Tarih: 05.09.2024 23:58

Isparta’ya Alınacak 700 personel İçin; Ayrıntılar Belli Oldu

Facebook Twitter Linked-in

Isparta Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü ile Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Okullarda görevlendirilmek üzere 9 ay süreli 700 Kişilik eski adıyla TYP yeni adıyla İUP (İşgücü Uyum Programı) konusunda ayrıntılar belli oldu. 

Konu ile ilgili olarak Isparta İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; “Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından uygulanmaya başlayacak İşgücü Uyum Programı (İUP) ile işgücü piyasasında dezavantajlı kişiler başta olmak üzere iş arayanların beceri, çalışma deneyimi, iş disiplini kazanmaları ve bu sayede istihdam edilmelerinin kolaylaştırılması amaçlanmaktadır. İUP, kamusal alanların temizliği; engelli, hasta ve yaşlı bakımı; ağaçlandırma; geri dönüşüm ve atıkların imhası; yeşil alanların korunması; sportif ve kültürel çalışmalar vb. başlıklarda, kamu kurumları ve İŞKUR İl Müdürlükleri işbirliğiyle düzenlenecektir.

En az 17 çalışanı olan kurumların, personel sayılarının %30’u kadar kontenjanla yararlanabilecekleri İşgücü Uyum Programlarına; 18 yaşını doldurmuş, yaşlılık veya malullük aylığı almayan, son 1 ayda herhangi bir işyerinde çalışmamış, başvuru tarihi itibarıyla 5510 sayılı Kanun’un 5’inci maddesi kapsamında sigortalı sayılmayan, hane geliri asgari ücretin 2 katını aşmayan kişiler yararlanabilecektir.

Programların ilanları, İŞKUR portalında 5 gün boyunca yayında kalacak; ilanlarda belirtilen şartları taşıyan kişiler, programlara e-Devlet, ALO 170 ve İŞKUR e-şube üzerinden başvuru yapabileceklerdir. Katılımcılar, başvuranlar arasından noter kurası veya liste yöntemi ile belirlenecektir.

İşgücü Uyum Programı uygulama süresi en fazla 10 ay ve 140 fiili iş günüdür. Programlar, ilk dört hafta haftalık 37,5 saat ve 5 gün; bu sürecin sonundaysa haftalık 22,5 saat ve 3 gün olacak şekilde planlanacaktır. Yüklenici kurum tarafından katılımcılara ilk dört hafta iş sağlığı ve güvenliği, bağımlılıkla mücadele, iş ahlakı ve motivasyon ve stres yönetimi eğitimi, kişiler arası ilişkiler ve etkili iletişim eğitimi, finansal okuryazarlık, İŞKUR’un ve İUP’nin tanıtımına yönelik eğitimleri ile çalışma yaşamına hazırlık ve kişisel gelişim; son iki hafta da iş arama becerileri eğitimleri verilecektir.

Katılımcılara, Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenen günlük asgari ücret tutarından fazla olmayacak şekilde, çalıştıkları gün başına cep harçlığı ödenecektir” denildi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —