Tarih: 12.07.2018 07:11
Isparta'daki 59 MYO bölümüne sıfır kontenjan
YÖK’ün sınavsız üniversiteye geçişi kaldırmasının ardından 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında meslek yüksekokullarında birçok bölüm boş kalmış, birçok bölümü de çok az sayıda öğrenci tercih etmişti. YÖK, geçen yıl tercih edilmeyen veya az tercih edilen bölümlere bu sene için kontenjan vermedi. Bu kapsamda meslek yüksekokullarında SDÜ’de 4, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde de 55 bölüme kontenjan verilmedi. Az da olsa yeni bölümler de açıldı.
Yüksek Öğretim Kurumu(YÖK), üniversiteye girişte 2017-2018 Eğitim Öğretim yılından geçerli olmak üzere sınavız geçişi kaldırmıştı. Bu nedenle geçen yıl meslek yüksekokullarına tercihlerde ülke genelinde azalma yaşandı. Süleyman Demirel Üniversitesi’nde birçok Meslek Yüksekokulu(MYO) bölümünü tercih eden olmadı ya da çok sayıda öğrenci tercih etti. Bu nedenle YÖK, 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı için tercih edilmeyen veya az tercih edilen bölümlere kontenjan vermedi. Bu bölümler kapatılmış oldu.
21 MYO’DA TOPLAM 59 BÖLÜM
Süleyman Demirel Üniversitesi, Mayıs ayında ikiye bölünmüş ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi kurulmuştu. SDÜ’den 17 meslek yüksekokulu yeni üniversiteye bağlanmıştı. SDÜ’de ise 4 meslek yüksekokulu kaldı. ÖSYM’nin yayımladığı kontenjan listesi ile meslek yüksekokullarının internet sitelerindeki bilgiler karşılaştırıldığında SDÜ ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ndeki 21 MYO’da 59 bölüme bu sene için kontenjan verilmediği görülüyor.
KEÇİBORLU VE ULUBORLU’DA 9 BÖLÜM YALVAÇ TBMYO’DA 8 BÖLÜME KONTENJAN VERİLMEDİ
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde 17 meslek yüksekokulu arasından kontenjan verilmeyen en fazla bölüm olan okullar Keçiborlu MYO ve Uluborlu Selahattin Karasoy Meslek Yüksekokulu oldu. Keçiborlu MYO ile Uluborlu Selahattin Karasoy Meslek Yüksekokulu’nda yer alan 9 bölüme bu yıl için kontenjan verilmezken, 2 yeni bölüm açıldı. Keçiborlu MYO’da bu yıl yeni kurulan Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri ve Uçak Teknolojisi bölümleri ilk kez öğrenci kabul edecek. Kontenjan verilmeyen bölümü en fazla olan ikinci okul ise Yalvaç Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu oldu. Yalvaç TBMYO’nda 8 bölüme bu yıl için kontenjan verilmedi.
SDÜ’DE 4 BÖLÜME KONTENJAN YOK
Süleyman Demirel Ünivesitesi’nde 4 MYO bulunuyor. Bunlardan Atayalvaç Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda ikişer bölüme kontenjan verilmedi.
IUBÜ’DE 3 SDÜ’DE 2 MYO ETKİLENMEDİ
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde(IUBÜ) Gelendost Meslek Yüksekokulu, Isparta Meslek Yüksekokulu ve Şarkikaraağaç Turizm Meslek Yüksekokulu’ndaki bölümlerden kontenjan verilmeyen olmazken, SDÜ’den de Adalet Meslek Yüksekokulu ile Isparta Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bu sene tüm bölümlerine öğrenci alabilecek.
ISPARTA UYGULAMALI BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ’NDE
KONTENJAN VERİLMEYEN MYOLAR VE BÖLÜMLER
Aksu Mehmet Süreyya Demiraslan Meslek Yüksekokulu: Su Ürünleri, Organik Tarım, Çevre Koruma ve Kontrol.
Atabey Meslek Yüksekokulu: Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri, Gıda İşleme, Mimarlık ve Şehir Planlama, Muhasebe ve Vergi, Pazarlama ve Reklamcılık, Yönetim ve Organizasyon.
Eğirdir Meslek Yüksekokulu: Peyzaj ve Süs Bitkileri
Gönen Meslek Yüksekokulu: Yönetim ve Organizasyon, Kültürel Miras ve Turizm, İşletme Yönetimi.
Keçiborlu Meslek Yüksekokulu: Elektrik enerjisi üretim, iletim ve dağıtım, Elektronik teknolojisi, İklimlendirme teknolojisi, Makine, Muhasebe ve vergi uygulamaları, İşletme yönetimi, Gaz ve tesisatı teknolojisi, Mekatronik, Mobilya ve Dekorasyon.
Senirkent Meslek Yüksekokulu: Bilgisayar Teknolojisi Programcılığı, Elektrik Programı, Makine Programı, Makine Programı ve Konstrüksiyon Programı, Dış Ticaret, İşletme Yönetimi.
Sütçüler Prof. Dr. Hasan Gürbüz Meslek Yüksekokulu: Ekoturizm, Acil Durum ve Afet Yönetimi, Posta Hizmetleri.
Şarkikaraağaç Meslek Yüksekokulu: Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, İşletme Yönetimi.
Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu: Kaynak Teknolojisi, Tekstil Teknolojisi Programı.
Uluborlu Selahattin Karasoy Meslek Yüksekokulu: Bilgisayar Teknolojileri’ne bağlı 4 bölüm, Elektronik Haberleşme Teknolojisi, Kontrol ve Otomasyon Program, Coğrafi Bilgi Sistemleri, Yaşlı Bakımı.
Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulu: Bilgi Yönetimi, Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama.
Yalvaç Meslek Yüksekokulu: Menkul Kıymetler ve Serbest Sermaye Piyasası, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Turizm Otel İşletmeciliği, Pazarlama.
Yalvaç Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu: Çevre Koruma ve Kontrol, Elektrik, Enerji Üretim, İletim ve Dağıtım, Gaz Tesisatı ve Teknolojisi, Deri Teknolojisi, Giyim Üretim Teknolojisi, Elektronik Teknolojisi, Moda Tasarımı, Sondaj Teknolojisi.
Yenişarbademli Meslek Yüksekokulu: Fidan Yetiştiriciliği.
SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ
Atayalvaç Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu: Diyaliz, Ağız ve Diş Sağlığı.
Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu: Çocuk Gelişimi,Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama. GÜLSES GAZETESİ
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —