54:00 0
Isparta HEM Müdürü Niyazi Karadem; 
Hayat Boyu 
Öğrenme Haftamızı
Dolu Dolu Kutladık
HABER: Yunus ÖZLER
Isparta Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Niyazi Karadem, Bakanlık tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’nı gerçekleştirdikleri etkinliklerle dolu dolu geçirdiklerini bildirdi.
 
 Isparta Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Niyazi Karadem, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüz bu yıl ilk defa ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ kutlama kararı aldı. Bu doğrultuda; illerde bu haftanın kutlama program organizasyonları Halk Eğitimi Merkezilerine verildi ve biz de Haziran ayının ilk haftası kutlanan ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ kapsamında Atatürk Stadyumunda, Millet Kıraathanesinde, Valilik Önü 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında, Vakıf Yurdunda ve Halk Eğitimi Merkezi Kurs Merkezlerimizde olmak üzere çeşitli yer ve saatlerdeki etkinlikleri içeren bir program hazırladık ve bu programı hafta boyunca eksiksiz olarak uygulayarak tamamladık.
 
Tabi ki, bu haftamızı kutlamamızdaki amacımız; Halk Eğitimi Merkezlerimiz tarafından açılan kursların tanıtımını yapmak ve ortaya çıkan sonuçları halkımıza sunmaktı. Hafta boyunca yaptığımız etkinliklerle bunu da başardığımıza inanıyorum. Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüz bu yıl ilk defa gerçekleştirdiğimiz bu ‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’nı bundan sonraki yıllarda da düzenleyerek geleneksel hale getirmeyi planlıyor. Zaten biz de buna hazırız.
 
Bilindiği gibi, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde ve dolayısıyla ilimizde Koronavirüs pandemisi ile mücadele ediyoruz. Bu nedenle, Hayat Boyu Öğrenme Haftamız için gerçekleştirdiğimiz tüm etkinliklerimizi Koronavinüs pandemisi çerçevesinde maske – mesafe ve hijyen tedbirlerine uyarak gerçekleştirmiş bulunuyoruz.
 
Isparta Halk Eğitimi Merkezi olarak; Hayat Boyu Öğrenme Haftası kutlamaları çerçevesinde 1 Haziran 2021 Salı günü itibariyle başlayan haftamızda ilk gün 16. 00 – 18.00 saatleri arasında Atatürk Stadyumunda Dart, Teakwondo ve Okçuluktan oluşan Spor Kursları Gösterileri sunduk. Bu gösterilerin sonunda ise sayın Valimiz, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz ve İl Milli Eğitim Müdür vekilimizin de katılımlarıyla dereceye giren öğrencilerimize ödüllerini verdik. Tüm katılımcılara da hediyelerimizi takdim etti. 6 Mart Spor Salonundaki programın ardından aynı gün Millet Kıraathanesinde Resim, Çini, Tezhip ve Cam Boru Üfleme Sergilerinin açılışlarını yaptık.
2 Haziran Çarşamba günü 16. 00 – 18.00 saatleri arasında 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında Resim, Tezhip, Çini ve Rölyef Kurslarının Sergisini açtık. Aynı yerde ayrıca, Bağlama, Keman ve Gitar ile halkımıza müzik dinletisi sunduk ve Merkezimiz halk oyunları ekibimiz tarafından da Halk Oyunları Gösterileri icra ettik.
3 Haziran Perşembe günü de 12. 00 – 16.00 saatleri arasında Ek Hizmet Binamız olan eski Vakıf Yurdunda El Sanatları, Giyim Üretim ve Nakış Kursları Sergisi açtık. 4 Haziran Cuma günü ise haftamızın son gününde saat 10. 00 ila 16.00 arasında Merkez Binamız ile birlikte Mahallelerdeki tüm Kurs Merkezlerimizde sergilerimizi açtık ve halkımızın beğenisine sunduk” dedi.
ISPARTA HALK EĞİTİM MERKEZİNİN HAFTA DOLAYISIYLA DÜZENLEDİĞİ ETKİNLİLERDEN GÖRÜNTÜLER:









Çarşamba 33.9 ° / 20.5 °
Perşembe 32.4 ° / 19.6 °
Cuma 32.8 ° / 18.1 °