Sezon başından bu yana pozisyonlara ağır kalması ve gol atmadaki beceriksizliği ile performansının son derece düşük olması gibi yönleriyle eleştirilen Ispartaspor’un Forvet Oyuncusu Kubilay Türkyılmaz’ın son olarak dün oynanan Sincan Belediye Ankaraspor maçında 10 gol kaçırıp sadece 1 gol atması Yeşil – Pembeli Taraftarların sabrını taşırdı. Taraftarlar, Teknik Direktör Koray Palaz’dan kalan maçlarda Kubilay’ı ilk 11’de oynatmamasını onun yerine gol atmada becerisi bulunmamasına rağmen en azından koşan ve çaba gösteren Hakim ve Barış Sungur’un oynatılmasını istediler.
2. Lig Beyaz Grupta Isparta’yı temsil eden Ispartaspor, bu sezon gol noktasında büyük bir sıkıntı yaşadı ve yaşamaya devam ediyor. Bu durum dünkü Sincan Belediye Ankaraspor maçında kendisini bir kez daha gösterdi.
TARAFTARLAR; “ARTIK YETER
KUBİLAY BU TAKIMDA OYNAMASIN”
Sezon başında Kubilay Türkyılmaz’ın yönetim tarafından transfer edilmesinden dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını ancak, bu sevinçlerinin Kubilay’ın sezon içindeki performansının yok denecek kadar az olması ile adeta kursaklarında kaldığını ifade eden Yeşil – Pembeli Taraftarlar konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada şu görüşlere yer verdiler; “Kubilay Kulübümüze alınınca çok mutlu olduk. Yaklaşık 4 sezondur süren golcü sıkıntımızın biteceğine inandık. Ancak, Kubilay sezon boyunca bugüne kadar ortaya koyduğu futbolla bizim bildiğimiz Kubilay’ın eser kalmadığını, adeta ahı gitmiş vahı kalmış bir durumda olduğunu sezon başından bu yana geçen 27 haftada net bir şekilde gördük. Bunun en bariz örneği Kubilay’ın 15 Haftadır gol atamadığı ve 15 hafta sonra dün gol atabildiğidir. Zira, Kubilay en son 24 Kasım 2024 tarihinde oynadığımız Beykoz Anadoluspor maçında gol atmış. Takımda forvet, santrafor olarak sahaya çıkan ve yönetimin, teknik heyetin ve biz taraftarların ‘Gol Atacak’ diye umut bağladığı Kubilay dile kolay tam 5 aydır gol atamıyor. Böyle bir golcü olabilir mi? Bir de bu futbolcu sürekli takımda ilk 11’de sahaya çıkıyor. Gol atamadığı bilindiği halde halen daha da çıkmaya devam ediyor. Onun ilk 11’de sahaya çıktığı her maçta takım adeta bir kişi eksik sahaya çıkıyor.
“KUBİLAY O GOLLERİ ATMIŞ OLSAYDI TAKIM
ANKARA DEPLASMANINDAN GALİBİYETLE DÖNECEKTİ”
Bizler, maçlarda Kubilay’ın kaçırdığı golleri gördükçe tribünlerde saç – baş yoluyoruz. Adeta çileden çıkıyoruz. Bu kadar net, bu kadar müsait pozisyonlar nasıl kaçırılır diye düşünüyoruz. Bunun son örneği dün oynanan Sincan Belediye ankaraspor maçı oldu. Evet, Kubilay bu maçta nihayet bir gol atabildi. Ama 10 tane de net gol pozisyonunu cömertçe harcadı. Eğer, Kubilay bunları gole çevirmiş olsaydı, ev sahibi ekip 90. Dakikada gol atmış bile olsa biz maçtan 4 – 1, 5 – 1 gibi farklı bir skorla galibiyetle ayrılırdık. Ama olmadı. Kubilay bizi yine şaşırtmadı.
“KUBİLAY ARTIK İLK 11’DE SAHAYA ÇIKMASIN”
Son olarak buradan Teknik Direktörümüz Koray Palaz’dan ricamız artık bu futbolcuyu lütfen ilk 11’de oynatma. Maçın son 10 dakikasında falan girsin. Sezon biter bitmez de takımdan gönderin. Zira, biz onun yüzünden tribünlerde kendimizi yiyip bitiriyoruz. Artık yeter, daha fazla dayanamayacağız” dediler.