Keçiborlu’da doğan ve tüm yatırımını Keçiborlu’ya yapan İşadamı Yakup Sincer, ilçe hakkında değerlendirmelerde bulundu. Keçiborlu’nun daha yaşanabilir bir yer olması adına ilçeye çağ atlatacak fikirler sunan Sincer, aynı zamanda bir başarı hikâyesinin de mimarı.
SIFIRDAN BAŞLADI, YILMADI İŞADAMI OLDU
Alışma hayatına 1984 yılında askerden geldikten sonra Etibank’ta başlayan Sincer, 1985 yılında da ticarete atıldı. Küçük bir tost dükkânıyla ticari hayatına başlayan Sincer, sırasıyla 1987 yılında Isparta-Keçiborlu arası minibüsçülük, 1988 yılında mobilya dükkânı açarak devam etti. 1995 yılında büyük risk alarak SİNPA AVM’yi kuran Sincer, ‘’Marketin ardından dershane sektörüne de el atmak durumunda kaldık. Allah bizi mahcup etmedi o dönemde Türkiye 1’incisi çıkardık. Bir süre sonra dershaneciliği de bıraktık. Büyük bir risk aldım. Herkes benim başaramayacağımı söyledi. Ama Allah’a şükür sıfırdan bugünlere geldim. Aynı zamanda marketçilik yaparken üretim yapmayı hedefledim ve Gülyağı fabrikası kurdum. 21 yıldır marketçilik yapıyorum. Bugün market ve gülyağı fabrikamızla iş hayatımıza devam ediyoruz. Sadece markette 13 kişiyi istihdam ediyoruz. Benim Keçiborlu dışında ne bir tane yatırımım ne de 1 m2 toprağım vardır. Burada kazandım buraya yatırım yaptım’’ dedi.
İNCESU-GÜMÜŞGÜN ARASI YOLDA TİCARİ ALANLAR AÇILMALI
Öte yandan Keçiborlu’nun gelişmesine katkı sağlamak adına ortaya güzel fikirler sunan İşadamı Sincer, ‘’Keçiborlu konum itibariyle çok önemli bir pozisyonda. Daha açık konuşmak gerekirse Keçiborlu; Isparta’nın giriş ve çıkış noktası. Yıllardır benim savunduğum bir şey var ve hala aynı şeyi savunuyorum; Isparta’yı tanıtmamız, Keçiborlu’yu kalkındırmamız için yol üzerinde ticari alanlar açılmalı. İncesu’dan Gümüşgün’e kadar olan bölgede bunu başarabiliriz. Belediye Meclisinde de görev aldım ve 5 yıl boyunca her ay düzenlediğimiz toplantılarda bu fikrimi vurguladım.
YILLARCA KEÇİBORLU’DAN GEÇMİŞİZ AMA HABERİMİZ YOK!
Ben başımdan geçen bir olayı anlatmak istiyorum; 10 yıl önce İstanbul’dan bir malımız gelecekti. Şoför de Yalvaçlı. Beni aradı abi mal nereye gelecek diye ben de Keçiborlu’ya gelecek dedim. Abi Keçiborlu neresiydi Isparta’yı geçince mi Burdur’u geçince mi dedi. Yani yıllardır Keçiborlu’dan gelip geçiyoruz ama Keçiborlu’yu bilmiyoruz. Daha doğrusu biz İlçemizi tanıtamamışız. Keçiborlu’nun bile farkında değilmişiz. Bir eksiğimizmiş bu demek ki. Elimizde bir maden var ve biz bunu değerlendiremiyoruz’’ diye konuştu.
KAT YÜKSEKLİĞİ 2’DEN EN AZ 4’E ÇIKARILMALI
Diğer taraftan ilçe için önem arz eden bir diğer konunun da imar planı değişikliği olduğunu belirten Sincer şöyle devam etti; ‘’Bir de İmar planının değiştirilmesi gerekiyor. Belediye Başkanımız Yusuf Murat Parlak’ın bu konuya da el attığını duyduk. Harita üzerinde incelemeler yapılıyormuş. İnşallah Başkanımız kat yüksekliği konusuna dikkat eder. İlçemizde kat yüksekliği oldukça düşük. Şu anda 2 kata izin veriliyor. Müteahhit 2 kata kadar izinli yerlere girmek istemiyor. En büyük sorunlarımızın başında da konut geliyor. Kara havacılık Okulu, 4 yıllık bölümümüz, cezaevi, yeni hükümet konağı gibi yatırımların da ilçemize gelmesiyle birlikte nüfusumuz daha da artacak ve konut ihtiyaç olacak. Kaloriferli ve asansörlü binalara ihtiyacımız var. Kat yüksekliğinin artırılması kanaatindeyim. Başkanım inşallah müteahhitlerin de rahatlıkla girebileceği yeni bir imar planı oluşturur. Aynı zamanda yeni imar planıyla birlikte küçük dükkânlardan da kurtulmamız gerekiyor. 20 m2 dükkân yerine daha geniş dükkânlara ihtiyacımız olduğu kanaatindeyim. Bu konuda Başkanımızı sonuna kadar destekliyoruz. Biz bu sıkıntıları aştığımız zaman Keçiborlu’yu tanıyamayacağız.
ÖNEMLİ OLAN GÜNÜ GEÇİRMEK DEĞİL ÖNEMLİ OLAN HEDEF KOYMAK
Önemli olan bugünü geçiştirmek değil. Önemli olan önümüze hedef koymak. Başkanımızın bir çağrısı vardı ilçe halkına. Yatırım yapın diye. Çok doğru. Çünkü Keçiborlu gelişime açık. Başkanımız sayesinde 30-40 yıldır yapılamayanlar yapılıyor şu anda. Kim 1 çivi çaktıysa ilçemize Allah ondan razı olsun.’’