Bugün, 22 Haziran 2024 Cumartesi

ITSO Isparta’ya Büyük Hizmetler Veriyor

ITSO Isparta’ya Büyük Hizmetler Veriyor

ISPARTA 15.06.2024 00:00:00 0
ITSO Isparta’ya  Büyük Hizmetler Veriyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik’in daveti üzerine Isparta’ya gelerek bir dizi ziyaret ve programlara katıldı. ITSO’da iş insanlarıyla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Tatar, birlik ve beraberliğin önemine değindi, “Burada Isparta’ya büyük hizmetler vermekte olduğunuza yürekten inanıyorum. Bunu da bugün gördüm” dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’na yaptığı ziyaretinde Isparta Valisi Aydın Baruş, ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkan Vekili Ramazan Gündoğdu, Isparta Ticaret Borsası Başkanı Hüdai Şahin, ITSO Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile iş dünyasından isimler yer aldı.

Ziyarette konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, sabahın erken saatlerinde Isparta'da bulunan gül bahçelerine konuk olduğunu ve bölgedeki gülyağı fabrikasını ziyaret ettiğini anlattı. 

Ziyaret sırasında, gülyağı üretiminin KKTC ekonomisine sunduğu katkıları vurgulayarak, emekçilere ve tarımcılara teşekkür etti. Tatar, sabah erken saatlerde halkla bir araya gelmenin ve bu temasların önemine değinerek, birlik ve dayanışmanın güçlenmesi gerektiğini belirtti.

Kendisini her zaman Anavatan ve Türkiye sevgiyle geliştirdiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, şöyle devam etti: “Rahmetli Süleyman Demirel’i rahmet yad etmek istiyorum. Kıbrıs davasına büyük hizmetleri oldu. Isparta, Süleyman Demirel’in hizmetleriyle anılan bir kent. KKTC, küçük ama çok önemli bir ada. KKTC küçük bir toprak parçası olarak görülmesin. Bizim deniz yetki alanlarımız vardır, kıta sahanlığımız vardır, karasularımız vardır, Ekonomik Münhasır Bölge haklarımız vardır. Türkiye Cumhuriyeti'nin Doğu Akdeniz'deki hakkı ve hukuku ile birleştirdiğimizde bambaşka bir ulusal harita ortaya çıkıyor.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Tatar, “Isparta Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminin zaten bir arada olması ve ortak hareket etmesi başlı başına güzel bir şey. Birlikten güç doğar. Ticaret insanlarının birlikte olabilmesi, meseleleri birlikte değerlendirmeleri en iyi katma değer sağlar, ekonomik verileri artırır. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi de bütün bunların çalışmasını yapıyor. Isparta’ya büyük hizmetler vermekte olduğunuza yürekten inanıyorum. Bunu da bugün gördüm. Sizlerle olmaktan büyük mutluluk duydum.” dedi.

Tatar, Isparta'ya sık sık gelmeyi arzuladığını, şehri ve insanlarını çok sevdiğini dile getirdi. Ayrıca, Isparta'nın Kuzey Kıbrıs'a yakınlığını vurgulayarak, buradaki güzellikleri görmek için sık sık geleceğini ve Ispartalıları da Kıbrıs'a davet ettiğini ifade etti.

Bu ziyaretin aralarındaki güzel bağların gelişmesine vesile olmasını temenni ederek konuşmasını sonlandırdı.

BAŞKAN ÇELİK: BİRÇOK ALANDA 

POTANSİYEL İŞ BİRLİĞİ FIRSATLARI VAR

ITSO Başkanı Metin Çelik de “Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı Isparta’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” diyerek KKTC’de yaptıkları görüşmelerde ticari ilişkileri güçlendirme ve işbirliği alanlarını genişletme konusundaki kararlılıklarını bir kez daha yineledi.

Ocak ayında KKTC’ye ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade eden Çelik, “Gerçekleştirdiğimiz ziyarette Cumhurbaşkanımıza bizi kabul etmesinden dolayı teşekkür ediyorum. Bugün de davetimize icabet ederek Isparta’mızı ziyaret etmenizden dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak, sizleri aramızda görmek bizi onurlandırıyor ve işbirliği fırsatlarını değerlendirme şansı veriyor.” ifadelerine yer verdi.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak, KKTC ile yakın işbirliği ve dostane ilişkiler kurmaya büyük önem verdiklerini kaydeden Çelik, tarım ve turizm başta olmak üzere daha birçok alanda potansiyel işbirliği fırsatları olduğunu düşündüğünü kaydetti.

Başkan Çelik, “Bu doğrultuda hem Kıbrıs hem de Isparta iş dünyası arasında daha sıkı ilişkiler kurarak, karşılıklı fayda sağlayacak ortak projeler geliştirme gayreti içerisinde olacağız. Isparta ve KKTC arasındaki bu yakın ilişkilerin daha da derinleşerek sürmesini ümit ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar'a, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkan Vekilimiz Sayın Ramazan Gündoğdu’ya ve beraberindeki değerli heyet üyelerine bu önemli ziyaretleri için teşekkür ediyor, işbirliği ve dostluğumuzun daha da güçlenerek devam etmesini temenni ediyorum. Güller diyarı Isparta’mıza hoş geldiniz.” diye konuştu.

GÜNDOĞDU: TURİZM 

YATIRIMLARI ARTMALI

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkan Vekili Ramazan Gündoğdu, KKTC'nin ekonomik potansiyeline dikkat çekerek, Türkiye ile iş birliğini artırmayı ve ticareti genişletmeyi hedeflediklerini belirtti. 2023'te KKTC'nin milli gelirinin 4 milyar dolar civarında gerçekleşmesini beklediklerini paylaştı. Türkiye ile KKTC arasındaki ticaretin önemine vurgu yaparak, 2023'te KKTC'nin 2.8 milyar dolarlık ithalatın büyük bir kısmını Türkiye'den gerçekleştirdiğini ve Türkiye'ye yoğun bir şekilde ihracat yapıldığını açıkladı. Turizm sektörünün KKTC için önemli bir potansiyel olduğunu vurgulayan Gündoğdu, ülkede turizm yatırımlarının artması gerektiğini belirtti. Ayrıca, KKTC'deki yükseköğretim sektörünün de Türkiye'den önemli ölçüde destek aldığını ifade etti. Türkiye'nin ekonomik büyümesinin KKTC'nin de büyümesine katkı sağladığını ve birlikte çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Tatar'a ITSO Başkanı Metin Çelik tarafından üzerinde Türk bayrağı motifi bulunan el dokuması duvar halısı, Süleyman Demirel'in fötr şapkasını simgeleyen biblo ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

ISPARTA’DA YOĞUN TEMPO

Cumhurbaşkanı Tatar, Isparta'da yoğun bir gün geçirdi. İlk olarak, Güneykent beldesinde bulunan gül bahçelerini ziyaret ederek kendi elleriyle gül topladı ve doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Daha sonra, Gülbirlik tesislerinde incelemelerde bulundu ve Gül havuzunda gül yapraklarıyla karşılandı.

Ardından, Süleyman Demirel Üniversitesi Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde "Fahri Doktora Payesi" takdim edildi. Isparta'daki diğer ziyaretlerinden biri ise 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in anıt mezarıydı. Burada Kur'an-ı Kerim tilaveti dinleyen Tatar, dua etti ve İslamköy'deki Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesini ziyaret etti.

Tatar, programı kapsamında Isparta Valisi Aydın Baruş'u ziyaret etti ve Valilik makamında Isparta Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz, Osman Zabun ve Hasan Basri Sönmez ile bir araya geldi. Daha sonra Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'i ziyaret etti.

Son olarak Süleyman Demirel Üniversitesi’nin mezuniyet törenine katılan Cumhurbaşkanı Tatar, burada öğrencilere hitap etti. Törenin ardından ilimizden ayrıldı. 


Anahtar Kelimeler: Isparta’ Büyük Hizmetler Veriyor
Cumartesi 29.9 ° / 17.8 °
Pazar 31.8 ° / 18.5 °
Pazartesi 34.5 ° / 20.4 °