Tarih: 28.06.2020 08:58

ITSO Eski Başkanı H. Hüseyin Kaçıkoç; Isparta’ya Uçak Seferlerini 57 Kişi Ölsün Diye Koydurmadık!

Facebook Twitter Linked-in

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Eski Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, o yıllarda iki defa konulup kaldırılan Isparta uçak seferlerini yeniden başlatmak için yoğun bir gayret içinde girdiklerini ve hatta 10 bin bilet garantisi bile verdiklerini belirterek; “Uçak seferlerini koydurmayı başardık. Ancak, o elim kaza yaşandı. Çok üzüldük. O kazada dayımın oğlunu kaybettim. Biz o uçak seferlerini 57 kişi ölsün diye koydurmadık. Kaza, Allah’ın bir takdiridir” dedi.
 
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Eski Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, Kanal32 Televizyonunda yayınlanan ‘Isparta’da İz Bırakanlar’ Programının konuğu oldu. Programda, Oda Başkanlığı döneminde yaptıklarını anlatan Başkan Kaçıkoç, o dönem Isparta’ya uçak seferleri başlatmak için harcadıkları çabayı anlattı.
KAÇIKOÇ; “DAHA ÖNCE İKİ DEFA KONULUP KALDIRILAN UÇAK SEFERLERİNİN TEKRAR KONULMASI İÇİN GİRİŞİMLERE BAŞLADIK”
Süleyman Demirel Havalimanının dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından yaptırılarak 1996 yılında hizmete açıldığını vurgulayan ITSO Eski Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç; “Havalimanımız açıldığında konulan uçak seferleri maalesef yolcu yetersizliği yüzünden iki defa kaldırılmıştı. Tabi o dönemlerde uçak yolculuğu lüks sayılıyor ve herkesçe kullanılan bir ulaşım aracı değildi. İnsanlar o yıllarda büyük oranda kara yolunu tercih ediyorlardı.
“ISPARTA HALKIMIZ DA KENDİ
ŞEHRİNDEN UÇAĞA BİNSİN İSTEDİK”
İşte biz oda yönetim olarak, o dönemde bizim dönemimize kadar iki defa konulup kaldırılan uçak seferlerini yeniden başlatmak için kolları sıvadık. Çünkü, Isparta’mızın, Isparta halkımız da kendi memleketinden uçağa binsin istiyorduk. Bu konuda Atlasjet Havayolları ile görüşmelere başladık. O dönem şirketin yönetim kurulu başkanı olan Murat Ersoy ile görüştük. Kendileri, Isparta’nın yolcu potansiyelinin çok az olduğunu, seferlere başlasa bile kısa zamanda yine seferleri sonlandırmak zorunda kalacaklarını belirterek bizden ‘bilet garantisi’ istedi.
“10 BİN BİLET GARANTİSİ VERDİK”
Biz de bunun üzerine oda olarak bu garantiyi kendilerine verdik. Hatta o dönem Murat bey Isparta’ya gelerek sözleşmeyi odamızda imzaladık. Ardından, Burdur ve Dinar’a giderek oradaki oda başkanlarımızla görüşerek onların da Süleyman Demirel Havalimanından uçabileceklerini söyledik ve bu 10 bin biletin yarısını onlara sattık. Yani, biletlerin 3 binini Burdur’a, 2 binini Dinar Ticaret ve Sanayi Odasına verdik. Bize de kaldı 5 bin bilet. Bizde bu biletleri Isparta halkımıza satarak uçak seferlerinin durmaması için elimizden geleni yaptık. Sonuçta, durdurulan Isparta uçak seferlerini tekrar başlatmayı başardık.
“ÖYLE BİR KAZANIN OLMASINI
KİM İSTERKİ? TABİKİ KİMSE İSTEMEZ” ”
Ancak, 30 Kasım 2007 tarihinde maalesef bizleri derinden üzen o elim uçak kazası yaşandı. 57 vatandaşımız hayatını kaybetti. Tabiki, böyle bir kazayı kimse istemez. Biz de Isparta uçak seferlerinin kaza olsun da 57 kişi ölsün diye koydurmadık. Misal, bir kişi yanına eşini, çocuklarını veya en yakın arkadaşını alıp aracıyla yola çıkıyor. Kaza olup en yakınlarını kaybediyor. Bu kişinin ‘Yola çıkalım da, kaza geçirip yanımdakiler ölsün’ diye bir şey düşünmesi mümkün mü? Tabiki değil. Bu da öyle bir şey işte. Kaza Allah’ın bir takdiridir. Kaldı ki, o kazada ben de dayımın oğlunu kaybettim. Ertesi günü kendisini Isparta’da toprağa verdik. O kazada hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —