Isparta'da Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir işyerinden 1 Milyon lira değerinde bakır kablo çalan 2 şüpheli yakalanarak tutuklandı.
Konu ile ilgili olarak Isparta İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada; “Isparta ili Gönen ilçesi Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren bir fabrikada 08 Şubat 2025 tarihinde saat 00:40 sıralarında İş Yerinden Hırsızlık olayı meydana gelmiştir.
Jandarmanın Dedektifleri olan Suç Araştırma Timi (JASAT) ve Gönen İlçe J.K.lığı Asayiş Timleri ile birlikte yapılan araştırmalar sonucunda; Gönen Organize Sanayi Bölgesinde çevre tel örgülerini kesmek suretiyle içeriye girildiği belirlenmiş, olay yerinden yaklaşık 2 km uzaklıkta araziye gizlenmiş bir araç tespit edilmiştir. Şüphelilerin kullandığı araç olduğu değerlendirilerek araç çevresinde tedbir alınmış, şüpheliler suç aletleri ile birlikte aracın yanına geldikleri sırada dur ihtarında bulunulmuş, şüpheliler dur ihtarına uymayarak yaya olarak kaçmış ve yapılan takip sonrasında 2 şüpheli yakalanmıştır. Çalınan kablolar ele geçirilmiş, şüphelilerin Bursa ilinden hırsızlık yapmak amacıyla Isparta iline geldikleri tespit edilmiştir. Yaklaşık 1.000.000 TL. değerindeki iş yerine ait bakır kablolar işletme sahibine teslim edilmiştir.
Şüpheliler Ö.B. ve E.A. isimli şahıslar yakalanarak adli makamlara sevk edilmiş, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak Isparta E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir. Isparta İl J.K.lığı olarak vatandaşların emniyet ve asayişinin sağlanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir” denildi.