Bugün, 21 Haziran 2024 Cuma

Isparta Valisi Aydın Baruş Jandarma Teşkilatının; 185. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

Isparta Valisi Aydın Baruş Jandarma Teşkilatının; 185. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

ISPARTA 14.06.2024 18:54:00 0
Isparta Valisi Aydın Baruş Jandarma Teşkilatının;  185. Kuruluş  Yıldönümünü Kutladı

Isparta Valisi Aydın Baruş, Jandarma Teşkilatının 185. Kuruluş Yıldönümünü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. 

Vali Baruş, mesajında; “1839 yılına kadar giden köklü bir geçmişe sahip Jandarma Teşkilatımızın 185’inci kuruluş yıl dönümünü büyük bir iftiharla idrak ediyoruz. Jandarmamız Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, vatandaşlarımızın huzur içerisinde yaşaması ve ülkemizde düzenin sağlanması gibi önemli görevleri üstün bir hizmet anlayışıyla ve başarıyla yerine getirmektedir. Jandarma Teşkilatımız kurulduğu günden bugüne kadar, ülkemizin dört bir tarafında, terör örgütleri ve yasadışı teşekküller, her türlü kaçakçılık ve organize suç çeteleri başta olmak üzere vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini tehdit eden tüm unsurlara karşı için kahramanca ve fedakârca mücadele etmektedir. 

Jandarma Teşkilatımız bu mücadeleyi yürütürken insanı merkezine alan bir anlayışla her zaman vatandaşın takdirini kazanmak için çaba göstermektedir. Yurdumuzun her köşesinde halkımızla iç içe ve büyük bir özveriyle görev yapmakta olan Jandarma Teşkilatı, “Önce insan” diyerek ve “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışını benimseyerek vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerini gözeten, halkın memnuniyetini sağlayan bir görev bilinci ve hizmet anlayışı ile halkımızla bütünleşmiştir. Vatandaş odaklı bu hizmet anlayışıyla milletimizin güvenine ve sevgisine mazhar olan Jandarma Teşkilatımızın tüm mensuplarını bu mücadele azminden dolayı tebrik ediyorum. 

Atatürk'ün "tevazu, fedakârlık ve feragat örneği bir kanun ordusu" şeklinde tanımladığı Jandarma Teşkilatımız, ülke sathına yayılmış teşkilat ve kadrosuyla, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşaması için, yeri geldiğinde canını feda etmekte, her yerde ve her şartta, görevini yerine getirmekte, güvenliğimizin sağlanması konusunda gösterdiği kahramanlığın yanı sıra, nitelikli insan kaynağı ve çağdaş hizmet anlayışıyla kendisini sürekli geliştirmektedir. Bu vesileyle, Aziz Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği uğrunda mücadele ederken canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimizi minnetle anıyorum. Jandarma Teşkilatımızın 185’inci kuruluş yıldönümünü kutluyor, teşkilatın tüm mensuplarına, aileleriyle birlikte sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum. 


Cuma 31.7 ° / 19.8 °
Cumartesi 29.9 ° / 17.8 °
Pazar 31.8 ° / 18.5 °