AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, İlimiz ekonomisinin büyümesi, kalkınması anlamında yapılması gereken çalışmalar ve 2023 hedefleri için bir grup işadamıyla bir araya geldi. Ellerinde 150-200 kişilik isim havuzu olduğunu belirten Zabun, “150 kişiyi bir anda toplamak sonucu güçlü şekilde alma noktasında engeller teşkil edebilir düşüncesiyle daha samimi ve detaylı olsun diye gruplamalar yaptık” dedi.
AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı’nca Şubat ayı içerisinde gerçekleştirilen ‘Şehirlerin Ekonomik Beklentileri’ Forumu kapsamında Isparta’nın ekonomik yatırım talepleri alınmıştı. Önceki gün de AK Parti İl Siyasi Hukuk İşleri Başkanlığı, İl Yerel Yönetimler Başkanlığı ve İl Ekonomi İşler Başkanlığı’nın işbirliğinde ‘Şehrim 2023’ adı altında ‘Isparta’nın Ekonomi Rotası Belirleniyor’ konulu bir toplantı düzenlendi. Bir grup işadamının katıldığı toplantıda
İlimiz ekonomisinin büyümesi, kalkınması anlamında yapılması gereken çalışmalar ve 2023 hedefleri masaya yatırıldı.
ELİMİZDE 150-200 KİŞİLİK İSİM HAVUZU VAR
Toplantının açış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Şubat ayında yapılan Çalıştay’ı hatırlatarak
, “Isparta’nın meselelerine değinen çok önemli sonuçlar çıktı. Bunlar elimizde. İlgi ve dikkat çeken konular değerlendirilecek. Genel merkezimizin başlattığı bu Çalıştayla ilgili il yönetimindeki arkadaşlarımızla tekrar bir değerlendirme yaptık. Şehrimizdeki ekonomi dünyası içindeki siz katılımcılardan gelen talepler doğrultusunda bu çalışmayı periyodik olarak yapmanın bunun bir ihtiyaç olduğunu gördük. Bu kapsamda yeni bir çalışmaya başlıyoruz. Elimizde 150-200 kişilik isim havuzu var. 150 kişiyi bir anda toplamak sonucu güçlü almak noktasında engeller teşkil edebilir düşüncesiyle daha samimi ve detaylı olsun diye gruplamalar yaptık. Konu başlıkları ile istişaremizi yapacağız. Biz iktidar mensubuyuz. Bu sürecin içerisinde Isparta’nın yol haritası belirlenirken, daha geniş kapsamlı düşünceler ortaya çıkabilsin, öncelik vizyonumuzu belirlerken şehrimizin tüm aktörlerinin bu sürece katkı sağlamasını arzu ederek bu çalışmayı başlattık. Yol haritamızı birlikte oluşturmak istiyoruz. Sadece ekonomik meseleleri konuşmayacağız. Şehrin, sosyal, kültürel ve demografik meseleleri de konuşacağız. Bunlara gerek hükümetimiz, bakanlıklarımız nezdinde, gerekse yerel bazda şehrin yönetiminde söz sahibi olan sivil toplum kuruluşları, bürokrasi, siyaseti birlikte hareket geçirmek suretiyle sonuç odaklı bir çalışmanın üzerinde durmayı hedefliyoruz. İyi ve güzel bir sonuç ortaya çıkacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.
Çalışmanın üst başlığı olarak Şehrim 2023 seçildiğini ifade eden Zabun, “2023 ile ilgili sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın birinci planda ortaya koymuş olduğu ve uzun yıllardır da 2023 vizyonuna, hedeflerine ilişkin hem ulusal hem de yerel anlamda hedeflerin belirlendiği biliniyor. 2023’e giderken tüm ulusumuzu ilgilendiren önemli projeler var. Bununla ilgili hayata geçirilenler var. Ayrıca fiziki adımların atıldığı süreçler söz konusu. Geçmişte bunu farklı boyutta yapıyorduk ama yerel olarak da 2023 hedeflerinin belirlenmesi, Isparta olarak 2023’e doğru neyi ortaya koyacağız, hedeflerimiz ne olacak, hedeflere ulaşırken yaşadığımız sıkıntıları nasıl ortadan kaldırabiliriz diye konuşacağız” diye konuştu.
3 SORU YÖNELTİLDİ
Konuşmanın ardından SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Ali Dulupçu koordinatörlüğünde katılımcılara belirlenen 3 soru yönetildi ve bu soruları yanıtlamaları istendi. Sorularda işadamlarına “1-Isparta ekonomisi sizce hangi riskler ile karşı karşıya kalmaktadır? Bu riskler sizce nasıl giderilebilir? 2-Isparta ekonomisinin güçlü olduğu yönleri nelerdir? Sizce bu yönler nasıl güçlendirilebilir? 3-Yakın vadede Isparta ekonomisi için önemli gördüğünüz ve merkezi hükümet tarafından yapılabilecek en önemli 3 proje nelerdir?” diye soruldu.
İŞADAMLARINDAN ÖNEMLİ TESPİTLER
İşadamları Isparta ekonomisinin yaşadığı risklere ilişkin en önemli sorunları iş beğenmeme
iş beğenmeme, şehrin öğrenciye dayalı bir ekonomisinin olması, tarımda işçi sorunu, yatırımlarda bürokratik engeller, turizmde daralma olarak sıraladılar. Kış turizminin sadece Davraz Kayak Merkezi’ne dayalı olduğunu ifade eden işadamları ‘Davraz’a kar yağmadığı zaman ne olacak? Turizmi biraz daha çeşitlendirebiliriz. Örneğin Gölcük’ü de kullanabiliriz” dediler. Öte yandan Isparta ekonomisinin öğrenci fazlalığı nedeniyle hizmet sektörüne dayalı olduğu belirtilirken, işadamları öğrencinin azalması durumunda Isparta’nın büyük sorun yaşayacağını savundular. Toplantıda Isparta’da üretip kazanmanın da oldukça düşük seviyede gerçekleştiği ifade edildi.GÜLSES GAZETESİ