Tarih: 06.08.2020 13:35
ISUBÜ Rektörü İbrahim Diler, TRT Haber Eğitim Editörü;
Programına
Konuk Oldu
Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler, TRT Haber kanalında canlı olarak yayınlanan “Eğitim Editörü” programında aday öğrencilere Isparta’yı ve üniversiteyi anlattı.
Üniversite tercihi yapacak öğrencilerin dikkat etmeleri gereken hususların ele alındığı, Sezen Yüce’nin sunduğu ve eğitim danışmanlığını Eğitimci Yazar Süleyman Beledioğlu’nun (Bonus Hoca) yaptığı “Eğitim Editörü” programında ISUBÜ Rektörü Diler, 2018 yılında kurulan ISUBÜ’nün genç ve dinamik bir üniversite olduğunu belirterek 7 fakülte, 1 Yüksekokul ve 17 Meslek Yüksekokul ile eğitim öğretim hayatına devam ettiğini belirtti.
Programa, Isparta’ya övgüler yağdırarak başlayan Eğitim Editörü Programının sunucusu Sezen Yüce, ilimizden “Huzurun kenti, güllerin ve göllerin diyarı Isparta” diye bahsetmesi dikkat çekti.
REKTÖR, HEM ISPARTA’YI HEM DE
ÜNİVERSİTEYİ ANLATTI
Isparta’nın yaşanabilir kentler arasında ilk sıralarda yer aldığını belirten Rektör Diler, şehrin son 10 yılda sağlık, eğitim ve güvenlik açısından önemli mesafe katettiğini söyledi. Aynı zamanda Isparta’nın doğal güzelliklerinden de bahseden Diler, “Öncelikle üniversitemizi öğrencilerimize tanıtma fırsatı veren TRT ailesine teşekkür ediyorum. Üniversitemiz, ISUBÜ olarak 2 yıldan beri hizmet vermektedir. 18 Mayıs 2018 tarihinde kurulduk. Isparta güller ve göller diyarıdır. Isparta gülünün kokusu dünyanın başka hiçbir yerinde bulunmaz. Dünya genelindeki gülün yüzde 65’i Isparta’da üretilmektedir. 15 Mayıs - 30 Haziran arası 45 günlük arada öğrenci velilerimizi ve sizleri Isparta’ya bekliyoruz. Sabah saatlerinde o kokuyu dünyanın hiçbir yerinde bulamazsınız. Elmada üretimin başkentiyiz. Her 4 elmadan biri Isparta’da yetişmektedir. Tarım ve tarıma dayalı sanayimiz oldukça yaygın. Tıbbı ve aromatik bitkiler bakımından Balıkesir ve Isparta Türkiye’nin başkentleridir. Isparta’mız son 10 yılda sağlık, eğitim ve güvenlik açısından ilk 5 ve ilk 10 arasında yer almaktadır. Öğrenci arkadaşlarımız, bu yönlerden de üniversitemizi tercih etmektedirler” dedi.
30 BİN ÖĞRENCİ 650
AKADEMİSYEN, 500 ÇALIŞAN
7 Fakülte, 1 yüksekokul ve 17 meslek yüksekokulu ile hizmet verdiklerini aktaran Rektör Diler, şunları söyledi; “Üniversitemiz bünyesinde 30 bin öğrenci, 650 akademisyen ve 500 çalışanımız var. 7 fakültemiz, 1 Yüksekokulumuz ve 17 MYO ile tüm Isparta hinterlandına hizmet veren bir üniversiteyiz. 2 yıllığız ama 40 yıllık bilgi birikimi olan bir üniversiteyiz. Teknoloji Fakültesinde aktif olan 6 bölümümüz var. İnşaat, Mühendislik, Makine, Mekatronik, Bilgisayar Mühendisliği ve Biomedikal. Pandemi dönemi gösterdi ki biomedikal bölümünün önümüzdeki süreçlerde çok ciddi bir ağırlığı olacak. Yine mekatronik geleceğin önemli mesleklerinden olacak. 17 MYO’nun içinde bulunduğu MEYOK koordinatörlüğü oluşturduk. Her MYO’da her bölüm değil de coğrafi konuma göre bölümleri programladık. Her yıl hocalarımız kendilerini güncelliyorlar ve geleceğin mesleklerine göre bölümleri güncelliyorlar.
DOĞA BİLİMLERİNE BURS DESTEĞİ
YÖK, Doğa Bilimleri diye isimlendirilen, Orman, Ziraat ve Su Ürünleri Fakültelerini ilk 3’te yazan ve kazanan öğrencilere 4 yıl boyunca burs veriyor. Bünyemizde sadece bizim üniversitemize özel 3 fakültede mevcut. Öğrenci arkadaşlarımız 3 fakültemizdeki 15 bölümümüzden birini seçerse 4 yıl boyunca her ay 800 TL’lik burstan yararlanacaklar. Ziraat Fakültemizin 600 dönümlük ekili-dikili alanları var. Akademik teşvikte 25 Ziraat Fakültesi arasında 5.yiz. 12 Orman Fakültesi arasında 2.yiz. 25 Su ürünleri Fakültesi arasında 4.yüz. Teknoloji Fakülteleri arasında 10.yuz. 123 Devlet Üniversiteleri arasında üniversitemiz 2. yılı olmasına rağmen 18. sırada yer almaktadır. Akademik çalışmalarda iddialıyız.
Isparta’da bulunan iki üniversitemizin tarihi, 1992’ye dayanmakta ve o tarihten beri Isparta’da konuşlanmış vaziyettedir. 100 bin öğrenci kapasiteli kampüs alanımız var. Isparta öğrenci kenti bir ildir. Kampüs alanında Olimpik yüzme havuzu, tenis kortları, kapalı spor salonu, konser alanları ve Türkiye’de ilk 10’a girebilecek kütüphanemiz mevcut. Öğrenci arkadaşlarımızın kendilerini ifade edebilecekleri 55 tane öğrenci toplulukları var. Her öğrenci bu topluluklar üzerinden kendini rahatlıkla ifade edebilir. İlimizde 12 bin 500 kişilik KYK yurtları var. Ayrıca özel yurtlar, apartlar ve pansiyonlarla Isparta’da adeta öğrenci şehri.”
UZAKTAN EĞİTİMDE
İLK 20’NİN İÇERİSİNDEYİZ
Pandemi dönemini başarılı şekilde yönettiklerini ifade eden Rektör Diler, “Uzaktan Eğitim Meslek Yüksekokulumuzun alt yapı olarak hazır olmasından dolayı pandemi sürecinde asenkron ve online uzaktan eğitime geçmekte hiç zorlanmadık. 16 Mart’ta pandemi başladı, 23 Mart’ta asenkron eğitimlere başladık. 30 Mart’ta da online canlı derslere başladık. Türkiye’de 207 üniversite arasında uzaktan eğitimde ilk 20 üniversite arasında yer alıyoruz. Anında yeni değişime adapte olduk” dedi.
İŞ YERİ EĞİTİMİ İLE İŞE YERLEŞME
ORANI YÜZDE 60’LARA ULAŞTI
Diler, “Üniversitemizin bir özelliği, adından da anlaşıldığı gibi Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve öğrencilerimizi hem fakülte ve hem de MYO’larda son sınıfta iş yeri eğitimlerine gönderiyoruz. İş yeri eğitiminden sonra öğrenci iş yerinde devam ediyor. İşe yerleştirme oranı yüzde 60’larda. Orman Fakültesi’nden mezun Orman Muhafaza Memurluğu alımlarında Türkiye’de 5 bin istihdam oldu, işe yerleştirme oranlarında yüzde 31 ile üniversitemiz 1. sırada.” diye konuştu.
Son olarak tercih yapacak öğrencilere çağrıda bulunan Rektör Prof. Dr. İbrahim Diler “Uygulamalı Eğitimde Ortak Akıl” sloganı ile öğrencileri güvenli ve huzurlu şehir olan Isparta’ya, marka üniversite olma yolunda hızla ilerleyen Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ne beklediklerini söyledi.
YKS tercihleri 6 Ağustos 2020 tarihinde başlayacak ve 14 Ağustos tarihinde sona erecek.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —