Tarih: 12.02.2018 07:09

Karma OSB 2. etabı istiyor

Facebook Twitter Linked-in

Karma OSB Müdürü Tezcan Aydemir, deri organize sanayi bölgesinin karma OSB olduktan sonra belirlenen arazilerde sadece bir yer kaldığını ifade ederek, ikinci etaba ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.
 
AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı’nın Isparta’da düzenlediği ‘Şehirlerin Ekonomik Beklentileri Forumu’na katılan Karma Organize Sanayi Bölgesi(OSB) Müdürü Tezcan Aydemir, karma alanlar için ayrılan arazilerde sadece bir boşluk kaldığını ifade ederek, rezervde olan 2.etaba ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi. Aydemir, bu konuda kamulaştırma ve altyapı çalışmaların gelecek sene başlayacağını bildirdi.
BİRİNCİ ETAP ALANINDA BİR TANE BOŞ YERİMİZ KALDI
Deri sektöründe yaşanan sıkıntılar ve sanayicilerin organize sanayilere gelmemesi nedeniyle organize sanayi bölgelerindeki faaliyetlerde azalmalar olduğuna dikkat çeken Karma Organize Sanayi Bölgesi(OSB) Müdürü Tezcan Aydemir, “Organize sanayilerde halk bankası kredisi ve sanayi bakanlığının destekleriyle oluyor. Bu kredilerin dönmesi için mutlaka arazilerin satılması lazım. Fakat biz deri sanayicilerle dolduramadığımız için bu hususta Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğüne müracaatımız oldu. Bu konuda milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç’in çalışmalarıyla 2015’te karma OSB’ye döndük. Karma organize sanayiye döndükten sonra bir kısmı deri, bir kısmı da karma sektörüne ayrıldı. Sanayi sitemizde büyüyemeyen ve sanayide yer arayanlar bizim karma sektörüne ayrılan yerlerdeki arsalarımıza talepte bulundular. Birinci etap alanında bir tane boş yerimiz kaldı. Birinci etapta altyapı ve arıtma tesisimiz tamamlanmış durumda” dedi.
İKİNCİ ETAP AÇILACAK MI DİYE SORUYORLAR
İkinci etabın kamulaştırmasına önümüzdeki sene başlayacaklarını belirten Aydemir, “Isparta’da Gül Küçük ve Yeni Sanayi Sitelerinin yerinin değiştirilmesi söz konusu olunca bizim organize sanayiye büyük bir talep olmaya başladı. Bir belirsizlik var. Sanayi gidecek, ne olacak, taşınacağız ne olacak diye sıkıntılar var. Herkes bizden yer talep etmeye başladı. İkinci etap açılacak mı diye soruyorlar. Bizim şuanda rezervde ikinci etap alanımız var. Buraların kamulaştırma ve altyapısı yapıldıktan sonra sanayi yatırımları gelecek” diye konuştu.
KOKUNUN GİDERİLECEĞİNİ TAHMİN EDİYORUM
Öte yandan arıtma tesisinden kaynaklanan bir koku sorunu olduğunu ifade eden Tezcan Aydemir, “Sayın valimiz ve sayın vekilimizin destekleriyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki zaman diliminde bu kokuyu gidereceğimizi tahmin ediyorum” dedi. GÜLSES GAZETESİ
 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —