Tarih: 02.05.2016 09:56
Isparta’ya birincilik getiren öğrenciler ödüllendirildi
TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca, Lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla Bilgisayar, Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Teknolojik Tasarım ve Tarih alanlarında düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında Isparta Gazi Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri Büşra Özyurt ve Betül Duru ve Edebiyat Öğretmeni Vahap Çetin, ‘Edebiyat Eğitiminde Ders Kitabı ve Metin’ projesi ile birinci oldu.
BAŞARILI ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ
47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması 2-6 Mayıs tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirilecek. Yapılacak bu finalde Büşra Özyurt ve Betül Duru, ‘Edebiyat Eğitiminde Ders Kitabı ve Metin’ projesi ile ilimize birincilik ile dönmeyi hedefliyor. 2 yıldır Sosyal Bilimler Lisesi olarak TÜBİTAK’tan projeler ile döndüklerini belirten Aile Birliği Başkanı Ayşe Çevik, başarılı öğrencileri çeyrek altın ile ödüllendirdi.
SAĞLAM’DAN BÜYÜK BAŞARI
Ülkemizde Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) talimatı ile Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı olan YDS sınavına bir derecede Isparta Gazi Sosyal Bilimler Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Hamza Nizam Sağlam’dan geldi. 236 bin kişinin katılımı ile gerçekleştirilen sınavdan 90 puan alarak 4 bininci oldu.
PROJE ÖZETİ
Araştırmamıza ilk önce Türk Edebiyatı dersinin genel amaçları ve kazanımları hakkında bilgi toplayarak başladık. Daha sonraki aşamada ders kitabının 1. ve 2. ünitesinde yer alan örnek metinleri inceleyerek devam ettik. Metin türlerini ve miktarlarını tespit edip öğrenciler açısından uygun olup olmadığı kanaatine ulaşmaya çalıştık. Bunun sonucunda metinleri anlamamız açısından biraz güç ve sayısı bakımından fazla olduğunu tespit ettik. Bazı metinlerin kazanımları açısından eksik olduğunu bazı kazanımları da karşılayan metinlerin olmadığını da tespit ettik. Bunun sonucunda metin çokluğu yerine metnin o kazanımları içermeleri gerektiğini daha uygun bulduk. Metinleri anlamakta güçlük çektiğimiz için bazı yazılı kaynaklardan yararlanma ihtiyacı hissettik. Bundan da anlaşılacağı gibi metinleri incelerken kaynaklardan yararlanılıyor yani metinler ağır bir dile sahip olduğu için güçlük çekiliyor. Belki araştırma yeteneğimizi kazanma açısından iyi olsa da anlaması zor metinlerle karşılaşıyoruz ve bu öğrenciyi yorup, dersten uzaklaştırabilir. Bu durumu ortadan kaldırmak için metin seçiminin çok iyi yapılmasının gereği ortaya çıkmaktadır.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —