Bugün, 16 Eylül 2024 Pazartesi

Isparta CHP İl ve Merkez İlçe Örgütleri; Yeni Binasına Kavuşuyor

Isparta CHP İl ve Merkez İlçe Örgütleri; Yeni Binasına Kavuşuyor

ISPARTA 5.09.2024 14:49:00 0
Isparta CHP İl ve Merkez İlçe Örgütleri;  Yeni Binasına Kavuşuyor

Yıllardır Mimar Sinan Caddesi Belediye çaprazındaki işhanında bulunan CHP Isparta İl ve Merkez İlçe Örgütleri yeni bir bina almak için çalışmalara başladı. İl Başkanı Vedat Şenol; “Modernevler Mahallesinde 18 milyon liraya yeni ve müstakil bir bina satın aldık. Binanın tadilatları yapılıyor. Önümüzdeki yıl Şubat ayında yeni yerimize taşınacağız” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığında dün bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda, partinin yeni il binası, tüzük kurultayı ve diğer siyasi gelişmeler olmak üzere üç ayrı konuda açıklamalarda bulunuldu. 

“YENİ PARTİ BİNAMIZI

18 MİLYON LİRAYA ALDIK” 

Parti binasında saat 12.00’de başlayan toplantıya; İl Başkanı Vedat Şenol, İl Başkan Yardımcısı Şakir Çetin, Merkez İlçe Başkanı Birtan Özgün Takmaz, parti yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı. Toplantıda konuşan İl Başkanı Vedat Şenol; “Bilindiği gibi, yıllardır şuanda içinde bulunduğumuz il binamızda siyasi çalışmalarımızı sürdürüyorduk. Artık buradan çıkacağız. Yeni bir binamız olacak. Yeni parti binamızı 18 milyon TL'ye satın aldık. Alım satım işlemleri tamamen gerçek değer üzerinden yapıldı. Dolayısıyla 1 milyon liraya yakın bir tapu masrafı yani harç ödemesi çıktı. Partimizin bu konuda hiçbir şaibesi yoktur, olamaz da. 

“YENİ BİNANIN 7 MİLYON LİRALIK 

KISMI İÇİN BU BİNA İLE TAKAS YAPTIK” 

Modernevler Mahallesi'nde Iyaş Selçuklu İlkokulu sırasında Papaport Pizza’nın yanında müstakil bir bina satın aldık. 18 milyon liraya aldığımız bu bina için 7 milyon liralık bölümü şuanda bulunduğumuz bina ile takas yaptık.  Kalan 11 milyon TL ise Genel Merkez ve vekillerin katkılarıyla karşılandı.

“ŞAİBESİZ BİR İŞLEM YAPILDI VE 1 MİLYON 

LİRA TAPU MASRAFI ÖDEDİK” 

Tabi yeni binanın alım satım işlemleri tamamen gerçek değer üzerinden yapıldı. Dolayısıyla 1 milyon liraya yakın bir tapu masrafı çıktı. Genel Merkez, bu tür işlerin şaibeli olmasını istemez, bu yüzden tüm işlemler gerçek değer üzerinden yapıldı. Tadilat süreci için de bir komite kuruldu ve gerekli çalışmalar yapılıyor. Tadilat masrafları için hem parti içinde imece usulü bağış toplanacak hem de belediyelerden destek istenecek. Genel Başkanımız da bu konuda destek sözü verdi. 

“YENİ PARTİ BİNAMIZ 

TOPLAM 490 METREKARE” 

Modern Evler Mahallesi'nde yer alan ve tapu işlemleri tamamlanmış olan yeni parti binamızın teknik özelliklerini anlatacak olursak; Yeni binamız 490 metrekare alana sahip olup, 150 metrekaresi zemin kat, 150 metrekaresi birinci kat kullanım alanı sunuyor. Ayrıca 350 metrekare bahçe alanı bulunuyor. 

“GELECEK YIL ŞUBAT

AYINDA TAŞINACAĞIZ” 

Yeni bina için şuanda tadilat çalışmaları konusunda çalışma içindeyiz. Mevcut olan binanın tahliye işlemleri Eylül ayı sonuna kadar tamamlamayı planlıyoruz. Tadilat sürecinin ise önümüzdeki yıl 29 Ocak’a kadar devam etmesi öngörülüyor. Dolayısıyla, yeni hizmet binamıza tadilatı da tamamlanmış bir şekilde önümüzdeki yıl Şubat ayı başında taşınacağız” dedi. 

“TÜM PARTİLİLERİMİZDEN

DESTEK BEKLİYORUM” 

CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, konuşmasının sonunda ise tüm parti üyelerinden bu süreçte destek beklediğini belirterek, "Bu işi hep beraber el birliği ile tamamlamalıyız” şeklinde konuştu. 


Pazartesi 23.7 ° / 12.7 °
Salı 23.1 ° / 13.4 °
Çarşamba 23.9 ° / 13.6 °