Bugün, 30 Haziran 2024 Pazar

Isparta ‘Lezzetsiz’ mi?

Isparta ‘Lezzetsiz’ mi?

ISPARTA 26.06.2024 13:47:00 0
Isparta ‘Lezzetsiz’ mi?

Türkiye’nin en lezzetli illeri açıklandı. Bu iller sıralamasında Isparta’nın adı – sanı duyulmuyor! Bu durum, Coğrafi işaret alan Kabune’sinden Banağına kadar gastronomi bakımından zengin mutfağı olduğu bilinen Isparta’nın listeye bile girememiş olması dikkat çekti. 

Türkiye her ilinde farklı lezzetleri içerisinde barındıran muhteşem bir ülke konumunda. Bu kapsamda Türkiye’nin en lezzetli illeri araştırması yapıldı. Damak lezzeti olarak en çok beğeni gören iller sıralamasında Gaziantep birinci sırada yer aldı. Bu şehir sadece doğal güzelliklere ve kültürel miraslara ev sahipliği yapmayıp, yöresel lezzetleri ile de insanların en gözde şehirleri arasında yer aldı. 

İŞTE EN LEZZETLİ İLLER 

SIRALAMASINDA İLK 10 ŞEHİR 

En lezzetli iller sıralamasında 1. Sırayı Gaziantep alırken, Onu takiben Hatay, Afyonkarahisar, Balıkesir, Kayseri, Adana, Diyarbakır, Konya, Tokat ve Nevşehir yer aldı.

İŞTE ISPARTA’NIN EN

MEŞHUR YEMEKLERİ 

Bilindiği gibi, Isparta Mutfağında çoğu Coğrafi İşaret almış olan; Kabune, Çömlek Kebabı, Tandır Kebabı, Banak, Bakla Borani, Şalgam Aşı, Fırın Kebabı, Sazan Dolması, Tatar Mantısı, Yufka Ekmeği, Yatırtma olarak ön plana çıkıyor.


Anahtar Kelimeler: Isparta ‘Lezzetsiz’ ?
Pazar 26.8 ° / 16 °
Pazartesi 27.6 ° / 15 °
Salı 30 ° / 16.3 °