Tarih: 19.06.2024 17:05

Isparta’da Kaç 'Acemi Kasap' Kendini Yaraladı? İşte Rakamlar...

Facebook Twitter Linked-in

Isparta’da bayram namazının kılınmasının ardından kurbanlar kesilmeye başlandı. Her Kurban Bayramı’nda olduğu gibi bu yıl da 'Acemi Kasaplar' sabahın erken saatlerinden itibaren acil servislere koştu. Isparta Şehir Hastanesi Acil Servisi'ne başvuran ve il genelinde toplam acile ulaşan 'Acemi Kasap' sayısı kaç oldu? İşte detaylar…

Geçtiğimiz Pazar günü başlayan mübarek Kurban Bayramı bugün itibariyle sona eriyor. Isparta’da Kurban Bayramı’nın ilk günü kesim sırasında hayvan darbeleri ile yaralanan, el, kol, bacak gibi çeşitli yerlerini kesen vatandaşlar, Isparta’da hastanelerin acil servislerinin yolunu tuttu. Isparta Hastanesi Acil Servisi'ne 51 ve ilçelerdeki sağlık kuruluşlarına ise 95 'Acemi Kasap' tedavi için başvurdu. 

ISPARTA’DA 146 KİŞİ KURBAN 

KESERKEN KENDİNİ YARALADI 

Medya32.com’un konu ile ilgili olarak il genelinden derlediği bilgilere göre; Isparta’da toplam 146 kişi çoğunluğu Kurban Bayramının ilk gününde olmak üzere kurban kesimi sırasında yaralanarak, hastanelerin acil servislerinde tedavi görürken, yaralıların bir kısmı yakınlarıyla, bir kısmı da ambulanslar ile tedavi alanlarına ulaştılar.

BAKAN KOCA’DAN ACEMİ KASAPLARA

‘DİKKATLİ OLUN’ UYARISI! 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kesimlerin profesyonel kişilerce yapılmaması bu gibi durumlara yol açıyor. Kurbanlarını henüz kesmeyenlerin buna dikkat etmelerini öneriyoruz. Daha ilk günden yaklaşık 16 bin kişi bayramı gönlünce geçiremeyecek" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —