Tarih: 11.09.2018 08:10

KGF ITSO’da hizmet vermeye başladı

Facebook Twitter Linked-in

İşletmelerin finansmana ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla hizmet veren Kredi Garanti Fonu artık Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nda hizmete başladı. ITSO Başkanı Başdeğirmen’in girişimleri sonucunda Kredi Fonu uzman bir personeli ile Isparta ve Burdur’daki işadamlarına hizmet verecek.
            Ispartalı ve Burdurlu işadamlarının Kredi Garanti Fonu desteklerinden yararlanmak için daha önceleri Denizli ve Antalya’ya gitmeleri son bulacak. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile görüşmeleri ve talepleri sonrasında Kredi Garanti Fonu Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’na temsilcilik açtı. ITSO Başkanı Başdeğirmen, uzman bir personelin görevlendirildiği Kredi Garanti Fonu Temsilciliğinde Ispartalı ve Burdurlu işadamlarına hizmet vermeye başladığını söyledi. Kredi Garanti Fonu’nun Isparta’ya getirilmesinde önemli destekleri olan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na teşekkür eden  ITSO Başkanı Başdeğirmen, detaylı bilgi ve destekleri öğrenmek için tüm üyelerini ITSO’da bulunan KGF Temsilciliğine beklediğini bildirdi.
            ITSO Başkanı Başdeğirmen,KGF’nin kuruluşu ve hizmetleri ile ilgili özetle şu bilgileri verdi:
“1991 yılında kurulan Kredi Garanti Fonu A.Ş. (KGF) ana sözleşmesi gereği kar amacı olmayan ve ortaklarına kar dağıtmayan bir Anonim Şirkettir. Kredi Garanti Fonu Sisteminin kurumsallaşması ve büyütülmesi ile başta KOBİ’ler olmak üzere tüm işletmelerin finansmana erişimini kolaylaştırarak Türkiye’nin büyüme ve kalkınmasına olan stratejik desteğinin sürdürülmesi amaçlanmaktadır.
 
Kredi Garanti Fonu A.Ş.’ nin mevcut sermayesi 318,2 Milyon TL olup 04 Mayıs 2017’ de yapılan Genel Kurul ile Kayıtlı sermaye tavanı 500 Milyon TL ye çıkarılmıştır.
 
Mevcut ortaklı yapısı ise;
 
TOBB % 29,1
KOSGEB  % 29,1
27 Banka % 41,7
Alternatif Bank, Akbank, Anadolubank, Burgan Bank, Denizbank, Fibabanka, HSBC, ING Bank, Kuveyt Türk, Nurol Bank, Odea Bank, QNB Finansbank, Şekerbank, T-Bank, Ziraat Bankası, TEB, Türkiye Finans, Garanti Bankası, Halkbank, Türk Eximbank, Türkiye İş Bankası, Vakıfbank, Vakıf Katılım, Yapı Kredi, Ziraat Katılım
TESK (Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu) % 0,1244
TOSYÖV (Türkiye Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler) % 0,0080
MEKSA (Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayii Destekleme) % 0,0040
 
Ortaklık yapısında bulunan 27 Banka/Katılım Bankası özel sektör ve kamu bankaları olup, sektörün piyasa büyüklüğünün % 98’ ini oluşturmaktadırlar.
 
KGF Sisteminin Kurgusu
 
2009 yılından itibaren başlayan Hazine Destekli Kefalet Sistemi kapsamında 2015 yılsonu itibariyle sadece 5.652 işletmeye 1,8 Milyar TL kefalet verilmiş iken,
Sistemin 31.10.2016 tarihinde yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile değiştirilmesi ile birlikte, 2016 yılsonu itibariyle 19.483 işletmeye 5 Milyar TL kefalet verilmiş,
 
Bugün gelinen noktada ise yaklaşık 250 bin işletmeye yaklaşık 300 milyar TL kredi kullandırılmıştır. Yeni kefalet sisteminin bu kadar hızlı çalışmasındaki en önemli etken kurgunun doğru kurulması ve KGF’nin 2016 yılında yaptığı değişim ve Kurumsallaşma politikasıdır.
Nitekim bugün gelinen noktada, Dünyanın en büyük Kredi Garanti Kurumu haline gelen KGF ve oluşturduğu özgün model dünyada birçok finans kuruluşunun dikkatini çekmiştir. Sistemin işleyişini anlayabilmek ve öğrenebilmek için saygın finans kuruluşları tarafından bilgi talep edilmekte ve sürecin hızlı, sağlıklı ve sonuç alıcı olmasına hayranlıklarını ifade etmektedirler.
DESTEKLER
KOSGEB GERİ ÖDEMELİ DESTEKLERİ, TÜBİTAK TRANSFER ÖDEMELERİ, BİLİM SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI DESTEKLERİ, EXİMBANK KREDİLERİ, TTGV KOBİ DESTEKLERİ BANKA KREDİLERİ.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —