Bugün, 22 Haziran 2024 Cumartesi

Isparta’da Karne Heyecanı

Isparta’da Karne Heyecanı

ISPARTA 15.06.2024 00:03:00 0
Isparta’da Karne Heyecanı

2023-2024 eğitim öğretim dönemi bugün alınan karnelerle sona erdi. Isparta il genelinde 76 bin 458 öğrenci karne heyecanı yaşadı. Vali Aydın Baruş da Şehit Koray Akoğuz İlkokulu’nda öğrencilerin karne heyecanına ortak oldu.

Şehit Koray Akoğuz İlkokulu’nda karne töreni öğrencilerin halk oyunu gösterisiyle başladı. Gösterinin ardından Vali Baruş, sınıflara geçerek öğrencilere karnelerini verdi. Öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Baruş, çeşitli tavsiyelerde bulundu.

VALİ BARUŞ ÖĞRENCİ 

VELİLERİNE SESLENDİ

Karne dağıtımının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Baruş “2023-2024 eğitim öğretim yılının sonuna geldik. Bugün öğrencilerimizin mutluluğunu paylaşıyoruz hep birlikte. Hepsi çok sevinçli, yıl boyunca sarfettikleri emeklerinin karşılığını alıyorlar. Tüm eğitim camiamıza, öğretmenlerimize, idarecilerimize teşekkür ediyorum vermiş oldukları emekler münasebetiyle. Bu tatilde öğrenci velilerimizden, çocuklarının üzerine daha fazla eğilmelerini istiyoruz. Aile olmak çok çok önemli. Çocuklarıyla birlikte vakit geçirmek çok çok önemli. Bir taraftan evlatlarımız Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından, Gençlik ve Spor Müdürlüğümüz tarafından açılan kurslara devam ederken diğer taraftan da aileleriyle de mümkün olduğunca fazla vakit geçirmeleri lazım. Akşamları mutlaka çocuklarımızla birlikte olalım, onlarla sohbet edelim, konuşalım, onların da birer birey olduğunu onlara her zaman hatırlatma ihtiyacımız var. Çocuklar kendilerini ne kadar değerli hissederlerse kendilerine olan güvenleri o kadar çok artar. Sadece anne değil, sadece baba değil, anne baba birlikte. Lütfen buradan ailelerimize rica ediyoruz” dedi.

VALİ BARUŞ, İLK 

YUMURTALARI SATIN ALDI

Karne töreninin yapıldığı Şehit Koray Akoğuz İlkokulu’nun farklı bir özelliği de bulunuyor. “Okuldaki Çiftlik” adlı projenin yürütüldüğü okulda İlk Tarım ve Orman Müdürlüğü destekleriyle oluşturulan serada çeşitli sebzelere öğrenciler tarafından yetiştiriliyor. Proje kapsamında ayrıca okul bahçesinde kümes hayvanlarının da bakımı yapılarak elde edilen yumurtalar satılarak okul aile birliği bütçesine gelir sağlanıyor.

Öğrencilerin bakımını yaptığı tavuklardan elde edilen ilk yumurtalara satın alan Vali Baruş “Çocuklarımızın toprakla, toprağın yetiştirdiği ürünlerle tanışması, toprakla temas etmeleri ve tüketmiş oldukları ürünlerin nasıl yetiştiğine dair sağlıklı bilgiler edilmeleri çok değerli. Bu serada önümüzdeki yıllarda da bu üretim faaliyeti devam edecek ve çocuklarımız hayatı gerçek yönüyle tanışmış olacaklar bu projenin ilimiz için, okulumuz için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu. 


Anahtar Kelimeler: Isparta’ Karne Heyecanı
Cumartesi 29.9 ° / 17.8 °
Pazar 31.8 ° / 18.5 °
Pazartesi 34.5 ° / 20.4 °