ISUBÜ’nün İşyeri Eğitim Modelinden; Herkes Memnun

ISUBÜ’nün İşyeri Eğitim Modelinden; 
Herkes 
Memnun

ISUBÜ’nün İşyeri Eğitim Modelinden; Herkes Memnun

Mesleki Uygulama Ağırlıklı Üniversiteler arasında yerini alan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin 2020-2021 İşyeri Eğitimi İşyeri Eğitimi Komisyonu Güz Dönemi Değerlendirme Raporu açıklandı. Rapora göre, İşveren, Öğrenci ve Öğretim Elemanı uygulamadan memnun.
 
ISUBÜ’nün işyeri uygulamasından pandemiye rağmen İşveren yüzde 88.23, Öğrenci yüzde 78.8, Öğretim Elemanı yüzde 78.15 memnun.
 
“Uygulamalı Eğitimde Ortak Akıl” mottosuyla kurulan, 3+1 ve 7+1 eğitim modelini başarıyla yürüten ISUBÜ’nün İşyeri Eğitimi Komisyonu Güz Dönemi raporuna göre işveren, öğrenci ve öğretim elemanı memnuniyetleri dikkat çekti.
 
Yükseköğretimde Çeşitlilik Dönemi kapsamında yürütülen ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından duyurulan ‘Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi’ kapsamında Mesleki Uygulama Ağırlıklı Üniversiteler başlığında yer alan Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ), rol model olarak üstlendiği misyonu daha da ileriye taşımak için yapılan çalışmaların analizini hazırlattı.
 
İşyeri Eğitimine Gönderilen öğrenci dağılımı şu şekilde gerçekleşti, Isparta MYO 182 öğrenci, Teknoloji Fakültesi, 179 öğrenci, Teknik Bilimler MYO 156 öğrenci, Uluborlu S. Karasoy MYO 65 öğrenci.
 
Öğrenci Memnuniyet Çizelgesine göre; İşyeri Eğitiminin Öğrenciye Kazandırdıkları yüzde 88.41, İşyerinin Öğrenciye Sağladığı Olanaklar yüzde 75.65, İşyeri Eğitiminde Okulun Rolünün Değerlendirilmesi yüzde 66. 54, Kendinizi Değerlendirin yüzde 84,58, Genel Memnuniyet yüzde 78,80 oldu.
 
İşveren Memnuniyet Çizelgesine göre; Öğrencinin işe ilgisi, kendini geliştirme yüzde 89.29, Öğrencinin sorumluluk duygusunu geliştirmesi yüzde 94.05,  Öğrencinin çalışma hızı/zamanı verimliliği yüzde 94.05, Öğrencinin problem çözebilme yeteneğini geliştirmesi yüzde 88.10, Öğrencinin iletişim kurma yeteneği yüzde 92.86, Öğrencinin iş yeri kurallarına uyumu yüzde 91.67, İş Yeri Eğitim Uygulamasının genel olarak değerlendirmesi yüzde 92.86, İş yeri eğitimini tamamlayan öğrenciyi değerlendirme yüzde 75.00, Gelecek dönemlerde de iş yeri eğitimi işbirliği düşüncesi yüzde 76.19, Genel İşveren Memnuniyet yüzde 88.23 olarak kayda geçti.
 
Öğretim Elemanı Memnuniyet Çizelgesine göre; İşveren Hakkında Görüşler yüzde 82.11, İşyeri Değerlendirmesi yüzde 64.66, Denetçi Öğretim Elemanı yüzde 80.34, İşyeri Eğitim Koordinatörlüğü yüzde 85.47, Toplam/Ortalama Memnuniyet yüzde 78,15 oldu.
 
İşyeri Eğitimi Genel Memnuniyet Oranları Öğrenci yüzde 78.8, İşveren yüzde 88.23, Öğretim Elemanı yüzde 78.15 olarak kayıt altına alınmış oldu.
 
ISUBÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, “Üstlendiğimiz bu misyonu daha da ileriye taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Çalışmalarımızın karşılığı hazırlanan memnuniyet raporlarıyla daha net görmüş olduk” dedi.
 
Uygulamalı Eğitim Modeli’nin Yükseköğretimde Çeşitlilik Dönemi kapsamında yürütülen projenin başlıklarından birisi olarak “Uygulamalı Eğitimde Ortak Akıl” mottosuyla kurulan, 3+1 ve 7+1 eğitim modelini memnuniyet anketlerine göre başarıyla yürüten ISUBÜ’nün, İş Yeri Eğitimi modelini değerlendiren Rektör Prof. Dr. Diler, “Bu kategoride bizimle birlikte kardeş üniversitemiz Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) de yer alıyor. Nitelikli insan yetiştirmek için uygulamalı eğitim ve sorunları çözmek için uygulanabilir Ar-Ge yer alıyor. Alanla ilgili yapılan işlerin yükseköğretimdeki yeni dönem kapsamında ayrıcalıklı görülmesi ve SUBÜ ile birlikte çok özel bir alanda yer almamız ülkemiz geleceğimiz için de büyük önem arz etmektedir. Yaşanan pandemiye rağmen ISUBÜ ve SUBÜ’nün iş yeri eğitimlerinden elde ettiği memnuniyet sonuçları, hem işveren, hem öğrenci, hem de üniversitemiz adına önemli bir sonuçtur.” dedi.