Bugün, 22 Kasım 2024 Cuma

Isparta’ya özgü proje üretecekler

Isparta’ya kazandırılacak yeni fuar alanı ve kent meydanı projesine İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Evci, öğretim üyeleri ve 40 kişilik öğrenci grubu da katkı sunacak. Bu anlamd

ISPARTA 25.10.2016 05:32:00 0
Isparta’ya özgü proje üretecekler
İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikret Evci, öğretim üyeleri ve 40 kişilik öğrenci gurubu Isparta’da yapılacak olan kent meydanı ve yeni fuar alanı ile ilgili projeye katkı sunmak amacıyla şehre geldi. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı ziyaret eden ve ardından arazide incelemelerde bulunan ekip ayrıca belediyenin yapmış olduğu Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi, Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezi, Yeni Otogar alanı, Ahşap Ağaç Oymacılığı Atölyesini de gezerek yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.
İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi MMF Dekanı Prof. Dr. Fikret Evci, öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Erdal Yıldız, Yrd. Doç. Dr. Celal Kızıldeli ve 40 kişilik öğrenci gurubu ilk olarak Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti. Başkan Günaydın, yapılacak olan yeni fuar alanı ve kent meydanı ile birlikte yeni otogar projesi başta olmak üzere planlanan yatırımlar, gerçekleşen yatırımlar ve hizmetler konusunda misafirlere bilgiler verdi. Başkan Günaydın, şehre en az 100 dönüm ve üzerinde bir ana meydan kazandırmak istediklerini, alanda belediye binası ile uluslararası bir fuar alanı yer almasını hedeflediklerini anlattı. Fuar alanının yeşil alan içerisinde olmasını istediklerini dile getiren Başkan Günaydın, “Bu imarda oluştu. Bunu projelendirmeyi düşünüyoruz” dedi. Isparta’nın ekonomik, kültürel ve sosyal alanında daha da gelişmesi için daima bir arayış içerisinde olduklarını aktaran Günaydın, ziyarete gelen gençlere de ‘sizlerde daima bir arayış içerisinde olun, bu kelimeyi lütfen aklınızdan çıkarmayın’ dedi.
Ziyarette ayrıca Başkan Günaydın ve misafirleri karşılıklı görüş alışverişinde bulundular. Misafirler ardından yapımı planlanan fuar alanı ile yeni otogar alanını arazide inceleyerek uygulanabilecek projeler ile ilgili notlar aldılar. Misafirler ardından belediyenin Ahşap Ağaç Oymacılığı Atölyesinde yapılan çalışmaları, Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezi ile Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesini de gezerek yapı tarzı, içerisindeki objeler ile tamamen el emeği ile yapılan kapıları incelediler.
Ziyaretin ardından İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi MMF Dekanı Prof. Dr. Fikret Evci bir değerlendirmede bulundu. Isparta’ya hoca ve öğrencileri ile birlikte geldiklerini belirten Evci, “Isparta Türkiye’nin güzide bir şehri, aynı zamanda da tertemiz ve gelecek vadeden bir kent. O açıdan gelecekteki projeleri Sayın Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’dan öğrendikten sonra bir proje konusunu Isparta’da vermeye karar verdik. Bu amaçla Isparta’ya geldik ve araziyi yerinde gördük. Şimdi bu arazi üzerinde öğrencilerimiz başladıkları planlamalarını devam ettirecekler ve Isparta’ya özgü bir fuar merkezi, meydan projesinin başlangıcı olacak. 40 öğrencimiz var, bu öğrencilerimiz tek tek fikirlerini buraya aktararak bir sonuca ulaşacağımızı ümit ediyorum” dedi.
Bir proje için buraya geldiklerini söyleyen öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Erdal Yıldız, Yrd. Doç. Dr. Celal Kızıldeli de, “Genç arkadaşlarımızın bu proje için yöreyi tanımalarını ve görmelerini arzu etmiştik. Burada yörenin değerlerinin tespit edildiğini, korunduğunu ve yaşatılmak için ciddi çaba sarf edildiğini izledik. Buna da çok mutlu olduk. Özellikle genç insanların tasarımcı olarak yetişebilmeleri bu değerlere ulaşabilmeleri ile mümkündür. Bizim ülkemizde de yeni şeyler yaratmak üzere önemli bir birikim vardır. Bu birikimi de sakladığımız takdirde ancak koruyabiliriz. Burada bunların başarıyla saklandığını gördük. Gerek bu müze ile gerekse ahşap ağaç oymacılığı ve yaptığı işlerle bunu gördük ve mutlu olduk.
Buraya ilk kez geliyorum ve gelinceye kadar da açıkçası böylesi güzel çalışmalarla karşılaşacağımı ummuyordum. Bir mimar meslektaşımızın çok yaratıcı, gurur verici çalışmalarıyla karşılaştık. Oldukça da vizyonu geniş, ileriye dönük çağdaş bir şehircilik anlayışıyla ancak bizim olan bir şehri yaratma çabasını gördük. Bununla bizde heyecanlandık. Öğrencilerimizde bu duygudan, düşünceden hareketle yeni öneriler geliştireceğini umuyorum. Açıkçası bizim olan bir şehir düşüncesi beni çok heyecanlandırdı ve mutlu etti. Güzel çalışmalar olacak, bizim de bir katkımız olabilirse ne mutlu” dediler. 
Isparta’ya yaptıkları teknik gezi ile birlikte tarihi de çok güzel koklamış olduklarını söyleyen öğrenciler, “Belediye başkanının tarihe ve kültüre sahip çıkmasından dolayı çok mutlu olduk. Müze, Gökkubbe ve ahşap ağaç atölyesini çok beğendik. Burada çok şeyin korunuyor olması güzel, umarım bizlerde güzel katkılarda bulunacağız. Burada bir proje yapmak için sabırsızlanıyoruz. Bütün arkadaşlarımızla birlikte umarım güzel sonuçlar çıkarırız. Proje öncesinde Isparta’yı incelemiştik, ancak buraya gelip buradaki dokuyu görmek, havayı koklamak, yapılanları gözlemlemek tarihe, kültüre, sanata bu kadar sahip çıkıldığını görmek bizleri mutlu etti. Isparta Belediyesinin milli değerlerine bu derece sahip çıkması, değer vermesi memnun etti. Isparta’da Türk tarihini, Türk kültürünü yansıtması açısından çok güzel. Gerek Isparta’ya, gerekse ülkemize böylesine güzel katkı sağladıkları için, emeği geçen herkese teşekkür ederiz” görüşlerini ilettiler.

Anahtar Kelimeler:
Cuma 10.5 ° / 7.7 °
Cumartesi 11.2 ° / -0.4 °
Pazar -0.3 ° / -5.2 °