Isparta CHP İl Örgütü’nden; Mumcu Anısına Ata’ya Çelenk

Isparta CHP İl Örgütü’nden;  Mumcu Anısına  Ata’ya Çelenk

Isparta CHP İl Örgütü’nden; Mumcu Anısına Ata’ya Çelenk

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta İl Örgütü, Araştırmacı Yazar Uğur Mumcu’nun ölüm 31. Yıldönümü nedeniyle bir anma etkinliği düzenleyerek Atatürk Anıtına çelenk sundu.  

CHP’DEN, MUMCU

ANISINA ATA’YA ÇELENK

Cumhuriyet Halk Partisi Isparta İl Örgütü; Adalet ve Demokrasi Haftası dolayısıyla; Uğur Mumcu, Ali Gaffar Okkan ve tüm devrim şehitleri için çelenk sunma, basın açıklaması ve İl Başkanlığımızda anma programı gerçekleştirdiler. Bugün saat 14.00’te Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtı’na çelenk sunan CHP’liler, artından Kaymakkapı Meydanında basın açıklaması yaparak, bazı etkinliklerde bulundular. 

Atatürk Anıtı’nda düzenlenen çelenk sunma törenine CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Merkez İlçe Başkanı Birtan Özgün Takmaz, İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, eski il başkanları, Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şube Başkanı, CHP Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri, Gençlik ve Kadın Kolları ile çok sayıda partili katıldı.

CHP’nin çelengi; İl Başkanı Vedat Şenol tarafından Atatürk Anıtına sunuldu. Tören sırasında saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra hep birlikte Kaymakkapı Meydanına geçildi. Burada bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Uğur Mumcu’nun o dönemdeki derin devlet anlayışında Emniyet Genel Müdürü olan Mehmet Ağar tarafından öldürtüldüğü yönünde kuvvetli bulgulara ulaşıldığını söyledi. Daha sonra İl Gençlik Kolları Başkanı Ramazan Onur Gülfidan günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmada özetle; “Bu ülkenin ender çıkarttığı gazetecilerden birisi olan Uğur Mumcu’nun arabasında bomba patlatılarak öldürülmesini, susturulmasını biz gençler olarak hiçbir zaman unutmayıp, unutturmayacağımızı, 18 yılda katilleri bulunmamış ve ceza almamış da olsa fikirlerinin bizler tarafından yaşatılacağını kamuoyuna bildiririz” dedi. 

Tören sonunda katılımcılar, topluca fotoğraf çektirdi.