Tarih: 30.10.2018 12:54

ISPARTA TREN HATTI İÇİN ÖNEMLİ GİRİŞİM

Facebook Twitter Linked-in

TRENİN ISPARTA’YA  EĞİRDİR’E GELMESİ GAR’LARIN TARİHİ TREN GARI OLARAK  KALMASI” ve kentimin; doğasına tarihine kültürüne, anısına, dokunma sözünü de ilke edinmiştik. Bu bakışla; her kentin geçmişinden gelen, kentin tarihi, yerel özellikleri gibi unsurlarından oluşan bir ruhunun olduğunu, kentin doğasına, esnafına, kültürüne, tarihine, yemeklerine, ürünlerine saygı duyarak ,sahip çıkarak geliştirmesi sosyal ve ekonomik hayatın canlanması kentin ayakta kalması için şart olduğunu ve   Isparta’mızın Eğirdir’imizin  belleği, kimliği olan, Tarihi Tren Garı;  tarihi, kültürü, anısı ve doğasıyla bütün kalmasını savunmuştuk. Bu amaçlarla;  9 Şubat 2014  tarihinden günümüze; Eğirdir de yapılan toplantılar, el ilanlarının dağıtımı ve imza kampanyalarıyla  halkımızın kararlığı ve isteği ülke çapında ses getirmişti. Bunun ilk olumlu göstergesi geçtiğimiz yıl TCDDY Afyonkarahisar 7. Bölge Müdürü . Sn. ADEM SİVRİ’nin olumlu yaklaşım ve destekleriyle gerçekleşmişti.
7. Bölge Müdürü  Sn. ADEM SİVRİ’yle yaptığımız görüşmelerde  İZMİR- Alsancak –ISPARTA- Eğirdir Hattı Bozanönü-Eğirdir İstasyonları arasındaki hattın açılmasının kendilerinde çok istediğini ve bu konuda çalışmalar yaptığını ve uzun süredir kapalı olan mevcut hattın yenilenip işletmeye açılabilmesi için uygulama projelerinin hazırlanması işinin Sözleşmesini Yüklenici ile 08.08.2018 Tarihinde Bölge Müdürlüğümüz Toplantı Salonunda imzalandığını bildirmiş ve  Garda yer alan binaların ve çevresinin  Rölöve, Restitüsyon ve Restorasyon  projelerinin hazırlanması çalışmalarının  başlanacağının da müjdesini görüşmelerimizde   vermişti.

7. Bölge Müdürü  Sn. ADEM SİVRİ ve  Bölge Müdürlüğünün  TCDD Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığından ziyarete gelen müfettiş ve stajyer müfettiş yardımcıları ve  Modernizasyon Servis Müdürü, Bakım Müdürü ve Teknik Personellerinin de  hazır bulunduğu bir Afyonkarahisar - Dinar - Karakuyu - Isparta hat kesimlerinde TURNE  gerçekleştirerek ISPARTA ‘ya TREN seferlerinin yanı sıra  garların modernizasyonuna başlanması yönünden de  çok sevindirici bir girişimdir. Öncelikle  bu konudaki girişimlerimizde ve her görüşmemizde bize destek olan, olumlu bakış ve önerileriyle bu güzel olayın gerçekleşmesinde  çok önemli adımların atılmasında büyük katkıları olan TCDDY Afyonkarahisar 7. Bölge Müdürü  Sn. ADEM SİVRİ’ye TCDD ekibine ,bu konuyu İMZA KAMPANYALARIYLADA gündemden düşürmeyen halkımıza, yerel yönetimlere ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ederiz..
Yrd. Doç. Dr. Erol KESİCİ T.T.K.D. Eğirdir –ISPARTA Temsilcisi


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —