Bugün, 26 Haziran 2024 Çarşamba

Isparta Protokolü Bayramlaştı

Isparta Protokolü Bayramlaştı

ISPARTA 16.06.2024 12:20:00 0
Isparta Protokolü Bayramlaştı

Kurban Bayramı bayramlaşma programı Süleyman Demirel Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

Bayramlaşma programına Vali Aydın Baruş, Isparta Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz, Hikmet Yalım Halıcı, Hasan Basri Sönmez ve Osman Zabun, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ahmet Aşık, Kara Havacılık Okulu Komutanı Tuğgeneral İsa Baydilli, şehit aileleri ve gaziler, oda başkanları, siyasi partilerin il başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Salon girişinde konuklarını karşılayan protokol üyeleri ardından salona geçerek bir süre sohbet ettiler.

Burada bir açıklama yapan Vali Baruş trafik kurallarıyla ilgili uyarılarda bulunarak havaların sıcak olmasından dolayısıyla da kurban hijyeni konusunda vatandaşlara tavsiyelerde bulundu.

Vali Baruş “Öncelikle tüm Ispartalı hemşehrilerimizin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Allah sağlık içerisinde güzel bir bayram geçirmeyi, sevdikleriyle birlikte sevinç içerisinde bir bayram geçirmeyi nasip etsin.

Tabi bu uzun bayram tatili nedeniyle yollarda çok büyük yoğunluk oluşuyor. Trafik tedbirlerini aldık. Sürücülerimizin; özellikle hız konusuna çok dikkat etmeleri, süratle gitmemeleri, trafik işaretlerine mutlaka dikkat etmeleri, sürüş yaparken cep telefonu kullanmamaları ve mutlaka ve mutlaka hem sürücü hem yolcuların emniyet kemeri takmalarını buradan bir kez daha hatırlatıyorum.

Kurban Bayramı bizim değerlerimizde Hz. İbrahim ile Hz. İsmail'in kıssasından dersler aldığımız ve onu idrak ettiğimiz, onu hatırladığımız bir bayram. Sevdiklerimiz uğruna, kutsal bildiklerimiz uğruna fedakarlığı anlatıyorlar. 

Sevdiğimiz insanlar için, Allah rızası için, sevdiklerimizin hatırını kırmamalı, bu bayramı fırsat bilerek kırgınlıklarımızı mutlaka unutmalıyız. Özellikle akraba olanlar, kardeşler arasında kesinlikle kırgınlık olmaması gerekir. Dünya meseleleri yüzünden birbirimizin kalplerini kırmayalım, birbirimize üzüntü vermeyelim. Aile fertlerimizde mutlaka bir araya gelip topluca bu bayramı aramızdaki bağların güçlenmesi için bir fırsat bilelim. Yine komşularımıza ziyarette bulunalım, büyüklerimize ellerinden öpelim. Yoksul durumda olan, biçare kalmış, kimsesi olmayan insanların da mutlaka halini hatırını sormaya gayret edelim, çocukları sevindirelim bayram ancak böyle anlamlı olur.

Yarın da sabahtan itibaren vatandaşlarımız kurbanlarını kesmeye başlayacaklar. Kurbanını kesecek vatandaşlarımıza da birkaç cümleyle uyarılarım olacak. Lütfen kurbanlarınızı sağlıklı yerlerde kesin, kesim merkezlerinde kesin veya kendi mülkünüz içerisinde kesiyorsanız orada da gerekli tedbirleri alın ki sağlık yönünden sakıncalı hale gelmesin. Kurbanların kullanmadığınız kısımlarını mutlaka sağlıklı bir şekilde muhafaza edin, ya gelen temizlik ekiplerine teslim edin veyahut da kendiniz imha edebiliyorsanız toprak kazarak, içine gömerek bunların sağlık bakımından mahsur taşımamasını sağlayın. Çünkü havalar çok sıcak. Açıkta kalan bu kurban atıkları maalesef ciddi bir mikrop üremesine sebebiyet veriyor. Bu konuda çok dikkatli davranmamız lazım. Buradan tekrar tüm vatandaşlarımızın bayramını tebrik ediyorum. Hayırlı ve mutlu bayramlar diliyorum.” dedi.


Anahtar Kelimeler: Isparta Protokolü Bayramlaştı
Çarşamba 33.9 ° / 20.5 °
Perşembe 32.4 ° / 19.6 °
Cuma 32.8 ° / 18.1 °