Bugün, 5 Ekim 2024 Cumartesi

ISPARTA YANIYOR!

ISPARTA YANIYOR!

ISPARTA 20.07.2023 15:44:00 0
ISPARTA YANIYOR!

Tüm dünyayı etkisi altına alan "El Nino" sıcak hava dalgası Isparta’yı da vurdu. Gün içi sıcaklıkların 38 dereceyi aştığı şehirde vatandaş saklanacak yer aradı.

Dünya son zamanların en sıcak günlerini yaşıyor. Sıcaklık rekorlarının geldiği bu günlerde, "El Nino" sıcak hava dalgası Türkiye'yi de oldukça etkiledi. Isparta’da gün içinde sıcaklıklar 38 dereceyi aştı. Hal böyle olunca vatandaş da dışarıda gölgelik alanları tercih etti. Birçok sokak hayvanı ise ağaçlık alanlarda yatarak sıcaktan etkilenmemeye çalıştı. MEDYA32.COM sıcak havalarla nasıl mücadele ettiklerini ve serinleme yöntemlerini Ispartalılara sordu. 

MEYDANLAR, SOKAK

VE CADDELER BOŞALDI 

Isparta’da yaşanan aşırı sıcaklar nedeniyle başta şehrin en işlek yeri olan Kaymakkapı Meydanı olmak üzere cadde ve sokaklar boşaldı. İnsanlar, sıcaklardan olumsuz etkilenmemek için özellikle öğle saatlerinde dışarı çıkmıyor. 

DOĞAL SAUNA

Isparta’yı etkisi altına alan sıcak hava dalgası birçok vatandaşı çaresiz bıraktı. Aşırı sıcaklardan dolayı Tarla, Bahçe gibi arazide çalışan vatandaşlar ise sabah başlayıp akşama kadar çalışma gibi her zamanki çalışma metodlarını bir kenara bırakıp öğleden önce işlerini halledip, güneşten etkilenmemek için saat 12.00 ila 16.00 arasını evde geçirip akşamüstü çalışmaya başladı. Bir vatandaş ise Isparta’da yaşanan sıcaklıkların kendisini olumlu yönde etkilediğini savunarak, bu sayede hem kilo verdiğini hem de ücretsiz bir şekilde "Doğal sauna" imkanı yaşadığını belirtti. 

ÇİFTÇİ MEMNUN

Isparta, geniş tarım arazisi ile Türkiye'de önemli bir yer kaplıyor. Sıcak iklimi seven birçok ürün Isparta’da yetişiyor. Çiftçilerin bir bölümü ise hava sıcaklıklarından oldukça memnun iter. Bir bölümü ise aşırı sıcakların ürünlere zarar verdiğini düşünüyor. Ekip diktikleri ürünlerin sıcaklığa ihtiyaç duyduğunu belirten bir kısım çiftçiler, sıcaklığın mahsule iyi geldiğini ve çok daha fazla sıcağa ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi. 

 

 


Anahtar Kelimeler: ISPARTA YANIYOR!
Cumartesi 26.5 ° / 12.1 °
Pazar 25.7 ° / 12.3 °
Pazartesi 24.7 ° / 11.8 °