Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

Isparta Koyun Keçi Birliği Başkanı Hüseyin Sarıdaş; Kurbanlık Fiyatları Belli Oldu

Isparta Koyun Keçi Birliği Başkanı Hüseyin Sarıdaş; Kurbanlık Fiyatları Belli Oldu

ISPARTA 9.05.2024 16:22:00 0
Isparta Koyun Keçi Birliği Başkanı Hüseyin Sarıdaş;  Kurbanlık Fiyatları  Belli Oldu

Kurban Bayramı yaklaşırken, kurban fiyatları da vatandaşlar tarafından sık sık araştırılıyor. Isparta Koyun Keçi Birliği Başkanı Hüseyin Sarıdaş, bu yıl kurbanlık küçükbaş hayvanların canlı baskül fiyatlarının hayvanın durumu ve cinsiyetine göre 250 ila 300 TL arasında değiştiğini bildirdi. 

Bu Yıl 16 Haziran’da başlayıp 19 Haziran’da sona erecek olan Kurban Bayramı yaklaşırken vatandaşlar kurbanlık fiyatlarını yakından takibe almaya başladı. Bayramda kurbanlık olarak küçükbaş hayvan kesecek olan vatandaşlar için aydınlatıcı açıklama Isparta Koyun Keçi Birliği Başkanı Hüseyin Sarıdaş’tan geldi. 

BAŞKAN SARIDAŞ; “GEÇEN YIL EN FAZLA 

TERCİH KÜÇÜKBAŞ HAYVANDA OLDU” 

Gerek kolay kesimi gerekse lezzeti bakımından tüm vatandaşları kurbanlık olarak küçükbaş hayvanları tercih etmeye davet eden Birlik Başkanı Sarıdaş, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Öncelikle 2023 yılı Kurban Bayramında küçükbaş hayvanların daha fazla tercih edildiği için memnuniyetimizi belirtiyor ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. 

“HER EV KURBAN KESEBİLSİN DİYE…”

Bilindiği gibi, Küçükbaş hayvanlar daha sağlıklı ve de fiyatının daha uygun olduğu için tercih edilmektedir. Vatandaşlarımız özellikle son yıllarda küçükbaş hayvan etinin lezzetine ve doğallığına dönüş yaptığını ifade etmek istiyorum. Bu yıl da çoban ve yem maliyetlerinin çok artmasına rağmen herkes küçükbaş kurban kesebilsin diye fiyatları uygun tutuyoruz. 2024 yılı Kurban Bayramı için de her keseye uygun küçükbaş kurbanlıklarımız bulunmaktadır. Tüm temennimiz her evin küçükbaş kesebilmesidir” dedi. 

İŞTE KÜÇÜKBAŞ HAYVAN 

KURBANLIK BASKÜL FİYATLARI 

Isparta Koyun Keçi Birliği Başkanı Hüseyin Sarıdaş, 2024 yılı Kurbanlık Küçükbaş Hayvan Canlı Baskül fiyatlarını şöyle açıkladı: 

Toklu                                                       : 300 TL

Koyun Dişi (Damızlık Değeri Olmayan) : 250-270 TL

Erkeç-Çebiç (keçi)                                     : 300 TL

Keçi dişi (Damızlık Değeri Olmayan)      : 250-270 TL. 


Salı 27.2 ° / 13.9 °
Çarşamba 26 ° / 14.9 °