Isparta Girişimci Sanayici İşadamları Derneği’nin(IGSİAD)yeni Başkanı Hasan Büyükçam, Kanal32’de katıldığı Ne Var Ne Yok Programında hizmet sektöründen turizme, hayvancılıktan spora kadar birçok konuda değerlendirmede bulundu. Aynı zamanda Gramofon Kafe’nin işletmecisi olan Büyükçam, şehir merkezindeki ticaretin yüzde 65’inin hizmet sektöründe olduğunu belirterek, öğrenci sayısının ilimizde fazla olması nedeniyle, bu sektörün önemine işaret etti.
IŞIL IŞIL BİR BEYOĞLU CADDESİ ISPARTA’DA DA YERİNİ ALMALIDIR
Isparta şehir merkezindeki ticaretin yüzde 65 oranında hizmet sektörü ağırlıklı olduğunu dile getiren Büyükçam, sözlerini şöyle sürdürdü: “SDÜ’de 90 bin öğrenci var. Bunların 65 bini şehir merkezinde kalıyor. Hizmet sektörü şehir için önem arz ediyor. Bu konuda en büyük beklentimiz; öğrenci ve halkımız için bir yürüyüş yolu gerçekleştiremedik. Burada şehir akıyor. ‘Burası şehrin Beyoğlu’su’ diyebileceğimiz bir yer yok. Kafeler Caddesi şuanda bu sorumluluğu almış durumda fakat ben yeterli görmüyorum. Isparta’ya ilk kez gelen öğrenci ve aileleri hemen Kafeler Caddesi’ne geliyorlar. Geldiklerinde oraya baktıklarında binaların durumu ya da renklerin birbirinden alakasız şekli, Isparta böyle mi imajı sergileyebilir. O açıdan bu cadde önemsenmeli ve bu cadde aydınlatılmalıdır. İstasyon Caddesi bu konuda daha şık ve nezihtir. Fakat Pazar Kafeler Caddesi’nde oluşmuştur. Otogar tarafında da çok güzel gıda tüketimi yapılabilecek hizmet yerlerimiz var. bunların geneline neler yapılabilir? Benim en büyük ümidim ışıl ışıl bir Beyoğlu Caddesi Isparta’da da yerini almalıdır. İnsanların güvenli gezebileceği bir yer inşa edilebilir.
KAFELER CADDESİ’Nİ GÜNDE 10-20 BİN KİŞİ KULLANIYOR
Kafeler Caddesi eski bir yapıya sahip. Şahsım adına söylüyorum orada tek tip renk uygulaması ve tek tip tabela ile de bu konu kurtarılabilir. Diğer konular mülk sahiplerinin kararıdır. Kafeler Caddesi’ni günde 10 bin ile 20 bin arasında kişi kullanıyor. Burayı yıkıp yeniden yapıyorum derseniz şehir merkezini de tehlikeye sokabilirsiniz. Bununla birlikte Damgacı Sokağımız var. Damgacı Sokak daha verimli nasıl kullanılabilir, buna kafa yorulması lazım. Bildiğim kadarıyla üniversite bu konuda çalışmalar yapıyor. Orası Isparta tarihini simgeliyor. O caddeye girdiğinizde içsel olarak bir huzur buluyorsunuz.
RUMELİ HİSARI KONSERLERİ GİBİ KONSER YAPACAK ALANA İHTİYAÇ VAR
Bu kadar öğrencisi olan şehrin Rumeli Hisarı konserleri gibi peş peşe, 6-7 gün konser yapılacak alanlara da ihtiyaç var. Gökçay’da çok güzel bir alanımız var. Ama verimli kullanılmıyor. Üniversite öğrencisi oraya taşınabilir mi? Buna da bakmak lazım. Bütün yapılan faaliyetlerin üniversitenin kendi bünyesinde yapılması ve sonuçlanmasını istemiyoruz. Ayda bir kez Isparta’da güzel bir konser yapılabilir. Isparta’da bir tiyatro salonuna da ihtiyacımız var.”