Isparta’da Aşırı Sıcak Hava Vatandaşları Bunaltı; Kaymakkapı Boş Kaldı

Isparta’da Aşırı Sıcak Hava Vatandaşları Bunaltı;  Kaymakkapı Boş Kaldı

Isparta’da Aşırı Sıcak Hava Vatandaşları Bunaltı; Kaymakkapı Boş Kaldı

Isparta’da iki gündür hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5 – 6 derece üzerinde seyretmesi nedeniyle kavrulan şehirde, bugün sıcaklık 35 dereceyi buldu. Sıcaktan bunalan Ispartalılar, ağaç gölgelerinde oturup, serinlemeye çalıştı. Şehrin en yoğun yerlerinden biri olan Kaymakkapı Meydanının boş kaldığı görüldü. 

Hava sıcaklığı şehrin çevresinde ve dağlık bölgelerde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece, şehir merkezinde ise 6 ila 7 derece üzerine çıkarken; 7 Haziran'dan itibaren düşüş bekleniyor.

'GÖLGEDEN ÇIKAMIYORUZ'

Isparta’nın en işlek ve merkezi yeri konumundaki Kaymakkapı Meydanında ağaçların altındaki banklara oturan vatandaşlardan Emekli Hasan Şekerci; “Emekli ve yaşlı olduğumuz için aşırı sıcaklar sağlığımızı olumsuz etkiliyor. Biz de böyle günlerde ağaç gölgelerine sığınıyoruiz. Henüz gölgeden çıkmaya hazır değilim. Saatlerdir hava sıcaklığı düşmedi. Düşmesi gerektiği halde sürekli artıyor, gölgeden çıkamıyoruz. Bu yıl çok daha sert yani sıcak bir yaz bekliyorum. Sıcaklıkların evden çıkmamıza dahi izin vermeyeceğini düşünüyorum" dedi.

Fahri Aydınlı ise görüşlerini şöyle ifade etti; “İki gündür Isparta’da yaşanan aşırı ıcaktan baya bir etkileniyoruz. Evde duramıyorum. Dışarı çıkıyorum ancak bu defa da aşırı sıcaklar sorun. Aşırı sıcaklar öğlen 11.00 gibi başlıyor akşam üzerine kadar sürüyor” şeklinde konuştu.