Bugün, 20 Haziran 2024 Perşembe

Ispartaspor’un Grubunda Yer Alıp Küme Düşen O Takıma; Süper Lig Piyangosu!

Ispartaspor’un Grubunda Yer Alıp Küme Düşen O Takıma; Süper Lig Piyangosu!

SPOR 2.06.2024 18:39:00 0
Ispartaspor’un Grubunda Yer Alıp Küme Düşen O Takıma;  Süper Lig Piyangosu!

Süper Lige çıkan Bodrumspor’un maçlarını oynadığı Stadyumun Federasyonun Süper Lig takımları için belirlediği standartlara uygun olmaması nedeniyle takımın maçlarını oynayacağı standartlar uygun standyum arayışları başladı. Bu konuda ilk akla gelen geçtiğimiz sezon Ispartaspor’un da mücadele ettiği 2. Lig Kırmızı Grupta yer alan ve sezon sonunda 3. Lige düşen Denizlispor’un Stadyumu oldu. Yetkililer, eğer sezon başlayana kadar stadyumun standartlara uygun hale getirilmemesi durumunda maçların Denizli’de oynanması için görüşmelere başladı. Eğer maçların Denizli Stadında oynanmasına karar verilirse, 3. lige  düşen Denizlispor'un taraftarları illerinde Süper Lig maçlarını izleme imkanı bulacak. 

İLÇE TAKIMI SÜPER LİGE YÜKSELDİ 

Muğla’nın ilçesi Bodrum’un takımı Bodrumspor, Süper Lig'in yeni ekibi oldu. Bu durum maçlarını 3 bin 925 kişilik Bodrum İlçe Stadyumu'nda oynayan ve Federasyon standartlarına uygun olmayan Stadyum nedeniyle Bodrum FK'nın yeni sezonda maçlarını nerede oynayacağı sorusunu gündeme getirdi. 

SAKARYASPOR’U ELEDİ

Trendyol 1. Lig play-off finalinde normal süresi 1-1 biten ve uzatmaya giden maçta Sakaryaspor'u 3-1 yenerek Süper Lig'e çıkan Bodrum FK kupasını aldı.

Süper Lig'in yeni ekibi Bodrum FK, ev sahibi olduğu maçları 3 bin 925 kişilik Bodrum İlçe Stadyumu'nda oynuyor. Bodrum FK'nın yeni sezonda Süper Lig maçlarını nerede oynayacağı ise merak konusu oldu. 

STADYUMDA AYDINLATMA

SİSTEMİ YETERSİZ

Ege ekibinin maçlarını oynadığı Bodrum İlçe Stadyumu’nun aydınlatmaları TFF talimatlarına göre yetersiz olmasından dolayı Bodrum FK bu durum düzeltilene kadar maçlarını kendi stadyumunda oynayamayacak.

TFF'NİN IŞIKLANDIRMA TALİMATI!

Türkiye Futbol Federasyonu'nun stadyım aydınlatmalarına dair talimatında "Stadyumlarda Stadyum ve Güvenlik Komitesi Talimatı’na uygun aydınlatma sistemi ve elektrik kesintisi veya arıza halinde devreye girerek aydınlatmanın tam kapasite ile çalışmasını sağlayacak bir jeneratörün çalışır durumda bulundurulması zorunludur. Müsabakanın başlama saatinden seyircilerin stadyumu terk ettiği ana kadar saha aydınlatmasının yarısının jeneratör sisteminden, yarısının ise şehir elektrik şebekesinden sağlanması zorunludur." ifadeleri yer alıyor.

KENDİ İLİNİN STADYUMU DA 

STANDARTLARA UYGUN DEĞİL 

Süper Lig’in yeni ekibi olan Bodrum FK’nin önümüzdeki sezon bir süre maçlarını oynayacağı stadlar konusunda kendi ili olan Muğla Şehir Stadyumu olabileceği yönündeki çalışmalarda, daha bu sezon BAL liginden profesyonel lige yani 3. Lige çıkmayı başaran Muğlaspor’un maçlarını oynadığı Muğla Şehir Stadyumunun da Federasyon Standartlarına uygun olmadığı belirlendi. Buna göre, Bodrumspor FK’nın yeni sezonda bir süre maçlarını İzmir veya Denizli'de oynaması bekleniyor. Bodrum İlçe Stadyumu’nun standartlara uygun ışıklandırma sisteminin tamamlamasının ardından stadyum, Süper Lig'de ev sahipliği yapabilecek konuma gelecek.

BAŞKAN'DAN RAHATLATAN 

AÇIKLAMA GELDİ!

Bodrum FK Başkanı Fikret Öztürk, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamalarda stadyum konusu hakkında "Bodrum gibi bir yerden Süper Lig’e takım çıkması çok mutluluk verici. Ancak, Stadımızın Süper Lig maçlarını oynama konusunda standartlara uygun olmadığı bize iletildi. Biz de bu konuda Federasyonun bize ilettiği eksikleri gidermek için hemen çalışmalara başladık ve Stat problemimizi de herhalde hallederiz. Bir şekilde maçlarımızı Bodrum’da oynayacağız” ifadelerini kullandı.


Perşembe 33.2 ° / 18.6 °
Cuma 31.7 ° / 19.8 °
Cumartesi 29.9 ° / 17.8 °