Kerem Araz'dan bombardıman

Kerem Araz

İl Genel Meclisi'nin mayıs ayı oturumları gergin bir havada başladı.

İl Genel Meclisi'nin mayıs ayı oturumu oldukça gergin başladı. MHP Grup Sözcüsü İnşaat Mühendisi Kerem Araz, meclis toplantısı sırasında söz isyeterek AK Partili İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat'a bazı sorular yöneltti. Bolat'ın sadece AK Partililerin başkanı gibi hareket ettiğini yeniden gündeme getiren Araz, Yurt Kampüsü Projesi'nde inşaatın devam etmeme sebebini sordu. İşte Araz'ın soruları ve eleştirileri:
İMZALANAN PROTOKOLÜ
GÖREBİLİR MİYİZ
"Sayın Meclis Başkanım. Her zaman yaptığınız gibi kamuoyu ile bilgi paylaşmışsınız. Biz de televizyon ekranlarından dinledik, öğrenmeye çalışıyoruz. Televizyonda yaptığınız açıklamada trampadan söz ediyorsunuz. Hayırlı olsun, imzalamızsınız heralde. Bu protokolün içeriği nedir, trampa edilen arsaların metrekaresi nedir? Mecliste görüşülmeden, tartışılmadan nasıl yaptınız? Haklılık yönünüz olabilir, zaten desteklediğimiz bir şey ama meclisten geçmeden nasıl bir protokoldür bu. Bu protokolün meclis üyelerine desklere edilmesini istiyoruz.
ÇALIŞMALAR NEDEN DURDU?
Haftada bir İl Özel İdaresi'nin Yurt Kampüsü inşaatına bakıyorum. Müteahhit burada bir çalışma yaptı, 2 yol açtı ve sahayı terk etti. Kamuoyunda çeşitli sorular var. Bize soruluyor. Bunla ilgili çeşitli spekülasyonlar var. Durum nedir? Sözleşmede herhangi bir teslim tarihi var mıdır? Arsanın tüm kullanım hakları devredilmiş oldu. Meclisten alel-acele geçirdik. Şu anda mevcut durum nedir? İnşaat faaliyetleri neden durdurulmuştur?
BENİ HAKLI ÇIKARDINIZ
Biz sizden meclisin başkanı olmanızı istemiştik. Bunu kamuoyuna da deklare etmiştik. Kamuoyunda görüyoruz ki AK Parti Grubunu toplayarak Vali beyi ziyarete gidiyorsunuz. Ben bu konuda bir davet almadım. Alsaydım katılırdım. Keşke bu ziyaret hep beraber olsaydı. Meclis başkanı olmamanız yöndeki endişelerim bu yönde idi. Söylemekten itina etmedik. Beni bir kere daha haklı çıkardınız."

Akdeniz

Anahtar Kelimeler: