İşte Başvuru Şartları ve Tarihleri; TYP Geri Geldi

İşte Başvuru Şartları ve Tarihleri;  TYP Geri Geldi

İşte Başvuru Şartları ve Tarihleri; TYP Geri Geldi

Milli Eğitim Bakanlığı, ilk ve orta dereceli okullardaki temizlik personeli için bu yıl İşgücü Uyum Programını (İUP) devreye aldı. Ancak sorunlar çözülemeyince geri adım attı ve TYP uygulaması başlattı. 

Hem İUP’deki ücret düşüklüğü, hem başvuru azlığı, hem de bakanlığın her zamanki gibi gecikmesi sebebiyle okullardaki temizlik personeli sorunu çözülemeyince, Milli Eğitim Bakanlığı çareyi geri dönmekte buldu. MEB bir kez daha TYP’yi devreye soktu.

ISPARTA’YA 160 KİŞİ 

İşgücü Uyum Programı çerçevesinde Isparta’da okullarda 700 personel görevlendirilmiş ve bu çalışanlar haftada 3 gün çalışıp 8.000 TL maaş alacaklar. Toplum Yararına Program çerçevesinde ise Isparta’ya 160 kişilik kadro açıldı. TYP kadrolarındaki personeller 6 ay boyunca tam zamanlı yani haftada 5 gün çalışacak, asgari ücret (17.000 TL) alacaklar. İUP’de ayrıca normal sigorta yatmıyor, sadece Genel Sağlık Sigortası yatıyor.

TYP BAŞVURULARINDA

BUGÜN SON GÜN 

TYP için Salı günü başlayan başvurular 26 Eylül Perşembe günü gece yarısına kadar yani bugün sonuna kadar devam edecek. 2 Ekim’de iş başı yapacak olan temizlik görevlileri, 28 Mart 2025 tarihine kadar yani yaklaşık 6 ay çalışacak. Başvurular İŞKUR internet sitesi olan https://esube.iskur.gov.tr, e-devlet, Alo 170, İŞKUR İl Müdürlüğü ve hizmet merkezlerinden yapılabilecek.

TYP’YE BAŞVURACAK ADAYLARIN

--Hane gelirinin asgari ücretin 1.5 katını (25.503 TL) aşmaması.

--78 yaşını doldurmamış olması

--Emekli ve malul aylığı almaması (Başvuru sahibinin kendisi),

--Öğrenci olmaması (Açık Lise ve Açık Öğretim öğrencileri hariç).

--Aynı adreste ikamet eden başvuru sahiplerinden yalnızca bir tanesi programdan yararlanabilmektedir.

--TYP’den yararlanma süresi, katılımcıların programlardan genel yararlanma süresi 24 aydan 9 aya düşürülerek sınırlı kamu kaynaklarıyla daha fazla kişinin programlardan yararlanması amaçlanmıştır.

--27.09.2017 tarihinden itibaren 9 ay ve daha fazla süreyle faydalanan kişilerin, azami yararlanma hakkını tamamladığı kabul edilmiştir. Mezkur tarihten sonra 9 aydan az yararlanan kişilerin programdan 9 aydan kalan süreleri kadar yararlanabileceği hüküm altına alınmıştır.

BASVURU NASIL YAPILACAK?

1) Toplum Yararına Program (TYP) başvurular il müdürlükleri, hizmet merkezleri, İŞKUR E-Şube, E Devlet ve ALO 170 iletişim hattı üzerinden yapılacaktır.

2) (https://esube.iskur.gov.tr ) web adresi üzerinden iş arayan kullanıcı girişi yapılır.

3) Sırasıyla özgeçmiş kısmında;

*İletişim ve öğrenim bilgileri doldurulur.

*Temizlik Görevlisi olarak başvuru yapılacak ise “ Beden işçisi (Temizlik)” mesleği eklenir.

4) Özgeçmiş bölümünden çıkılarak ana sayfada listeden TYP BASVURU bölümüne girilir.

5) Birim: ISPARTA ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ seçilip ARA butonuna tıklanır. 



Anahtar Kelimeler: Başvuru Şartları Tarihleri; Geldi